واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۱:۳ق.ظ)
توسعه ناپايدار، علت ايجاد کانون هاي گرد و غبار در اصفهان موج - مديرکل حفاظت محيط زيست استان اصفهان گفت: توسعه ناپايدار در سطح منطقه، کشور و استان باعث ايجاد و افزايش کانونهاي گرد و غبار شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، حميد ظهرابي افزود: نامتوازن بودن توسعه باعث ايجاد و افزايش کانون هاي گرد و غبار در داخل کشور شده است.
وي با اشار به تاثير خشکسالي ها و مسائل اقليمي چند سال اخير کشور در تشديد شرايط غبار آلودگي استان گفت: افزايش غبار آلودگي و نتايج آن سلامت شهروندان را به شکل جدي تهديد مي کند.
وي به آلودگي هواي شهر اصفهان در فروردين و اوايل ارديبهشت سال جاري اشاره کرد و گفت: کيفيت هواي اصفهان در فروردين امسال دو روز در وضعيت ناسالم قرار داشت. وي اظهار کرد: منشا غلظت آلاينده هاي هوا بخصوص غبار، خارجي بوده و از بيابان هاي جنوب عراق و شمال عربستان نشات مي گرفت.
مديرکل حفاظت محيط زيست استان اصفهان تصريح کرد: از اويل ارديبهشت سال جاري تاکنون دور روز هواي شهر اصفهان در وضعيت ناسالم و شرايط غبارآلود قرار داشت.
ظهرابي افزود: منشا اين آلودگي نيز داخلي و از کويرها و بيابان هاي مرکز ايران بود که باعث غبار آلودگي شهر اصفهان، کاشان، نطنز، نايين، اردستان و آران و بيدگل شد.
وي بهره برداري بي رويه از منابع آب و سد سازي هاي بي ضابطه در کشورهاي منطقه را باعث شکل گيري بيابان ها، کانون هاي بحراني فرسايشي بادي عنوان کرد و گفت: اين روند اگر افزايش پيدا کند به طور طبيعي استان اصفهان، کشور و ساير کشورها را تحت تاثير خود قرار مي دهد.
ظهرابي با بيان شرايط زيست محيطي ويژه اصفهان افزود: از مساحت استان نزديک به يک سوم، حدود سه ميليون هکتار مناطق بياباني مي باشد و يک ميليون و صد هزار هکتار از اين مناطق بياباني، کانون هاي بحراني فرسايش بادي است.
وي افزود: متاسفانه نزديک به 250 هزار هکتار از اين کانون هاي بحراني فرسايش بادي چسبيده به شهر اصفهان از حد فاصل شهرستان برخوار تا تالاب بين المللي گاوخوني امتداد پيدا کرده است.
ظهرابي گفت: تداوم روند خشکسالي در کشور، خشکي زاينده رود، کمبود آب در حوضه آبخيز زاينده رود، افت منابع آب هاي زير زميني و به تبع آن خشک شدن تالاب گاوخوني شرايطي را ايجاد کرده که با هم افزايي يکسري پيامدهاي محيط زيستي مانند افت منابع آب زير زميني، زوال و از بين رفتن پوشش گياهي منطقه و کاهش رطوبت در منطقه، اين روند را تشديد مي کند و پيش بيني ما اين است که در سال هاي آتي روند خشک شدن تداوم يابد.
وي خاطر نشان کرد: با خشک شدن و فعال شدن اين کانون ها آلودگي و گرد و غبار تشديد خواهد شد و بايد هر چه سريع تر در اين زمينه برنامه ريزي شود.
ظهرابي با اشاره به راهکارها و برنامه هاي اين اداره کل در زمينه جلوگيري از بحران هاي زيست محيطي افزود: در اولين اقدام بايد عوامل موثر و فعاليت هاي تشديد کننده کانون هاي فرسايشي بادي مانند معدن کاري در اين کانون ها، توسعه فعاليت هاي عمراني و صنعتي در اين مجموعه ها متوقف و هر چه سريع تر براي احياء و تثبيت کانون هاي بحراني فرسايشي اقدام شود.
