واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 3 هزار دانش آموز هر روز شن و ماسه نفس می کشند تهران - ایرنا - روزنامه همشهری نوشت: فعالیت معادن شن و ماسه همچنان نفس اهالی منطقه 18 تهران را گرفته و با وجود رأی قانونی مبنی بر تعطیلی آنها اما گویا گوش شنوایی در چند نهاد مسئول مثل سازمان حفاظت محیط زیست، ستاد بحران کشور و حتی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیست تا صدای گلایه مردم را بشنوند.
در ادامه این مطلب که روز یکشنبه در روزنامه همشهری منتشر شد، می خوانید: این در حالی است که مشکلات این معادن فراتر از آن چیزی است که بتوان تصورش را کرد. خبرنگار همشهری برای اینکه ابعاد قضیه بیشتر مشخص شود، به محدوده نزدیک فعالیت معادن شن و ماسه جنوب غرب تهران رفت و با چند تن از اهالی محل، مشکلات را در خیابان ها و کوچه های مسکونی از نزدیک مشاهده کرد.
** جاذبه گردشگری حیرت آور!
درحالی که نسیم ملایم بهاری می وزید، گردوغبار ملایمی هم خیابان شهید مهتدی و ابوسعید را فرا گرفته بود.
رحمت، م یکی از اهالی شهرک الماس بلوار مهتدی با بیان اینکه 30درصد گردوغبار پایتخت ناشی از فعالیت همین معادن است، گفت: «از 10شب تا 4صبح بیش از صدها کامیون مربوط به این معادن در خیابان های مسکونی تردد می کنند و آسایش اهالی را برهم می زنند؛ درحالی که حکم قضایی تعطیلی این معادن صادر شده است.»
حکمی که این شهروند تهرانی به آن اشاره کرد، با تکیه بر بند 20ماده 55قانون شهرداری ها برای تعطیلی صنایع آلاینده درون و حریم شهرها صادر شده و جالب اینجاست که دیوان عدالت اداری نیز در تاریخ چهارم خرداد 93، شکایت چندی پیش کارخانه شن و ماسه را برای ادامه فعالیت رد کرده است. عزتی دیگر شهروند این منطقه هم به مشکلاتی که مسئولان چند کارخانه برای عوامل شهرداری به وجود آوردند ازجمله ضرب و شتم شهردار ناحیه و مأموران شهرداری به خاطر جلوگیری از تردد کامیون های آلاینده و همچنین شکستن کانکس آنها اشاره کرد.
وی سپس این سؤال را طرح کرد که چرا کسی به بی توجهی این کارخانه ها به مجوز حفاری حداکثر 30متری واکنش نشان نمی دهد؟ از کنار آپارتمان های مسکونی و با گذر از عرض حداکثر 20متری بلوار شهید مهتدی به کنار فنس های معادن رسیدیم. عمق گودال های برداشت شن، واقعا حیرت آور است. یکی از جمع مان خنده تلخی زد و گفت که جاذبه گردشگری ایجاد کرده اند! به راحتی می توان تخمین زد عمق گودال بیش از 130متر است. عزتی در این میان مدعی شد که مالکان 2 معدن خصوصی، ایران نیستند و از حال و روز مردم خبر ندارند.
** از آب آلوده تا احتمال رانش زمین
آب محله آلوده شده است. شاید همین حالا شما از این جمله خبری تعجب کرده باشید. اما واقعیت این است که تخلیه نخاله های ساختمانی از یک سو و برداشت خاک باعث شده تا سفره های زیرزمینی منابع آب، آلوده و از سوی دیگر آلودگی وارد آب شرب خانه های محل شود.
فروشنده یکی از سوپرمارکتی های محل به خرید بسیار زیاد آب معدنی با وجود تنگدستی بسیاری از اهالی اشاره کرد.
فیض الله از ساکنان قدیمی محل با گلایه از مسئولان سازمان محیط زیست، فرمانداری، استانداری و ستاد بحران به خاطر اینکه بازدیدی از منطقه نداشته اند، افزود: «احتمال رانش زمین در اطراف گودال ها و رخداد حادثه ای فجیع وجود دارد.
چرا این نهادهای مسئول با رأی کمیسیون ماده 5برای ساخت تفرجگاه به جای 450هکتار معدن با شهرداری همکاری نمی کنند؟ مسئولان کارخانه با رأی شورای تأمین ادعا می کنند که بیش از 100کارگر در اینجا مشغول فعالیت است اما ما مدرک داریم که حداکثر 75کارگر مشغول کار هستند.»
** افزایش بیماری های ریوی
لطفی، یکی از خانم های محل گفت: «محله مان شب ها در گرد و خاک فرو می رود. صبح ها که بلند می شویم روی تمام وسایل خانه مان گرد و خاک نشسته. اگر امروز خودروی مان را بشوییم فردا دوباره نیم سانتی متر روی آن خاک می نشیند.» وی سپس تصاویر مدارک پزشکی مربوط به خود و پدرش را در تلفن همراه نشان داد و گفت که پزشکان گفته اند مشکلات ریوی داریدو علتش فقط آلودگی هوا و گردوغبار است.
این جمله کافی بود تا چند شهروند دیگر هم اعلام کنند بیماری های ریوی در منطقه افزایش یافته است.
** تهدید به تعطیلی مدرسه
به طرف بوستان پروین در محدوده خیابان خلیج فارس شمالی و فربت رفتیم و وارد کوچه مدرسه شدیم و نکته اصلی همین جاست. 5مدرسه دقیقا چسبیده به یکی از معادن فعال قرار دارند. یکی از مادران همراه دانش آموزان با اضطرابی که از چهر ه اش مشخص است ابتدا به تهدید سلامتی بچه ها اشاره کرد اما سپس گفت: «برخی از اولیا و مربیان مدرسه می گویند به تعطیلی کارخانه ها توجه نکنید، چون مسئولان شان تهدید کرده اند با پافشاری زیاد، کاری می کنیم که مدارس تعطیل شود!»
** نفس تهران تازه می شود؟
به هرحال باد غالب غرب به شرق، ذرات گرد و خاک را به راحتی بلند می کند و حتی به بخش های مرکزی تهران می رساند. اهالی هم بسیار گلایه دارند و یکی از سؤال هایشان این است که چرا مسئولان دولتی برای معضل گردوغبار، خشک شدن تالاب ها و خشکسالی کشورهای همسایه را مثال می زنند؛ درحالی که می توانند با هزینه ای بسیار کمتر و تعطیلی معادن شن و ماسه و حتی انتقال تولیدی آسفالت، نه تنها نفس شهر تهران را تازه کنند بلکه به یکی از محروم ترین بخش های پایتخت رونق ببخشند.
منبع: روزنامه همشهری
اول ** 1346
20/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]