محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845841971
20 اردیبهشت - 10 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
20 اردیبهشت - 10 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز 20 اردیبهشت برابر با 10 مِی تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
برترین ها: امروز 20 اردیبهشت برابر با 10 مِی تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
رویداد ها:
1119 - جنگ ساوه ميان سلجوقيان
وقوع جنگ ساوه ميان سلطان سنجر سلجوقي و برادرزاده اش سلطان محمود را دهم ماه مي 1119 نوشته اند كه در اين نبرد، نيروهاي سنجر (پادشاه سلجوقي وقت) پيروز شدند. با وجود اين، سنجر سلطان محمود را بخشيد، ولي از اختيارات او كه حاكم مناطقي از ري تا موصل و ازجمله شهر بغداد بود كاست و بهروز را كه توسط سلطان محمود سلجوقي از سمت كلانتر بغداد بركنار شده بود به اين مقام بازگردانيد كه نوعي تحقير سلطان محمود تلقي شد ولي واكنش نشان نداد.
قلمرو سلجوقيان (مهاجران آلتائيک به ايران) به ويژه در زمان سنجر توسط اميرزادگان خودمختار اداره مي شد كه با وجود همزمان بودن دوران آنان با جنگهاي صليبي در آسياي غربي، دائما با هم سر ستيز داشتند و برسر يكديگر مي تاختند و قتل و كشتار به راه مي انداختند.
نبرد ساوه
1774 - لویی شانزدهم و ماری آنتوانت به عنوان پادشاه و ملکه فرانسه منصوب شدند.
لویی شانزدهم
1872 - نخستين زني كه خود را نامزد انتخابات رياست جمهوري آمريكا كرد
بانو ويكتوريا وودهول روزنامه نگار آمريكايي و ناشر هفته نامه «وودهولVictoria Woodhull» با اين كه هنوز قانون اساسي ايالات متحده (آمريكا) اجازه شركت در انتخابات را به زنان نداده بود دهم ماه مي 1872 خود را نامزد انتخابات رياست جمهوري اين فدراسيون كرد. وي همزمان با تبليغ براي خود، از حق بانوان به راي دادن و راي گرفتن نيز دفاع مي كرد ولي در روز راي گيري، وي و ساير بانوان را به محل صندوقها راه ندادند و چون او در برابر پليس مقاومت كرد موقتا بازداشت شد.
Victoria Woodhull
بانو ويكتوريا از يك مكتب سياسي خاص پيروي نمي كرد، ولي چون معتقد به آزادي مطبوعات بود، هفته نامه او نخستين نشريه آمريكايي بود كه متن مانيفست كمونيست نوشته كارل ماركس را منتشر كرد و همچنين اعلاميه پر سر و صداي حزب پاپيوليست آمريكا را. ويكتوريا در هفته نامه اش اخبار اتحاديه هاي كارگري را در كنار گزارش هاي بورس نيويورك كه مظهر كاپيتاليسم بوده است چاپ مي كرد تا نشريه اش چند صدايي باشد. وي در نهم ژوئن سال 1927 فوت شد.
1290 - ورود مورگان شوستر آمريكايي به تهران به منظور اصلاح امور مالي كشور
به دنبال موافقت مجلس با استخدام مستشاران خارجي براي سامان دادن اوضاع اقتصادي كشور، دولت ايران در پي انجام قراردادي با ايالات متحده آمريكا، يك هيئت مستشار مالي براي اصلاح امور مالي به كشور دعوت كرد و در اين روز، هيئتي به رياست مورگان شوستر وارد ايران شد. مجلس شوراي ملي با اطمينان به حسن نيت شوستر و همراهانش، به آنان درباره هر نوع فعاليت براي اصلاح امور مالي ايران، اختيار تام داد، ولي اين عمل ايران، به دولت روس بسيار گران آمد و روسها مصمم شدند كاري كنند كه شوستر و معاونينش از كار بركنار شوند. از اين رو، به بهانهاي واهي به دولت ايران براي اخراج شوستر اولتيماتوم داد كه با مخالفت مجلس مواجه گرديد. در اين حال قواي روس نيز به شهرهاي آذربايجان و به ويژه تبريز يورش بردند و به قتل و غارت پرداختند. اين عمل، دولت ايران را به بركناري شوستر وادار كرد و فردي وابسته به روسها را به جاي وي برگزيد.
