تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن در سرشتش دروغ و خيانت نيست و دو صفت است كه در منافق جمع نگردد: سيرت نيكو و د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827086938




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا عصب‌کشی یا درمان کانال ریشه، دندان‌ها را ضعیف می‌کند؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:


پاسخی علمی به پرسشی عمومی آیا عصب‌کشی یا درمان کانال ریشه، دندان‌ها را ضعیف می‌کند؟
جام جم سرا- خلی مواقع، به دلیل پوسیدگی دندان‌ها ناچار از معاینه پزشک و ترمیم دندان‌ها می‌شویم اما وقتی دندانپزشک می‌گوید دندانتان باید عصب‌کشی شود، سوالی که در ذهن برخی شکل می‌گیرد این است که آیا درمان کانال ریشه یا عصب‌کشی، لثه و دندان را ضعیف می‌کند؟
دکتر علی مرسلی، متخصص درمان ریشه، پاسخ می‌دهد: درمان کانال ریشه که بسیاری از مراجعان ما آن را «عصب‌کشی» می‌شناسند، همواره برای افراد با سوال‌ها و ابهام‌هایی همراه است. بسیاری از افرادی که برای درمان ریشه دندان‌های خود مراجعه می‌کنند، دغدغه‌هایی در مورد آینده دندان درمان ریشه دارند.
اغلب این باور عمومی وجود دارد که عصب‌کشی دندان‌ها را ضعیف می‌کند. البته بسیاری از دندانپزشکان هم با توصیه به روکش دندان‌های عصب‌کشی شده، این تلقی را در مراجعان به وجود می‌آورند که علت ضعیف شدن دندان‌ها بعد از عصب‌کشی و نیاز آن‌ها به روکش، درمان عصب‌کشی است. این باور به طور کلی غلط است و درمان ریشه دندان‌ها را ضعیف یا شکننده نمی‌کند.
توصیه بر روکش برای تقویت دندان در بیشتر موارد، دندان‌های ما به دلیل پوسیدگی به عصب‌کشی نیاز پیدا می‌کنند. علت پوسیدگی میکروب‌ها هستند. در جریان پوسیدگی ساختارهای دندان مانند مینا و عاج تغییر ماهیت می‌دهند و از بین می‌روند. بافت‌های پوسیده مینا و عاج دندان تقریبا دیگر قابل نگهداری نیستند و باید خارج شوند چون در بیشتر موارد این بافت‌ها حاوی باکتری‌های پوسیدگی‌زا و قابل گسترش و انتقال هستند.
خارج کردن کامل بافت‌های حاوی این میکروب‌ها مهم است. پوسیدگی باعث ضعیف شدن ساختار دندان می‌شود و قسمت‌های سالم نسج دندان را هم در برابر نیروهای طبیعی جویدن شکننده می‌کند.
علت اینکه گاهی ناگهان دندان پوسیده موقع غذا خوردن می‌شکند یا خالی می‌شود، همین قضیه است.


پوسیدگی مقصر است در واقع پوسیدگی است که دندان را ضعیف می‌کند و دندان‌های پوسیده نسبت به دندان‌های سالم به‌دلیل تخریب ساختار نسج دندان ضعیف‌تر هستند. در جریان پرکردن دندان یا عصب‌کشی، تقریبا تمام ساختارهای آسیب‌دیده و خراب شده دندان خارج و با ماده پرکردنی مناسب پر می‌شود. بعضی از این مواد پرکردنی حتی می‌توانند ساختار دندان تخریب‌شده را تقویت کنند؛ بنابراین عصب‌کشی دندان را ضعیف نمی‌کند بلکه پوسیدگی و تخریب دندان است که باعث ضعیف شدن آن می‌شود. به بیان دیگر، با عصب‌کشی، دندانی که متعاقب پوسیدگی ضعیف شده است، حفظ و از کشیده شدن آن جلوگیری می‌شود.
عصب‌کشی یا کشیدن دندان؟ درحال حاضر و بر‌ اساس دانش امروز، جایگزینی برای درمان کانال ریشه دندان‌هایی که نیازمند درمان عصب‌کشی هستند، وجود ندارد و تنها گزینه درمانی غیر از عصب‌کشی، کشیدن دندان است. ساختار دندان‌ها بعد از عصب‌کشی به دلایل مختلف از جمله تغییر رطوبت، تاثیر موادی که در پروسه درمان ریشه استفاده می‌شود و... دچار تغییراتی می‌شوند ولی بر‌اساس مطالعات این تغییرات تاثیری بر افزایش ضعیف شدن دندان‌ها ندارند.
روکش دندان، حافظ دندان دندان‌های عصب‌کشی شده، بیشتر ممکن است به روکش شدن نیاز پیدا کنند. روکش برای حفظ ساختار تخریب شده دندان مورد نیاز است و عمر دندان‌هایی را که بنا‌بر تشخیص دندانپزشک به روکش نیاز پیدا می‌کنند، افزایش می‌دهد. البته نه به این معنی که همه دندان‌هایی که عصب‌کشی می‌شوند، به روکش نیاز پیدا می‌کنند یا برعکس؛ روکش فقط برای دندان‌های عصب‌کشی مناسب باشد. خلاصه اینکه عصب‌کشی دندان‌ها را ضعیف نمی‌کند، در‌واقع دندان‌هایی که به عصب‌کشی نیاز پیدا می‌کنند، به دلیل تخریب بافت دندانی خودشان ضعیف‌تر از دندان‌های سالم هستند و با درمان عصب‌کشی نجات پیدا می‌کنند، نه اینکه تضعیف شوند. (سلامت)


دوشنبه 21 اردیبهشت 1394 09:21





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن