تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):کم گویی ، حکمت بزرگی است ، بر شما باد به خموشی که آسایش نیکو و سبکباری و سبب تخفی...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844889443




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

٧٨ میلیارد دلارهزینه انتقال پایتخت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ٧٨ میلیارد دلارهزینه انتقال پایتخت تهران- ایرنا- روزنامه اعتماد در گفت و گو با «پیروز حناچی» معاون وزیر راه و شهرسازی به موضوع انتقال پایتخت و ابعاد مختلف اجرای این طرح پرداخته است.


در این گزارش که روز یکشنبه بیستم اردیبهشت 1394 خورشیدی با عنوان «78 میلیارد دلارهزینه انتقال پایتخت» انتشار یافته، می خوانیم: طرح انتقال پایتخت پس از انقلاب اسلامی نخستین باردر نیمه دهه 60 مطرح شد، اما به دلیل شرایط جنگی آن زمان عملا مسکوت ماند. پس از آن نیز، این طرح بارها دردستور کار دولتمردان قرارگرفت. از جمله این طرح ها می توان به انتخاب شهر جدید پرند به عنوان جایگزینی برای انتقال پایتخت سیاسی اداری در دولت دهم اشاره کرد. اما این گزینه نیز به جایی نرسید تا آنکه عاقبت پس از رفت و برگشت های فراوان و تغییر نام طرح، در دی ماه سال 92 طرح امکان سنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور و ساماندهی و تمرکززدایی از تهران به تصویب نمایندگان مجلس رسید. بالاخره این طرح با رفع ایرادهایی که قبلا شورای نگهبان گرفته بود، توسط این شورا تصویب شد. به همین بهانه گفت وگویی با دکتر پیروز حناچی، معاون وزیر راه و مسکن و شهرسازی و مسوول کنونی دبیرخانه شورای عالی شهرسازی و معماری در مورد ابعاد مختلف این طرح انجام داده ایم.
- بالاخره پس از سال ها، طرح انتقال پایتخت از سوی مجلس به شورای نگهبان رفت و به تایید رسید. شما هم یکی از متولیان اجرای آن هستید. کمی در مورد این طرح صحبت کنید و اینکه قرار است با اجرای آن، چه اتفاقی بیفتد؟
قبل از هر چیز اجازه دهید یک نکته کلیدی را یادآوری کنم. اینکه این طرح، طرح انتقال تهران نیست، بلکه «امکان سنجی» و «بررسی» طرح انتقال مراکزسیاسی و اداری پایتخت است نه کل تهران. یعنی قرار است یک گروه از کارشناسان و مسوولان کشور دور هم جمع شوند و پس از بررسی های کارشناسی ببینند مشکل تهران چیست و چگونه و با چه راهکارهایی می توان آنها را حل کرد.
-یعنی ممکن است درپایان به این نتیجه هم برسند که نباید تهران را منتقل کرد، درست است؟
بله. در واقع تهران بیماری است که ابتدا باید بیماری اش تشخیص داده شود تا بعد مطابق همان مریضی، برایش نسخه و درمانی مشخص شود. آخرین گزینه جراحی است. انتقال مراکزسیاسی و اداری تهران آخرین گزینه و همان جراحی است. بنابراین ممکن است احتیاجی به این انتقال نباشد.
- در کمیته ای که قرار است در مورد تهران تصمیم گیری کند، چه کسانی عضو هستند؟
رییس جمهور (معاون اول وی) دبیر این کمیته هستند. در این کمیته مسوولان ١٢ سازمان و نهاد مرتبط مانند وزارت مسکن و شهرسازی، میراث فرهنگی، شهرداری، شورای شهر و... عضو هستند. ضمن اینکه نمایندگانی از کمیسیون های شوراها، عمران و امنیت ملی مجلس هم به عنوان ناظر در این کمیته عضویت خواهند داشت و دبیرخانه این کمیته برعهده شورای عالی شهرسازی کشور است.
-کمیته از کی کار خود را آغاز خواهد کرد؟
هروقت که این طرح ابلاغ شود.
-از کجا و به چه بخشی باید ابلاغ شود؟