مورگان شوستر
1871 - امضاي قرارداد صلح بين فرانسه و آلمان و پايان جنگهاي دو كشور
به دنبال شكست فرانسه در جنگ با آلمان، قرار داد صلح ميان دو كشور در دهم مه 1871م، در شهر فرانكفورت آلمان به امضا رسيد. بر اساس اين قرارداد كه وحدت آلمان را تحت رهبري بيسمارك صدراعظم اين كشور قطعي ميكرد، فرانسه علاوه بر پرداخت غرامت، برخي از سرزمينهاي خود را به آلمان واگذار نمود. با شكست فرانسه كه مهمترين رقيب آلمان در اروپا بود، كشور آلمان به يك امپراتوري قدرتمند تبديل شد. در حقيقت بيسمارك، وحدت آلمان را با جنگ تامين نمود و به وسيله صلح آن را تضمين و تحكيم كرد. قراردادهاي صلح با اتريش و ايتاليا در سالهاي بعد نيز آلمان را به يك قدرت برتر در زمينه سياسي، نظامي و اقتصادي تبديل نمود.
1307 - جشن و شادي در ايران به خاطر لغو كاپيتولاسيون
بيستم ارديبهشت سال ۱۳۰۷، ايرانيان نخستين سالگرد لغو كاپيتولاسيون را در سراسر كشور جشن گرفتند. كاپيتولاسيون يك ضعف بزرگ ايران در اواخر سلطنت قاجارها بود كه از فرط ضعف نظامي، شعور سياسي و بي خبري از قضاوت تاريخ حاضر شده بودند اجازه دهند كه اتباع قدرت هاي بزرگ وقت در صورت ارتكاب جرم (حتي سوء قصد نسبت به جان شاه قاجار، مثال: محمدعلي شاه) در سفارتخانه هاي مربوط محاكمه شوند. كاپيتولاسيون به صورتي ديگر در اوايل دهه 1340 به ايران بازگشت ولي تنها نظاميان آمريكايي در ايران را شامل مي شد. دستگاه تبليغات دولت وقت براي هموار ساختن راه تجديد اين نوع كاپيتولاسيون، تامدتي روزنامه ها را تشويق مي كرد كه تصادفات رانندگي نظاميان آمريكايي در ايران (عمدتا مستشار نظامي) را بزرگ كنند و همين امر باعث توجيه احياء كاپيتولاسيون شد كه با وجود مخالفت هايي که با آن شد، سرانجام به تصويب مجلس رسيد.
1940 - حمله ارتش آلمان نازي به بلژيك، هلند و لوكزامبورگ
با گسترش دامنه جنگ جهاني دوم در اروپا، هيتلر نقشه تصرف نروژ را كشيد و خود را در آوريل 1940م براي اين كار آماده كرد. ولي حضور ناوگان انگليس در بنادر نروژ اين امر را با مشكل مواجه نمود. نروژ تا اواخر آوريل با كمك ناوگان جنگي انگليس در برابر آلمانيها مقاومت كرد ولي بروز مخالفتهاي داخلي با ادامه جنگ و تشكيل يك حكومت طرفدار آلمان در اين كشور مقاومت نروژيها را درهم شكست و با خروج خانواده سلطنتي نروژ و اعضاي دولت آن از اين كشور، نيروهاي انگليسي نيز در روزهاي دوم و سوم مه 1940م بنادر نروژ را ترك كردند. بلافاصله پس از عقبنشيني نيروهاي انگليسي از نروژ، هيتلر فرمان حمله در جبهه غرب را صادر كرد. در اين نبردها، تاكتيك جنگي هيتلر به جاي حمله مستقيم به خطوط دفاعي مستحكم فرانسه در طول مرزهاي آلمان، حمله به خاك فرانسه از طريق مرزهاي بلژيك بود. به همين جهت نيروهاي آلمان در سحرگاه دهم ماه مه 1940م، هر سه كشور كوچك بلژيك، هلند و لوكزامبورگ را مورد يورش خود قرار دادند. در اين ميان، نيروهاي آلمان، خطوط دفاعي فرانسه را درهم شكست و در 13 مه آن سال وارد خاك فرانسه شدند. اين حملات زمينه سقوط پاريس و تصرف كشور فرانسه را فراهم آورد و جنگ را شدت بخشيد.
1332 - دكتر مصدق و املاك پهلوي - ريشه حرص مال دنيا زدن رضا شاه
19 ارديبهشت۱۳۳۲ دكتر مصدق شاه را وادار كرد كه اداره امور املاك پهلوي را به دولت واگذار كند. اين املاك را رضا شاه تملك كرده بود كه پس از تبعيدش، بسياري از مالكان قبلي آنها اعلام كرده بودند كه از ترس و از روي اجبار املاك خود را به مبلغي ناچيز به رضاشاه فروخته و يا اينکه به او هديه بودند. دولت وقت (پس از شهريور 1320) براي رسيدگي به اين شکايات و استرداد املاک يک دادگاه ويژه اختصاص داده بود که سالها سرگرم بکار بود. ضعف عمده رضا شاه همين افزودن بر ثروت شخصي بود كه بدون ترس از قضاوت تاريخ به اين كار ادامه مي داد. برخي از پژوهشگران گفته اند که چون رضا شاه در دوران نوجواني و جواني مزه فقر را چشيده بود، پس از رسيدن به قدرت حرص مال دنيا مي زد!.
