واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عدم برخورد سازنده با پدیده فقر و حاشیه نشینی باعث ایجاد مشکلات جدی می شود سنندج - ایرنا - جانشین رییس شورای هماهنگی مدیریت بحران استان کردستان ضمن دعوت از سازمان های مردم نهاد برای آگاه سازی جامعه در موضوع مقابله با بحران ها گفت: عدم برخورد سازنده با پدیده فقر و حاشیه نشینی در اطراف شهرها باعث ایجاد مشکلات جدی می شود.
به گزارش ایرنا، امیر قادری شامگاه یکشنبه در آغاز دوره آموزشی مدیریت بحران که در مرکز آموزش استانداری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: امروزه موضوع بحران در تمام جوامع بشری یک مقوله جدی است ومختص به کشورهای درحال توسعه نیست.
وی افزود: در چند دهه اخیر افزایش شدید جمعیت شهرها و کوچ های جمعیتی از روستاها باعث شده که جمعیت بیشتری در شهرها ساکن و به تبع آن سکونتگاههای غیر رسمی افزایش پیدا کرده است که این یکی از بحرانهای جدی پیش روی جامعه کردستان به شمار می آید.
قادری با اشاره به اینکه 121 هزار واحد مسکن شهری و 104 هزار واحد مسکن روستایی در کردستان وجود دارد، گفت: وجود 70 درصد جمعیت کردستان در شهرها و 30 درصد در روستاها، چالش اسکان غیر رسمی را بدنبال داشته و این یک تهدید جدی است که دامن کردستان را گرفته و مستلزم چاره اندیشی و سیاستگذاری معقولانه است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان خاطر نشان کرد: کشور ایران اگر چه حدود یک درصد از جمعیت دنیا را دارد اما 6 درصد از تلفات جهانی زلزله متعلق به ایران است که این یک هشدار جدی در موضوع مقابله با بحران به شمار می آید.
قادری با مثال آوردن از شهر سنندج بعنوان شهری که در احاطه هلال فقر قرار گرفته است، خاطر نشان کرد: دوشان، آساوله، قار، نایسر و ننله کمربند درهم تنیده فقر را در اطراف سنندج به وجود آورده اند که نشانه خوبی نیست و ممکن است نتایج ویرانگری داشته باشد.
وی با پرده برداشتن از واقعیت های بحرانی در اطراف شهرهای کردستان و با اشاره به قرارگیری کردستان بر روی گسلهای زلزله حتی به انتقاد از ساخت و سازهای جدید مطابق اصول مهندسی پرداخت و گفت: وقوع زلزله در استان های مجاور کردستان ثابت کرده است که حتی در ساخت و سازهای جدید نیز اصول فنی و ایمنی مهندسی برای مقابله با بحران بخوبی رعایت نشده است.
قادری شهرداری ها و سازمان نظام مهندسی را مسئول رعایت ضوابط فنی در توسعه شهرها و ساخت و سازها دانست و افزود: مردم با آموزش های لازم باید به حقوقات خود در مسائل شهری آشنا باشند و در موضوع مدیریت بحران ها به دستگاه های مرتبط کمک کنند.
او با انتقاد از سیاست گذاری های گذشته در حوزه آب، تغییرات اقلیمی و بحران آب را از دیگر بحران های پیش روی کردستان نام برد و گفت: اگرچه سیاستگذاری های گذشته در حوزه آب اشتباه بوده اما ضروری است همه اقشار جامعه از آموزش های لازم برای مقابله با این پدیده آگاهی داشته باشند زیرا این بحران ناخواسته، امروزه به یک چالش جدی در کردستان بدل شده است.
وی تصریح کرد: مدیران و دستگاه های اجرایی باید بپذیرند که در حوزه اجرا مشکل دارند و باید با آموزشهای مفید و تاثیر گذار، مقابله با بحران را از خود شروع کنند و طرحها و برنامه هایشان را از جمله طرحهای توسعه شهری و روستایی را با نگرش جدید بررسی کنند و از هدر رفتن سرمایه های ملی جلوگیری کنند.ک/2
1904/7246
20/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]