محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826203878
ثبت جهانی بازار اراک مهمترین برنامه میراث فرهنگی استان مرکزی است
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ثبت جهانی بازار اراک مهمترین برنامه میراث فرهنگی استان مرکزی است اراک- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: تلاش برای ثبت جهانی بازار تاریخی اراک مهمترین برنامه این نهاد است.
سید محمد حسینی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران استان مرکزی افزود: بازار تاریخی اراک ارزشمندترین بنای تاریخی در این استان است که در سال های گذشته بر اثر بی توجهی مسوولان مربوطه و به خصوص کسبه، صدمات بسیاری به این مجموعه تاریخی وارد آمده است.
وی اضافه کرد: وجود عناصر زاید، مرمت و بازسازی های خودسرانه و بدون استفاده از نظر کارشناسان میراث فرهنگی، رهاسازی کابل ها و سیم های برق و لوله های گاز، نصب تابلوهای ناهمگن با فضای تاریخی بازار، تبدیل کردن جرزها و ستون های قطور بازار به دکه ها و مغازه ها مهمترین مشکلات بازار تاریخی اراک است که تنها در صورت رفع این مشکلات می توان زمینه ثبت جهانی این مجموعه تاریخی را فراهم کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: از آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید اعتبارات قابل توجهی از محل استانداری استان مرکزی برای مرمت و بازسازی کارشناسانه بازار تاریخی اراک تخصیص داده شده است اما برای بازسازی کامل این مجموعه تاریخی باید همکاری و همدلی مردم و کسبه با دستگاه های دولتی مربوطه گسترده تر باشد.
وی در ادامه از برگزاری جشنواره ملی عکس بازار تاریخی اراک در این شهر خبر داد و گفت: این جشنواره 28 تا 31 تیرماه امسال در این شهر برگزار می شود.
حسینی ادامه داد: جشنواره ملی عکس بازار تاریخی اراک در سه بخش حضوری، غیر حضوری و جنبی با حضور 20 عکاس بومی و 30 عکاس از نقاط مختلف کشور برگزار می شود.
وی ادامه داد: در بخش حضوری این جشنواره، بر اساس برنامه ریزی های انجام شده عکاسان بومی استان مرکزی در روزهای 28 اردیبهشت( روز جهانی موزه) و 20 خرداد( روز صنایع دستی) به صورت گروهی در مجموعه بازار تاریخی اراک حاضر شده و به تولید آثار از نقاط مختلف این مجموعه تاریخی می پردازند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی اظهار کرد: عکاسان میهمان نیز 28 تیرماه از سوی این دستگاه پذیرش شده و فردای آن روز به بازار تاریخی اعزام و به عکاسی می پردازند.
وی تاکید کرد: شرکت کنندگان در این جشنواره باید تا پایان وقت اداری روز 30 تیرماه، هفت اثر از آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارائه دهند و همان روز نیز این آثار مورد ارزیابی هیات داوران قرار می گیرد.
حسینی گفت: در بخش غیر حضوری این جشنواره نیز عکاسانی که در گذشته از بازار تاریخی اراک عکاسی کرده اند می توانند آثار خود را تا پایان وقت اداری 30 تیرماه به دبیرخانه جشنواره ارایه دهند.
وی ادامه داد: بخش جنبی این جشنواره نیز مربوط به عکاسانی است که در گذشته از المان ها و بناهای تاریخی نقاط مختلف کشور عکاسی کرده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی افزود: فرهاد سلیمانی استاد عکاسی دانشکده هنر تهران، محمد مهدی رحیمیان عضو هیات علمی دانشکده خبر و حمیدرضا مجیدی رییس خانه عکاسان استان مرکزی مسوولیت داوری این جشنواره بر عهده دارند.
وی افزود: پس از داوری هیات داوران 60 اثر به نمایشگاه عکس بازار اراک که همزمان با آیین اختتامیه جشنواره در یکی از سراهای بازار برپا می شود راه پیدا می کنند.
