واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یکسان سازی شبکه های آزمایشگاهی داخلی گامی در راستای کاهش هزینه ها تهران - ایرنا -مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تبریز گفت:یکسان سازی شبکه آزمایشگاهی داخلی گامی مثبت در راستای کاهش هزینه خرید تجهیزات آزمایشگاهی در کشور است.
به گزارش ایرنا ازمعاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر اکبر تقی زاده افزود:باید کیفیت و هزینه خدمات ارایه شده در شکبه آزمایشگاهی برای استادان و دانشجویان سراسر کشور یکسان باشد.
وی با اشاره به جایگاه ویژه شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی در آسان سازی دسترسی محققان و پژوهشگران کشور به تجهیزات و تست های بدون نیاز به خروج از کشور، گفت: این شبکه ضمن رفع نیاز تست و ارسال انجام آزمایشات در آزمایشگاه های خارجی که خروج ارز از کشور را در پی دارد، سبب معرفی امکانات آزمایشگاهی موجود داخلی به مخاطبان می شود.
تقی زاده اشاره به اینکه تست های گوناگون تجزیه مواد، بررسی سطوح مواد نانو و طراحی در زمینه آزمایش های سلول های بنیادی از جمله خدمات ارائه شده به دانشجویان و استادان دانشگاه های کل استان آذربایجان شرقی خوانده می شود، گفت: با توجه به عضویت این آزمایشگاه در شبکه ازمایشگاهی فناوری های راهبردی، از دیگر دانشگاه های استان های کشور نیز به این آزمایشگاه درخواست خدمات ارائه می شود.
استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، با بیان این که تنها نزدیک به 6 هزار نمونه در سال گذشته و فقط با یک دستگاه در این آزمایشگاه تست شده است، اهمیت آزمایشگاه های جامع و استاندارد را مهم ارزیابی کرد و افزود: ادعای هر ماده ای مبنی بر ویژگی خاص آن با توانایی آزمایشگاه های مرجع و استاندارد به اثبات می رسد که این امر به مراجع استاندارددهی یا وزارت بهداشت برای ارائه مجوزهای لازم، کمک می کند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز، با اشاره به نقش سازنده در دسترس بودن تجهیزات و مواد آزمایشگاهی برای پیش برد تحقیقات و پژوهش های کاربردی، نقش تجهیزات و آزمایشگاه های مرجع در تکمیل چرخه ایده تا پدیده را مهم خواند و ادامه داد: مرحله پختگی تحقیقات در آزمایشگاه هایی انجام می شود که دارای تجهیزات و ابزارهای کارآمد، در کنار افراد کارآزموده و مسلط به فعالیت های آزمایشگاهی باشد.
وی با اشاره به اینکه حضور تجهیزات ساخت داخل و شرکت های معتبر خارجی، با توجه به شرایط تحریمی، دارای وضع قابل قبول و مساعدی است، افزود: تحریم ها ضمن ایجاد فرصت ها، به خوداتکایی و توانمندی شرکت های داخلی کمک کننده بودند تا جایی که می بینیم اغلب دستگاه ها و مواد آزمایشگاهی ایرانی، دارای استانداردهای بین المللی هستند.
تقی زاده وضعیت امکاناتی آزمایشگاه های کشور را تا حدود زیادی قابل قبول دانست و گفت: باید ارتباط محققان با دانشگاه های خارج از کشور حتما برقرار باشد تا با توجه به برقراری این ارتباط، شرایط رشد ایده های جدید و رفع مشکلات در کشور فراهم شود. همچنین ارتباط مستمر با شرکت ها و افراد سازنده تجهیزات، می تواند زمینه پیشرفت در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی کشور را فراهم کند.
مدیر آزمایشگاه مرکزی تبریز درمورد چگونگی تجاری سازی تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل گفت:اگر به دنبال تجاری سازی هستیم، باید در عین حال که به کیفیت مواد اولیه توجه داریم، قیمت تمام شده را نیز با توجه به رقابت محصولات خارجی تعیین کنیم، در عین حال باید در نظر داشته باشیم که پذیرش یک محصول داخلی با قیمت تمام شده بالاتر، بهتر از خرید محصول خارجی است، چرا که حمایت از محصول داخلی از وابستگی می کاهد.
علمی **1354**1599
21/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]