واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
عصبکشي دندانها را ضعيف ميکند؟
در بيشتر موارد، دندانهاي ما به دليل پوسيدگي به عصبکشي نياز پيدا ميکنند.
روز نو : در بيشتر موارد، دندانهاي ما به دليل پوسيدگي به عصبکشي نياز پيدا ميکنند.
به گزارش روزنو،دکتر علي مرسلي ؛متخصص درمان ريشه در هفته نامه سلامت نوشت: درمان کانال ريشه که بسياري از مراجعان ما آن را «عصبکشي» ميشناسند، همواره براي افراد با سوالها و ابهامهايي همراه است. بسياري از افرادي که براي درمان ريشه دندانهاي خود مراجعه ميکنند، دغدغههايي در مورد آينده دندان درمان ريشه دارند. اغلب اين باور عمومي وجود دارد که عصبکشي دندانها را ضعيف ميکند. البته بسياري از دندانپزشکان هم با توصيه به روکش دندانهاي عصبکشي شده، اين تلقي را در مراجعان به وجود ميآورند که علت ضعيف شدن دندانها بعد از عصبکشي و نياز آنها به روکش، درمان عصبکشي است. در اين مطلب ميخواهيم توضيح دهيم که چرا اين باور بهطور کلي غلط است و درمان ريشه دندانها را ضعيف يا شکننده نميکند.
در بيشتر موارد، دندانهاي ما به دليل پوسيدگي به عصبکشي نياز پيدا ميکنند. علت پوسيدگي ميکروبها هستند. در جريان پوسيدگي ساختارهاي دندان مانند مينا و عاج تغيير ماهيت ميدهند و از بين ميروند. بافتهاي پوسيده مينا و عاج دندان تقريبا ديگر قابل نگهداري نيستند و بايد خارج شوند چون در بيشتر موارد اين بافتها حاوي باکتريهاي پوسيدگيزا و قابلگسترش و انتقال هستند. خارج کردن کامل بافتهاي حاوي اين ميکروبها مهم است. پوسيدگي باعث ضعيف شدن ساختار دندان ميشود و قسمتهاي سالم نسج دندان را هم در برابر نيروهاي طبيعي جويدن شکننده ميکند. علت اينکه گاهي ناگهان دندان پوسيده موقع غذا خوردن ميشکند يا خالي ميشود، همين قضيه است.
پوسيدگي مقصر است
در واقع پوسيدگي است که دندان را ضعيف ميکند و دندانهاي پوسيده نسبت به دندانهاي سالم بهدليل تخريب ساختار نسج دندان ضعيفتر هستند. در جريان پرکردن دندان يا عصبکشي، تقريبا تمام ساختارهاي آسيبديده و خراب شده دندان خارج و با ماده پرکردني مناسب پر ميشود. بعضي از اين مواد پرکردني حتي ميتوانند ساختار دندان تخريبشده را تقويت هم کنند بنابراين عصبکشي دندان را ضعيف نميکند بلکه پوسيدگي و تخريب دندان است که باعث ضعيف شدن آن ميشود و در ادامه با عصبکشي دنداني که متعاقب پوسيدگي ضعيف شده است، حفظ و از کشيده شدن آن جلوگيري ميشود.
درحال حاضر، براساس دانش روز، جايگزيني براي درمان کانال ريشه دندانهايي که نيازمند درمان عصبکشي هستند، وجود ندارد و تنها گزينه درماني غير از عصبکشي، کشيدن دندان است. ساختار دندانها بعد از عصبکشي به دلايل مختلف از جمله تغيير رطوبت، تاثير موادي که در پروسه درمان ريشه استفاده ميشود و... دچار تغييراتي ميشوند ولي براساس مطالعات اين تغييرات تاثيري بر افزايش ضعيف شدن دندانها ندارند.
دندانهاي عصبکشي شده، بيشتر ممکن است به روکش شدن نياز پيدا کنند. روکش براي حفظ ساختار تخريب شده دندان مورد نياز است و عمر دندانهايي را که بنابر تشخيص دندانپزشک به روکش نياز پيدا ميکنند، افزايش ميدهد. البته نه به اين معني که همه دندانهايي که عصبکشي ميشوند، به روکش نياز پيدا ميکنند يا برعکس روکش فقط براي دندانهاي عصبکشي مناسب باشد.
خلاصه اينکه عصبکشي دندانها را ضعيف نميکند، درواقع دندانهايي که به عصبکشي نياز پيدا ميکنند، به دليل تخريب بافت دنداني خودشان ضعيفتر از دندانهاي سالم هستند و با درمان عصبکشي نجات پيدا ميکنند، نه اينکه تضعيف شوند.
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]