واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۱:۲۰ق.ظ)
رئيس سازمان محيط زيست اعلام کرد: براي رفع کانونهاي گردوغبار آبگيري حوضچه دوم تالاب هورالعظيم آغاز شد موج - رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در مورد آخرين اقدامات در خصوص مبارزه با کانونهاي گرد و غبار گفت: آبگيري تالاب هورالعظيم که از يک سال پيش شروع شده است، اکنون به حوضچه دوم آن رسيده است.
به گزارش خبرگزاري موج، هر ساله با وارد شدن به فصل گرم سال شاهد بروز پديده گرد و غبار در بخشهاي جنوبي کشور هستيم. در سال جاري اقدامات هماهنگي بين نهادهاي مختلف صورت گرفته است تا بتوان اين پديده را کنترل کرد، اما؛ سازمان حفاظت محيط زيست مهمترين اقدامات خود در زمينه کاهش کانونهاي گرد و غبار را آبگيري تالاب هورالعظيم در استان خوزستان عنوان کرد.
معصومه ابتکار در مورد اقدامات مشترک نهادهاي ذيربط براي مقابله با ريزگردها توضيح داد: سازمان جنگلها و مراتع اقدام قابلتوجهي براي تثبيت نقاط منشأ گرد و غبار خوزستان، سازمان هواشناسي اقداماتي براي تقويت پيشبينيهاي لازم و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي نيز اقداماتي براي پاسخهاي بهداشتي سريع و در نهايت سازمان مديريت بحران سازوکارهايي را براي اعلام شرايط اضطرار در زمان وقوع بحران انجام دادهاند.
وي با بيان اينکه 350 هزار هکتار کانون گرد و غبار در استان خوزستان وجود دارد، گفت: هر ساله با افزايش دما و کاهش بارندگيها به حجم اين کانونها اضافه ميشود.
ابتکار اظهار داشت: برخي از اين گرد و غبار منشأ خارجي دارند و منشأ بسياري از اين کانونهاي گردوغباري اخير از منطقه ميآيد و عمده منشأ گردوغبار فعلي از عربستان و عراق است، اما؛ شرايط امنيتي منطقه مانع از اين بوده که هرگونه همکاري براي رفع آن انجام گيرد.
ابتکار گفت: مکاتبهاي با رئيس برنامه محيط زيست سازمان ملل در خصوص ايجاد صندوق منطقهاي مقابله با گرد و غبار داشتم و قرار است، هفته ديگر در اين زمينه با وي ديدار و گفتوگو داشته باشم.
وي با تاکيد بر اينکه بايد از فضاسازيهاي جنجالي و سياسي در اين زمينه بايد پرهيز کرد، گفت: اين يک واقعيت است که ما فعلا با موضوع گردوغبار در حال مقابله هستيم، دولت سرگرم انجام تمام تلاش خود است و اين تلاشها در مقايسه با گذشته بينظير است؛ براي مثال درگذشته هورالعظيم خشک بود، اما؛ از يک سال گذشته آب وارد اين تالاب ميشود.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه ما بايد با مردم واقعبينانه صحبت کنيم، گفت: اين يک مساله بلندمدت است و راهحل کوتاهمدت، آني و عاجل ندارد و ممکن است با برنامهريزيها انجام شده منابع داخلي را ظرف سه تا چهار سال آينده با مديريت صحيح منابع آب از جمله مديريت انشعاب رودخانه کارون اين مساله را حل کنيم.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست خاطرنشان کرد: تأخير زيادي در اين برنامهها داريم و سالها با بيتوجهي نسبت به برنامهها مواجه بوديم در حالي که اکنون عده بسياري نسبت به اين موضوع و در اين شرايط دلواپس شدهاند.
وي با اشاره به مصوبه دولت براي مبارزه با ريزگردها که در بهمن سال گذشته از سوي دولت ابلاغ شد، گفت: اين مصوبه به نوعي هماهنگي و تقسيم کار بين دستگاهها محسوب ميشود و براساس آن وزارت کشور مسووليت ستاد کلي مقابله با بحران را بر عهده دارد و بخش ديگر به عهده سازمان مراتع و جنگلهاست.
ابتکار گفت: نقش اصلي مبارزه با کانونهاي گرد و غبار و جنگل زايي به عهده سازمان جنگلها و مراتع است دارد، وظيفه سازمان حفاظت محيط زيست بوته کاري و جنگلکاري نيست، اين را تمامي دوستاني که انتقادات تند نسبت به سازمان حفاظت محيط زيست داشتهاند ميدانند.
وي از تأمين اختصاص اعتبار از سوي وزارت نفت براي مقابله با کانونهاي بحراني گردوغبار در استان خوزستان خبر داد و گفت: براساس مصوبه وزارت نفت مسووليت دارد که در اماکني که قبلا فعاليت داشته و ميتواند سبب ايجاد کانون گرد و غبار شود براي جبران اقداماتي را انجام دهد که اعتبار اوليه آن نيز تأمين شده است.
ابتکار گفت: بهزودي نشستي در خوزستان براي ارزيابي پيشرفتهاي مصوبات خواهيم داشت.
وي ميزان اعتبار براي مبارزه با ريزگردها را در مصوبه سال گذشته دولت 720 ميليارد تومان عنوان کرد و گفت: اين اعتبار طي دو سال تخصيص مييابد که بخشي از آن در سال گذشته اختصاص يافت و قرار است بخش عمدهاي از آن در بودجه سال جاري تخصيص مييابد.
به گفته سازمان حفاظت محيط زيست اين اعتبار بايد بين سازمانهاي مرتبط با گردوغبار، از جمله سازمان مراتع و جنگلها، سازمان حفاظت محيط زيست و سازمان مديريت بحران و سازمان هواشناسي توزيع شود.
ابتکار افزود: در مرحله بعدي در برنامه ششم توسعه برنامهريزي جامع و کاملي در اين زمينه ارائه ميشود.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: دولت برنامه جداگانهاي براي مبارزه با گردوغبار در هرکدام از استانهاي کشور با منشأ گرد و غبار تدوين ميکند.
وي افزود: براي نقاط ديگر مانند تالاب هامون نيز تلاشها و پيگيريهايي را داشتيم که از جمله آن ملاقات با رئيس جمهوري افغانستان بود، براي اينکه بتوانيم يک حفاظت مشترک از تالاب بينالمللي با همکاري دو کشور دنبال کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]