حسینی در خصوص جوایز نفرات آثار برتر این جشنواره نیز گفت: تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نقدی 10 میلیون ریال، هشت میلیون ریال و شش میلیون ریال به ترتیب به آثار برتر اول تا سوم این جشنواره اختصاص می یابد.
وی اضافه کرد: در بخش غیر حضوری این جشنواره نیز جایزه های نقدی هشت میلیون، شش میلیون و چهار میلیون ریال به نفرات اول تا سوم این بخش اختصاص می یابد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی خاطرنشان کرد: در بخش جنبی جشنواره ملی عکس بازار تاریخی اراک نیز لوح تقدیر و جوایز نقدی به شرکت کنندگان ارائه می شود.
حسینی معرفی بازار تاریخی اراک برای جذب گردشگران و استفاده از منابع و اعتبارات ملی و استانی مهمترین اهداف این جشنواره بیان کرد.
علاقه مندان به حضور در این جشنواره می توانند از پایان هفته جاری از طریق پایگاه اینترنتی [email protected] نام نویسی کنند.
مجموعه بازار تاریخی اراک در بافت قدیمی و مرکزی شهر واقع شده و اکنون نیز همچون گذشته از رونق اقتصادی خوبی برخوردار است.
بنای اصلی بازار اراک در اوایل دوره قاجار و در زمان فتحعلی شاه ، توسط محمد یوسف خان گرجی سپهدار بنیان نهاده شد و به همراه سراها و تیمچه های وابسته از معماری جالب توجهی برخوردار است.
بنای کنونی بازار مشتمل بر یک راسته اصلی شمالی – جنوبی به طول 880 متر و یک راسته شرقی – غربی به طول 600 متر است که در محل تقاطع آن ، چهارسوق زیبایی ساخته ا ند.
راسته شمالی – جنوبی بازار به صورت مستقیم از دروازه قبله در جنوب تا دروازه راهزان در شمال امتداد می یابد.
عرض بازار از ابتدا تا انتها 5 متر است و راسته شمالی و جنوبی به هشت قسمت 100 متری، هر قسمت دارای 50 باب مغازه، تقسیم می شود که به هر کدام آن هاگذر می گویند.
در دوره اخیر دو گذر قسمت شمالی این راسته تخریب شده و گذر جنوبی یا یکصد متر از جنوب راسته اصلی ، به صورت دو طبقه ساخته شده که ارتفاع آن به هشت متر می رسد.
در سال های اخیر به علت بی توجهی، قسمتی از پوشش طاق و گنبدی این گذر فرو ریخته و همچنین سردر زیبای آن به هنگام احداث ساختمان بانک ملی از میان رفت که سال 89 سردر بازار با ویژگی های معماری بنای اصیل آن بازسازی شد.
علاوه بر دو راسته اصلی در مجموعه بازار اراک حدود بیست سرا و تیمچه وجود دارد که در آنها فعالیت های مختلفی در جریان است، 18 واحد از این بناها در قسمت جنوبی بازار قرار گرفته که از مهمترین آنها سرای نوذری، سرای کتاب فروش ها و سرای کاشانی است.
سرای نوذری که زیباترین سرای بازار اراک به شمار می آید به فرش فروشان اختصاص دارد و ساختمان آن دو طبقه است، سرای کتابفروش ها نیز از وسعت و معماری جالب توجهی برخوردار بوده و متشکل از یک تیمچه و سرای دو طبقه است.