از شورای نگهبان به مجلس و از مجلس به دولت. دولت هم آن را به وزارتخانه ها و نهادهای مرتبط ابلاغ می کند. البته باید آیین نامه آن هم توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی تدوین شود.
- یعنی اول باید آیین نامه تدوین شود و بعد کمیته کارش را آغاز کند؟
نه. کمیته می تواند کارش را آغاز کند و در کنارش آیین نامه نیز تدوین شود. این آیین نامه در واقع نحوه اجرای طرح توسط اعضای کمیته مشخص می کند.
-طی چه مدتی قرار است که این کمیته نتیجه تحقیقاتش را اعلام کند؟
حداکثر دو سال.
-ولی این طرح که قبلا رد شده بود. حالا چطور دوباره مطرح شده است؟
قبلا این طرح با جنبه ای دستوری، بحث انتقال پایتخت را مطرح می کرد ولی طرح کنونی می گوید، اول باید وضعیت تهران را بررسی کرد، بعدا «اگر» لازم شد؛ نسبت به انتقال تصمیم گرفت. آن هم نه انتقال کل تهران که انتقال مراکز سیاسی و اداری آن. شاید بد نباشد بدانید این طرح، طرح جدیدی نیست وقبل از انقلاب هم به گونه ای دیگر مطرح بوده است.
- چطور؟
ببینید، قبل از انقلاب قانونی وجود داشته با عنوان قانون نظارت برگسترش شهر تهران که زیرنظر نخست وزیر و شورای اقتصاد اجرا می شده است. موضوع این قانون نیز، کنترل رشد و توسعه پایتخت بوده است. بدین معنا که محدوده تهران مرکزی و محدوده ٢٥ ساله آن را مشخص می کند. بعد از انقلاب عملا این طرح منتفی شد. اگر آن قانون ادامه پیدا می کرد، امروز تهران با چنین مشکلاتی روبه رو نمی شد.
- خود شما به عنوان یک کارشناس، تا چه حد با انتقال تهران موافقید؟
انتقال مراکز سیاسی یا اقتصادی و اداری تجربه تازه ای در دنیا نیست. در دنیا تجربیات زیادی در این مورد وجود دارد. به خصوص در مورد انتقال مراکز «سیاسی» به نقطه ای خارج از پایتخت. در این کشورها، مسوولان دولتی با یک سیستم ریلی یا قطار به محل کار خود درخارج از شهر می روند و دوباره باز می گردند. نمونه آن شهر کوالالامپور است. اما همین مطالعات نشان می دهد که از سال ١٩٦٠ به این سو، انتقالی جدی در مورد مراکز سیاسی و از مرکز به حاشیه نداشته ایم. این نگاه امروز جای خود را به ایده های محتاطانه تری داده است.
در بحث انتقال تهران، یکی از بحث هایی که مطرح است این است که اگر قرار باشد وزارتخانه ها به خارج شهر منتقل شوند و این مرکز جایی دور از پایتخت باشد، باید خانواده های آنها نیز به این منطقه منتقل شوند. این یعنی احداث یک شهر جدید. شهری با تمام مشکلات و هزینه هایی که دارد. به نظر شما این مساله مهم نیست؟برای همین هم هست که می گوییم انتقال مراکز سیاسی و اداری آخرین راه حل است.
- یکی دیگر ازمسائلی که بارها مورد بحث بوده است، بحث هزینه های کلانی است که انتقال پایتخت می تواند داشته باشد. برآوردی از هزینه های لازم برای انتقال پایتخت شده است؟
چند سال پیش برآورد هزینه ای در این مورد انجام شد. آن زمان بودجه مورد نیاز برای انتقال پایتخت ٣٠ میلیارد دلار تعیین شد که به قیمت امروز چیزی معادل ٧٨ میلیارد دلار می شود. البته این برآوردها دقیق نیست و باید دوباره از سوی کمیته یاد شده بررسی و اعلام شود.
- کمیته بررسی امکان سنجی انتقال مراکز سیاسی و اداری پایتخت کی آغاز به کار می کند؟
فکر می کنم یکی – دو هفته دیگر.
- و شما هم مسوول دبیرخانه آن هستید.
بله.
*منبع: روزنامه اعتماد
**پژوهش**9344**9131



20/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن