واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
مشاوره خانواده خیلی مشکوکم: تازگیها مادرم رفتارهای عجیبی دارد!
جام جم سرا- حدود ۲ ماهی است که مادرم رفتارهای عجیبی از خودش نشان میدهد مثلاً هر روز صبح از ساعت ۶ که همه خوابند برمیخیزد و ماشین لباسشویی را روشن میکند! عصرها تا آخر شب میخوابد و شب تا صبح بیدار است. هر روز با یک نفر از اعضای خانواده درگیر است. گاهی بدون وقفه ۳-۲ ساعت پشت سر هم حرف میزند! وقتی میگوییم نزد مشاور برود، میگوید روانی شمایید، خودتان باید به مشاور مراجعه کنید.
پاسخ مشاور: همان طور که میدانید، قدرت تفکر به عنوان یکی از ویژگیهای متمایزکننده انسان از دیگر موجودات زنده به شمار میرود و شکلگیری و تکوین آن در همه انسانها با یکدیگر تفاوت دارد. تفکر، نیروی مثبت و سازنده است، اما ممکن است مانند هر سیستم دیگری در بدن دچار اختلال و بیماری شود. بالطبع به علت قدرت و نفوذ اندیشه و فکر در زندگی، اختلال در آن اثری مخرب در زندگی افراد خواهد داشت.
کدام تفکر، کدام اختلال؟ تفکر به ۲ بخش تقسیم میشود؛ یکی شکل ظاهری تفکر یا در حقیقت روش بیان فکر و دیگری محتویات تفکر است که هرکدام از آنها ممکن است دچار اختلال شوند.
از مهمترین اختلالهای تفکر میتوان به حاشیهپردازی در ذکر جزئیات بیاهمیت، نپرداختن به فکر اصلی و پرش افکار از یک موضوع به موضوع دیگر اشاره کرد. این اختلالها ممکن است در حالت عادی در بسیاری از انسانها دیده شود، اما معمولاً درجههای شدید آن در بیماریهای مهم روان پزشکی مثل شیدایی یا افسردگی شدید است که زندگی انسان را تحت الشعاع قرار میدهد.
آنچه به عنوان اختلال در تفکر شناخته میشود مربوط به محتوای فکر است و طیف وسیعی از اختلالها از افکار منفی گرفته، تا وسواسهای فکری و هذیانهای مختلف را دربرمی گیرد.
کمک گرفتن از روانپزشک با توجه به توصیفهایی که از رفتارهای مادرتان ارائه کردهاید، فقط میتوان به بیان کلیات در این باره بسنده کرد. بخصوص آنکه اطلاعات مهم دیگری مانند سن مادرتان، سابقه بیماریهای روانی، وجود مشکلات خانوادگی و... نیز مشخص نیست. لذا پیشنهاد میشود قبل از هر تشخیصی و قبل از در پیش گرفتن هر نوع رفتاری، مادرتان را به یک روانپزشک نشان دهید و این مطلب را به مادرتان القا کنید که روانشناس و روانپزشک مختص بیماران روانی نیست و هرکسی در اثر فشارهای زندگی ممکن است نیاز به کمک گرفتن از روانشناس یا روانپزشک پیدا کند؛ چنان که یک بیمار قلبی هم بدون هیچ واهمهای از متخصص قلب کمک میگیرد.
برای اینکه نگرانی مادرتان در این باره تشدید نشود سعی کنید دیگران بخصوص آن دسته از اقوام که مادرتان با آنها رودربایستی دارد از این قضیه مطلع نشوند. همچنین در جلسات مشاوره به اتفاق یکدیگر حضور یابید. علاوه بر این، طوری هم وانمود نکنید که هیچ مشکلی متوجه رفتارهای شما نیست و این مادرتان است که همه رفتارهایش عجیب و غیرمنطقی است. (نسیم احمدی- کارشناس ارشد روان شناسی/ خراسان) *انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.
یکشنبه 20 اردیبهشت 1394 15:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]