وي اضافه کرد: اين اقدام ها اگر چه به موقع و موثر انجام شود کانون هايي که در فاصله بسيار نزديکي با کلانشهر اصفهان واقع شده اند مديريت مي شود.
ظهرابي با اشاره به زيست بوم رودخانه زاينده رود و تالاب بين المللي گاوخوني گفت: تامين حقابه تالاب گاوخوني و احياي اکوسيستم در حوزه آبخيز زاينده رود مي تواند نقش موثري در تلطيف هوا، کاهش آلودگي و ترميم برداشت هاي غير مجاز در سفرهاي آب هاي زير زميني ايفا کند.
وي افزود: مبارزه جدي با برداشت هاي غير مجاز از منابع آبي سطحي و زير زميني در حوضه آبخيز زايند رود از اولويت هايي است که بايد به صورت جدي دنبال آن باشيم.
مديرکل حفاظت محيط زيست استان اصفهان اظهار کرد: همچنين کاهش مصرف آب در بخش هاي مختلف به خصوص کشاورزي و صنعت نقش بسيار موثري در تامين آب و احياء حوضه آبخيز زاينده رود دارد.
وي با اشاره به آلودگي هواي کلانشهر اصفهان گفت: اين آلودگي به دليل توسعه بسيار نامتوازن و مخرب بخش هاي صنعت، کشاورزي و شهري است که مشکلات زيادي را ايجاد کرده است.
وي گفت: در بسياري از ايام سال به خاطر تجمع آلاينده هاي ناشي از ترافيک،حمل و نقل ، منابع خانگي و تجاري به اضافه آلودگي ناشي از فعاليت هاي صنعتي و معدني، هواي کلانشهر اصفهان آلوده مي شود.
وي اظهار کرد: آلاينده هاي هوا بخصوص در فصل هاي پاييز و زمستان که سکون و وارونگي هوا وجود دارد کيفيت هواي اين شهر را به شدت تحت تاثير قرار مي دهد.
مديرکل حفاظت محيط زست استان با اشاره به فعاليت هاي اين اداره کل در زمينه جلوگيري از آلودگي هواي شهر اصفهان گفت: حذف سوخت سنگين مازوت در توليد برق در نيروگاه هاي استان، بهبود سوخت خودرو ها و تبديل آن به يورو چهار در بنزين و گازوئيل، مديريت ترافيک و توسعه حمل و نقل عمومي و نوسازي ناوگان حمل و نقل عمومي از جمله اقدام هايي است که در اين زمينه شکل گرفته و بايد تداوم يابد.
ظهرابي همکاري و مشارکت مردم را در کيفيت محيط زيست مهم عنوان کرد و افزود: مشارکت مردم از طريق استفاده از وسايل حمل و نقل عمومي و عدم استفاده از خودروهاي تک سرنشين مي تواند نقش بسيار مهمي در اين زمينه ايفاکند.
وي گفت: بخش عمده آلودگي هواي شهر اصفهان در روز هاي دامنه دار آلودگي هوا در فصل پاييز و زمستان ناشي از حمل و نقل و ترافيک است که همکاري مردم در اين زمينه را مي طلبد.
ظهرابي ضمن توصيه زيست محيطي به صنعتگران و توليد کنندگان گفت: صنعتگران و توليد کنندگان بايد به اين مهم توجه داشته باشند، توليدي که اتفاق مي افتد در شرايطي يک ارزش محسوب مي شود که سلامت مردم و محيط زيست را به مخاطره نيندازد.
وي افزود: لازم است با مشارکت جمعي و همگرايي و همزباني دولت و ملت موضوع آلودگي هوا در کلانشهر هاي کشور به خصوص اصفهان رفع شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]