واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیر ملی طرح بین المللی حفاظت از تالاب های ایران: توسعه ناپایدار، حیات تالاب ها را با خطر نابودی روبرو کرده است بوشهر- ایرنا- مدیر ملی طرح بین المللی حفاظت از تالابهای ایران گفت: توسعه ناپایدار درحوزه آبریز تالاب های کشور حیات آنها را با خطر نابودی روبرو کرده است.
محسن سلیمانی روزبهانی روز دوشنبه درکارگاه مشورتی دو روزه طرح جامع مدیریت زیست بومی تالاب حله با مشارکت ذینفعان در بوشهر افزود: تالابها متاثر ازاقداماتی هستند که در بالادست آنها اتفاق می افتد.
وی اضافه کرد: قطع شریان های ورودی آب به عنوان رگهای حیاتی تالاب منجر به مرگ آن و استفاده نادرست از زمین های اطراف باعث به ورود آلاینده های بیشتر به تالاب ها می شود.
وی یادآور شد: هرچند تالاب ها خود تا حدی قدرت پالایندگی دارند ولی وقتی این آلاینده ها بیش از تحمل تالاب باشد نابودی آنها حتمی است.
سلیمانی روزبهانی بیان کرد: مدیریت ناصحیح منابع آب در حوزه آبریز، گسترش صنایع درحاشیه تالاب ها و گسترش کشاورزی از مصداق های توسعه ناپایدار در حوزه آبریز تالاب ها است که این امر 75درصد تالابهای کشور را در معرض خطر نابودی قرار داده است.
وی اظهارکرد: بیش از یکهزار تالاب در سطح کشور وجود دارد که 85 مورد از تالاب های با اهمیت بین المللی هستند که بخش عمده ای از آنها در معرض خطر قرار دارند.
مدیر ملی طرح بین المللی حفاظت از تالابهای ایران با تاکید برای نکه رویکردهای قدیمی منجر به حفظ تالاب ها نمی شود افزود: اگر نتوانیم روی اقدامات حوزه آبریز تالاب در بالادست اثر بگذاریم حفظ تالابها کار آسانی نخواهد بود.
سلیمانی روزبهانی گفت: مشارکت بیش از پیش جوامع محلی و سایر دستگاههای کلیدی درحفاظت و مدیریت تالاب ها و بهره برداری خردمندانه از آنها ضروری است.
وی اضافه کرد: با همکاری و مشارکت ذینفعان در بحث مدیریت، حفاظت و بهره برداری پایدار از تالاب ها می توان از آنها حفاظت کرد.
مدیرملی طرح بین المللی حفاظت از تالابهای ایران گفت: دراین ارتباط برای سه تالاب پریشان، ارومیه و شادگان در قالب کارگاه رویکرد جدید مدیریت تالاب ها بامشارکت ذینفعان در کشور برگزار شده و هفت تالاب دیگر نیز در دستور کار است.
سلیمانی روزبهانی افزود: نگرانی از وضعیت تالاب ها تنها موضوع سازمان محیط زیست نیست بلکه مربوط به مردم و عملکرد همه دستگاهها است.
وی درباره پدیده خشکسالی گفت: ایران کشوری خشک با محدودیت شدید منابع آبی است و این ویژگی ها باعث کارکرد خوب تالاب ها می شود اما به دلیل استفاده زیاد از منابع آبی اولین جایی که صدای زنگ خطر آنها بلند می شود، طبیعت و تالاب ها است.
وی درمورد تالاب حله گفت: حله از جمله تالاب های در معرض خطر کشور است که در سال های اخیر به واسطه شرایط طبیعی و شرایط توسعه ای از جمله احداث سدها و توسعه زمین های کشاورزی در بالا دست دستخوش تغییراتی شده است.
سلیمانی روزبهانی ادامه داد: این تغییرات تالاب حله را در پایین دست دستخوش تغییراتی کرده که با رویکرد جدید سازمان محیط زیست در مورد مشارکت همه ذینفعان درمدیریت و حفاظت از تالاب ها تلاش می شود وضعیت آن را در آینده پایدار نگه داریم.
وی یادآور شد: اکوسیستم تالابی به دلیل تلفیق اکوسیستم آبی و خشکی یکی از ارزشمند ترین اکوسیستم های طبیعی در دنیا است.
سلیمانی روزبهانی گفت: اکوسیستم تالابی به عنوان سوپرمارکت تغذیه ای است و این درهم تنیدگی می تواند تنوع زیستی خوبی را به وجود آورد.
وی بیان کرد: با ازبین رفتن تالاب ها بسیاری از خدمات که به جوامع محلی حاشیه آنها ارایه می شود، از بین می رود. ک/2
6047/6043
21/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]