پس از براندازي 28 امرداد، آن اقدام دكتر مصدق كان لم يكن اعلام شد.
1359 - تصويب آرم نهايي جمهوري اسلامي ايران توسط امام خميني (ره)
پس از پيروزي انقلاب اسلامي، قرار بر اين شد آرمي به عنوان نماد و نشان جمهوري اسلامي ايران معرفي شود كه بيانگر روح دينخواهي و اسلام طلبي ملت مسلمان ايران باشد. از اين رو پس از فراخوان شوراي انقلاب براي تهيه اين آرم، طرحهاي متعددي به اين شورا رسيد كه سرانجام از ميان آنها يك طرح مورد پذيرش قرار گرفت. در نهايت با ارايه اين آرم به رهبر كبير انقلاب اسلامي، طرح مزبور به تصويب رسيد. اين آرم به صورت چهار هلال و يك ستون مياني و نشانگر كلمه مقدس "اللَّه" ميباشد و در عين حال كلمه مبارك "لا اله الا اللَّه" را نيز تشكيل ميدهد. در توضيح محتواي اين شكل نمادين ميتوان گفت كه ستون مياني يا شمشير، نشانه اقتدار و قدرت؛ هلال نشاندهنده رشد، پنج جز اصلي نمايشگر اصول پنجگانه دين (مذهب تشيع)، و تركيب متقارن بيانگر تعادل و ميزان و عدالت ميباشد. اين آرم از آن پس در وسط رنگ سفيد پرچم مقدس جمهوري اسلامي ايران و بر بالاي عنوان تمام وزارتخانههاي كشور قرار گرفت.
1994 - نلسون ماندلا به عنوان اولین رئیس جمهور سیاه پوست آفریقای جنوبی منصوب شد.
1997 - زمینلرزهای با بزرگای گشتاوری ۷٫۳ بخش زیرکوه شهرستان قائنات در استان خراسان را لرزاند و دستکم ۱٬۵۶۷ نفر کشته و حدود ۲٬۳۰۰ تن زخمی بر جای گذاشت.
زادروزها
۲۱۳ - زادروز کلودیوس گوتیکوس امپراتور روم
۱۸۷۸ - زادروز گوستاف اشترزمان سیاست مدار آزادیخواه ،صدر اعظم آلمان، برنده جایزه صلح نوبل سال۱۹۲۶ به همراه آریستید بریان
گوستاف اشترزمان
۱۸۹۹ - زادروز فرد آستر رقصنده، طراح رقص، خواننده و بازیگر فیلم و تئاتر برادوی اهل آمریکا
۱۹۵۷ - زادروز سید ویشس نوازنده گیتاربیس انگلیسی
بونو
۱۹۶۰ - زادروز بونو خواننده ایرلندی گروه راک یوتو
۱۹۴۰ - وین دایر، روانشناس، سخنران و نویسنده آمریکایی.
وین دایر
۱۳۴۷ - رضا عطاران کارگردان و بازیگر ایرانی سینما و تلویزیون
۱۳۵۶ - پیام دهکردی، بازیگر سینما و تئاتر و کارگردان ایرانی
رضا عطاران
۱۳۶۲ - طناز طباطبایی، بازیگر ایرانی سینما
طناز طباطبایی
درگذشتها
۱۷۷۴ - درگذشت لوئی پانزدهم پادشاه فرانسه
۱۸۲۹ - درگذشت توماس یانگ فیزیک دان برجسته انگلیسی
توماس یانگ
۱۸۴۹ - درگذشت هوکوسائی نقاش و چاپگر ژاپنی سبک اوکییوئه
۱۹۷۷ - درگذشت جوآن کراوفورد هنرپیشه آمریکایی سینما، تئاتر و تلویزیون، برنده جایزه اسکار
جوآن کراوفورد
۱۹۹۹ - درگذشت شل سیلور استاین، شاعر، آهنگساز، کاریکاتوریست و نویسندهٔ آمریکایی
۱۳۵۹ - عبدالله دوامی، موسیقیدان، ردیفدان، خواننده و نوازندهی ایرانی (زاده ۱۲۷۰)
شل سیلور استاین
*****
منابع:
-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 482]
صفحات پیشنهادی
14 اردیبهشت - 4 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 14 اردیبهشت - 4 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 14 اردیبهشت برابر با 4 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 14 اردیبه17 اردیبهشت - 7 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 17 اردیبهشت - 7 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 17 اردیبهشت برابر با 7 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 17 اردیبه16 اردیبهشت - 6 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 16 اردیبهشت - 6 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 16 اردیبهشت برابر با 6 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 16 اردیبه13 اردیبهشت - 3 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 13 اردیبهشت - 3 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 13 اردیبهشت برابر با 3 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 13 اردیبه18 اردیبهشت - 8 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 18 اردیبهشت - 8 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 18 اردیبهشت برابر با 8 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 18 اردیبه15 اردیبهشت - 5 مِی؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 