مجموعه بازار تاریخی اراک در سال 1353 به شماره 1285 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. ک/3
3017/9013//
20/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]
صفحات پیشنهادی
سازمان میراث فرهنگی برای ثبت جهانی روستای کندوان عزم جدی دارد
سلطانی فر سازمان میراث فرهنگی برای ثبت جهانی روستای کندوان عزم جدی دارد تبریز- ایرنا - رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با ابراز امیدواری از رفع مشکلات ثبت جهانی روستای تاریخی کندوان گفت این سازمان برای ثبت جهانی این روستا عزم جدی دارد به گزارش روز شنبه روابط عم- ایجاد پایگاه ملی میراث فرهنگی ابیانه زمینه ثبت جهانی آن را هموار می کند
ایجاد پایگاه ملی میراث فرهنگی ابیانه زمینه ثبت جهانی آن را هموار می کند کاشان - ایرنا- مدیرکل امور پایگاه های میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت با توجه به اینکه روستای ابیانه نامزدی ثبت جهانی را در برنامه آینده خود دارد احیای پایگاه میراث فرهنگی و تبدیلسلطانی فر: سازمان میراث فرهنگی برای ثبت جهانی روستای کندوان عزم جدی دارد
سلطانی فر سازمان میراث فرهنگی برای ثبت جهانی روستای کندوان عزم جدی دارد تبریز- ایرنا- معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور با ابراز امیدواری از رفع مشکلات ثبت جهانی روستای تاریخی کندوان گفت این سازمان برای ثبت جهانی این روستا عزم جدی دارد به- 17 اثرتاریخی فرهنگی ایران به ثبت جهانی رسیده است
17 اثرتاریخی فرهنگی ایران به ثبت جهانی رسیده است بوشهر - ایرنا - مدیر کل ثبت بناها و بافت های تاریخی میراث فرهنگی کشور گفت تاکنون 17 اثر تاریخی فرهنگی ایران به ثبت جهانی رسیده است فرهاد نظری روز پنجشبنه در حاشیه نوای موسیقی خلیج فارس در بوشهر درگفت وگوی اختصاصی با ایرنا افزودمعاون سازمان میراث فرهنگی: هنرمندان با مشکل بازار کار مواجه هستند
معاون سازمان میراث فرهنگی هنرمندان با مشکل بازار کار مواجه هستند تبریز- ایرنا- معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری یکی از مشکلات هنرمندان به ویژه هنرمندان صنایع دستی را نبود تجاری سازی در هنر دانست و گفت بیشتر هنرمندان با مشکل بازار کار مواجه هستند به گ- حفاظت از میراث فرهنگی نیازمند برنامه ریزی دقیق است
حفاظت از میراث فرهنگی نیازمند برنامه ریزی دقیق است کاشان - ایرنا- مدیرکل امور پایگاه های میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت حفظ و حراست از میراث فرهنگی و آثار تاریخی نیازمند برنامه ریزی و خردجمعی مبتنی بر رعایت اصول فنی و کارشناسی است به گزارش روز یکشنببازسازی بازار اراک همدلی برنامه محور نهاد دولتی و مردم را می طلبد
بازسازی بازار اراک همدلی برنامه محور نهاد دولتی و مردم را می طلبد اراک- ایرنا- معاون عمرانی استانداری استان مرکزی گفت بازسازی و مرمت بازار تاریخی اراک همدلی برنامه محور نهاد دولتی و کسبه بازار را می طلبد مهدی زندیه وکیلی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود چهار میلیارد ریال- اعتراض میراث فرهنگی به ستاد اعتکاف استان اصفهان
اعتراض میراث فرهنگی به ستاد اعتکاف استان اصفهان اصفهان - ایرنا - باز هم ساخت ساز اطراف بناهای تاریخی اصفهان مناقشه برانگیز شد و این بار احداث سرویس های بهداشتی اطراف مسجد امام ره از سوی ستاد اعتکاف اعتراض ادراه میراث فرهنگی را در پی داشت رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گ- مشاور استاندار کرمانشاه: احیای خانه جوان از مهمترین برنامه های دفتر مشاوران جوان است
