واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شطرنج با گرگها: تفسیر واقعی منافعی که ملی نیستند!
مستندی اخیرا از تلویزیون پخش شده است با عنوان «شطرنج با گرگها». در نگاه اول، تصور بر این است که این مستند قرار است سختی مذاکره با غربی ها به عنوان گرگ ها را به تصویر بکشد؛ اما نه تنها این گونه نیست، بلکه بیشتر بر قدرت غربی ها و ضعف ایرانیان تاکید می کند.
کد خبر: ۴۹۸۹۶۷
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۹ - 10 May 2015
نقد خوب است؛آسیب شناسی مفید است؛ تذکر و هشدار و انذار لازم است؛رصد و نظارت مردمی بر فعالیت های ارکان قدرت ضامن خیر عمومی است؛ اما همه این فعالیت ها باید در زمین خودی و برای خیر جمعی ملت انجام شود.تضعیف اراده و روحیه خودی و القاء ناکارآمدی سربازان صف، توسط عوامل تبلیغاتی مستقر در ستاد، بازی در زمین دشمن است.
به گزارش «تابناک»، مستندی اخیرا از تلویزیون پخش شده است با عنوان «شطرنج با گرگها». در نگاه اول، تصور بر این است که این مستند قرار است سختی مذاکره با غربی ها به عنوان گرگ ها را به تصویر بکشد؛ اما نه تنها این گونه نیست، بلکه بیشتر بر قدرت غربی ها و ضعف ایرانیان تاکید می کند.تنها همین یک نکته که در تلویزیون جمهوری اسلامی ایران بر قدرت دشمن و ضعف سربازان دیپلماتیک ایران تاکید می شود، کافی است که مسئولین تلویزیون را به فکر اندازد.
علاوه بر این تابناک حسب وظیفه اطلاع رسانی خود دو نکته را درباره این مستند توضیح می دهد باشد که مسئولین تلویزیون در باره مسائل مرتبط با منافع ملی گرفتار احساسات نشوند و به جای اینکه مبلغ توان آمریکایی ها باشند، قدردان و مبلغ قدرت ایرانیان باشند.
اول: در جایی از این مستند یکی از طرفداران اسرائیل می گوید هدف از این مذاکرات تغییر رژیم ایران است و به مخاطب این گونه القاء می شود که نتیجه این مذاکرات باید تغییر رژیم ایران باشد. القاء چنین مطلبی به مخاطب، تا حدی ناشی از عدم اعتماد به نفس برخی از مسئولین تلویزیون است که می خواهند از زبان یک صهیونیست به مخاطب ایرانی القاء کنند که وارد شدن به مذاکره با غربی ها در یک مورد خاص، تغییر جمهوری اسلامی را به دنبال خواهد داشت. اما مگر نظام جمهوری اسلامی نظامی است که با یک مذاکره دگرگون شود؟
جالب این است که پس از اظهار نظر این صهیونیست هیچ توضیحی هم از مقام های ایرانی که پاسخ چنین اظهار نظری باشد داده نمی شود. وگرنه کیست که نداند مقام های ایرانی از رهبر انقلاب گرفته تا رئیس جمهور و سایر مقامات پاسخ این ادعاهای بی اساس را داده اند. وقتی تلویزیون مذاکره هسته ای را اینگونه به مخاطب القاء می کند که برای تغییر نظام سیاسی ایران است، طبیعتا در پیش فرض خود این قدرت را برای آنان قائل است که چنین ادعایی را مطرح می کنند. به نظر می رسد که برخی مسئولین تلویزیون لازم است دوره هایی برای اعتماد به توانایی های ایرانیان بگذرانند.
دوم اینکه فرض کنید با همه تبلیغاتی که علیه مذکرات در این مستند پخش شد، اگر بر اساس همین مذاکرات، توافق نهایی امضاء شد و ایران و طرف های غربی به نتیجه رسیدند. آن زمان تلویزیون به مردم چه خواهد گفت؟ درباره این همه تبلیغ منفی چه خواهد کرد؟ آیا یک باره باز خواهد گشت و مسیر دیگری را پی خواهد گرفت. آن زمان با بی اعتمادی مخاطب چه خواهد کرد؟ مخاطبی که هوشمند است می پرسد تلویزیون که تا دو هفته پیش چارچوب های این توافق را نمی پذیرفت و علیه آن برنامه تولید می کرد، چگونه می تواند پس از آن توافق احتمالی، مخاطب را توجیه می کند.آیا مردم خواهند پذیرفت که خط مشی تلویزیون با کلیت نظام متفاوت است؟
به نظر می رسد در روز های اخیر لازم است برخی از مسئولان تلویزیون دور از احساسات و هیجانات، به جای نشان دادن ضعف خودی و حمله به چارچوب هایی که با اصل آن کلیت نظام موافقت کرده است، به فریب کاری طرف مقابل و قوت استدلال طرف خودی بپردازد. میزگرد هایی برای کمک به دولت و تیم مذاکره در جهت ارتقاء قوت استدلال تیم ایرانی در هنگام مذاکره فراهم کند. برای مخاطب ایرانی توضیح دهد که در حاکمیت ایران، علیرغم اختلاف سلیقه، یکپارچه گی سیاسی و همدلی حاکم است. صداهای متفاوتی از ایران به گوش نمی رسد. کلیت نظام و دولت در مورد خط قرمز ها وحدت رویه دارند و ....
نقد کارشناسی همانند برنامه های نگاه یک و با حضور کارشناسان و تیم مذاکره کننده ضروری است. سوالات و ابهامات مردم لازم است با قوت پاسخ داده شود. اما ایجاد فضای هیجان علیه خودی و به نفع رقیب زیبنده تلویزیون جمهوری اسلامی نیست. نباید نقد را با تبلیغات منفی اشتباه گرفت. نباید آسیب شناسی را با هجمه به خودی معادل دانست. تشخیص این مسائل از هم اندکی فراست می خواهد!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]