15 اردیبهشت - 5 مِی در تاریخ چه گذشت امروز 15 اردیبهشت برابر با 5 مِی تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 15 اردیبه9 اردیبهشت - 29 آوریل؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 9 اردیبهشت - 29 آوریل در تاریخ چه گذشت امروز 9 اردیبهشت برابر با 29 آوریل تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 9 ارد10 اردیبهشت - 30 آوریل؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 10 اردیبهشت - 30 آوریل در تاریخ چه گذشت امروز 10 اردیبهشت برابر با 30 آوریل تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 108 اردیبهشت - 28 آوریل؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 8 اردیبهشت - 28 آوریل در تاریخ چه گذشت امروز 8 اردیبهشت برابر با 28 آوریل تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 8 اردنوزدهم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران
نوزدهم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران تهران - ایرنا - امروز شنبه نوزدهم اردیبهشت 1394 هجری خورشیدی بیستم رجب 1436 هجری قمری نهم می 2015 میلادی است 27 سال پیش در چنین روزی به دنبال شکایت ایران علیه عراق مبنی بر استفاده این کشور از سلاح های شیمیایی شورای امنیت سازمان ملل قسرپرست دادگاههای کیفری استان تهران در گفتوگو با فارس خبر داد: رسیدگی به سومین بخش پرونده تعاونی مسکن اداره ب
سرپرست دادگاههای کیفری استان تهران در گفتوگو با فارس خبر داد رسیدگی به سومین بخش پرونده تعاونی مسکن اداره برق در تاریخ ۱۹ اردیبهشتسرپرست دادگاههای کیفری استان تهران از رسیدگی به سومین بخش پرونده تعاونی مسکن اداره برق در تاریخ ۱۹ اردیبهشت خبر داد محسن افتخاری در گفتوگو ب- هفدهم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران
هفدهم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز پنج شنبه هفدهم اردیبهشت 1394 هجری خورشیدی هجدهم رجب 1436 هجری قمری هفتم می 2015 میلادی است 85 سال پیش در چنین روزی زمین لرزه ای به بزرگی 7 4 هفت و چهار دهم در مقیاس امواج درونی زمین ریشتر سلماس در استان آذربایجان- دهم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران
دهم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز پنج شنبه دهم اردیبهشت 1394 هجری خورشیدی یازدهم رجب 1436 هجری قمری سی ام آوریل 2015 میلادی است 33 سال پیش در چنین روزی عملیات بیت المقدس با رمز بسم الله الرحمن الرحیم بسم الله القاسم الجبارین یا علی ابن ابی طالب آغاز- ششم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران
ششم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز یکشنبه ششم اردیبهشت 1394 هجری خورشیدی هفتم رجب 1436 هجری قمری بیست و ششم آوریل 2015 میلادی است 89 سال پیش در چنین روزی نخستین ایستگاه فرستنده ی رادیویی و تلگراف بیسیم در ایران راه اندازی شد مهم ترین رویدادهای تاریخ- پانزدهم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران
پانزدهم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز سه شنبه پانزدهم اردیبهشت 1394 هجری خورشیدی شانزدهم رجب 1436 هجری قمری پنجم می 2015 میلادی است 71 سال پیش در چنین روزی امام خمینی نخستین بیانیه ی سیاسی خود را به دنبال تبلیغات منفی دشمنان علیه اسلام و روحانیت صادر- هشتم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران
هشتم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز سه شنبه هشتم اردیبهشت 1394 هجری خورشیدی نهم رجب 1436 هجری قمری بیست و هشتم آوریل 2015 میلادی است 42 سال پیش در چنین روزی کلیسای سنت سرکیس در تهران خیابان کریمخان زند با حضور رهبران ارامنه جهان گشایش یافت مهمترین روی- شانزدهم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران
شانزدهم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز چهارشنبه شانزدهم اردیبهشت 1394 هجری خورشیدی هفدهم رجب 1436 هجری قمری ششم می 2015 میلادی است 37 سال پیش در چنین روزی امام خمینی در گفت و گو با روزنامه ی لوموند فرانسه فرمودند کمال مطلوب یک دولت و حکومت اسلامی است-
سبک زندگی
پربازدیدترینها