مشاور استاندار کرمانشاه احیای خانه جوان از مهمترین برنامه های دفتر مشاوران جوان است کرمانشاه - ایرنا - مشاور استاندار در امور جوانان گفت یکی از مهمترین برنامه های مورد پیگیری در دفتر مشاوران جوان احیای خانه جوان شهر کرمانشاه است که هدف آن تجمیع فعالیت های حوزه جوانان در مجموعه- مدیرکل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان البرز معرفی شد
مدیرکل جدید میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان البرز معرفی شد کرج- ایرنا- مدیرکل جدید میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان البرز معرفی شد به گزارش ایرنا و به نقل از روابط عمومی استانداری البرز طی مراسمی روز یکشنبه عبدالناصر میرچی مدیرکل جدید میراث فرهنگی صنایع دستی و- نظامنامه تدوین برنامه ششم توسعه در استان مرکزی تهیه شد
نظامنامه تدوین برنامه ششم توسعه در استان مرکزی تهیه شد خمین - ایرنا - معاون برنامه ریزی استانداری مرکزی گفت نظامنامه تدوین برنامه ششم توسعه در استان تهیه ودر شورای توسعه و برنامه ریزی تصویب شده است محمد رضا عاشوری روز چهارشنبه در کارگروه تخصصی امور اجتماعی استان مرکزی در فرماندوزیر بهداشت و درمان به استان مرکزی سفر میکند + برنامهها
وزیر بهداشت و درمان به استان مرکزی سفر میکند برنامهها مدیرکل روابط بینالملل استانداری مرکزی گفت وزیر بهداشتو درمان به استان مرکزی سفر کرده و مشکلات موجود در بخش درمانی در شهرستانهای استان مرکزی را مورد بررسی قرار میدهد به گزارش نامه نیوز مصطفی عرب با اشاره به سفر وز- چهار اثر میراث معنوی خراسان جنوبی در شورای ثبت استان به تصویب شد
چهار اثر میراث معنوی خراسان جنوبی در شورای ثبت استان به تصویب شد بیرجند - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت در آخرین جلسه شورای ثبت میراث معنوی ناملموس با حضور اعضای این شورا چهار پرونده میراث معنوی استان به تصویب رسید به گزارش روز دوشنبه رمدیر اراکی تیم ملی سپکتاکرا خبر داد اعزام 4 نفر از نمایندگان استان مرکزی به مسابقات جهانی سپکتاکرا
مدیر اراکی تیم ملی سپکتاکرا خبر داداعزام 4 نفر از نمایندگان استان مرکزی به مسابقات جهانی سپکتاکرامدیر اراکی تیم ملی سپکتاکرا از اعزام 4 نفر از نمایندگان استان به مسابقات جهانی سپکتاکرا خبر داد محمد مرادی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک گفت سیامین دوره مسمسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان مرکزی: دومین کارگاه آموزشی گوهر وجود در اراک برگزار میشود
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان مرکزی دومین کارگاه آموزشی گوهر وجود در اراک برگزار میشودمسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان مرکزی از برگزاری دومین کارگاه آموزشی گوهر وجود در اراک خبر داد حجتالاسلام مصطفی ذوالفقاری در گفتوگو با خبرنگمدیرکل میراث فرهنگی کردستان مطرح کرد هورامان کردستان پیشنهاد ایران برای ثبت جهانی
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان مطرح کردهورامان کردستان پیشنهاد ایران برای ثبت جهانیمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان کردستان گفت انتظار داریم منطقه هورامان کردستان به عنوان پیشنهاد ایران در یونسکو برای ثبت جهانی در سال 1395 باشد به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج رسولرئیس سازمان میراث فرهنگی: پیگیر ثبت جهانی روستای تاریخی کندوان هستیم/ساختوسازهای غیرمجاز سد راه است
رئیس سازمان میراث فرهنگی پیگیر ثبت جهانی روستای تاریخی کندوان هستیم ساختوسازهای غیرمجاز سد راه استرئیس سازمان میراث فرهنگی گفت یکی از چالشهای اساسی در پرونده ثبت جهانی روستای تاریخی کندوان وجود ساخت و سازهای غیرمجاز بوده که به چهره تاریخی این روستا صدمه وارد کرده است به گزا-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها