واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بیستم اردیبهشت در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز یکشنبه بیستم اردیبهشت 1394 هجری خورشیدی، بیست و یکم رجب 1436 هجری قمری، دهم می 2015 میلادی است. 35 سال پیش در چنین روزی، آرم نهایی جمهوری اسلامی ایران به وسیله ی امام خمینی به تصویب رسید.
مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
20 اردیبهشت 1368
سید جواد مصطفوی نویسنده و محقق معاصر ایرانی در 67 سالگی درگذشت، وی با تحصیل و مطالعه در رشته های مختلف علوم دینی، آثار ارزشمندی مانند رابطه نهج البلاغه با قرآن، کاشف الالفاظ نهج البلاغه، ترجمه و شرح اصول کافی و... از خود به یادگار گذاشته است.
20 اردیبهشت 1359
آرم نهایی جمهوری اسلامی ایران به وسیله ی امام خمینی به تصویب رسید. این آرم به صورت چهار هلال و یک ستون میانی و نشانگر کلمه ی مقدس «اللّه» است و در عین حال کلمه مبارک «لا اله الا اللّه » را نیز تشکیل می دهد. در توضیح محتوای این شکل نمادین میتوان گفت که ستون میانی یا شمشیر، نشانهی اقتدار و قدرت؛ هلال نشاندهندهی رشد، پنج مورد اصلی نمایشگر اصول پنجگانهی دین (مذهب تشیع) و ترکیب متقارن بیانگر تعادل و میزان و عدالت است. این آرم از آن پس در وسط رنگ سفید پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران و بر بالای عنوان تمام وزارتخانههای کشور قرار گرفت.
20 اردیبهشت 1358
امام خمینی در گفتگو با روزنامه لوموند: عمال آمریکا در جریان ترورها خود را پشت سر سازمان های مذهبی دروغین چون گروهک فرقان پنهان کرده اند. پس از دستگیری افراد این گروه، مشخص شد که آنها هیچ از قرآن نمی دانند.
20 اردیبهشت 1333
ژنرال ترود رییس اداره ی دوم ستاد ارتش آمریکا برای بررسی موضوع صدور تسلیحات جدید به ایران در صدر یک هیات 10 تنی از ژنرال های آمریکایی، به تهران آمد.
20 اردیبهشت 1314
به دنبال پرونده سازی سرلشکر آیروم، حسین دادگر مشهور به عدل الملک رییس نظمیه ی تهران و نماینده ی نخست تهران که در سه دوره ی گذشته ریاست مجلس شورای ملی را برعهده داشت به باکو تبعید شد.
20 اردیبهشت 1302
لرد کرزن وزیر امور خارجه انگلیس به وزیر مختار کشورش در تهران اظهار داشت که رضاخان به ما وابسته است و بدون حمایت مالی ما نه می تواند مخارج ارتش خود را تامین کند و نه به سایر اهدافش نایل آید.
20 اردیبهشت 1300
هیات بازرگانی از روسیه شامل 40 تن به قصد سفر به تبریز وارد باکو شدند. هدف آنها از این سفر خرید گندم، سبزیجات و خشکبار از ایران بود.
20 اردیبهشت 1300
کمیته دایمی امتیازات بنا به درخواست وزارت فواید عامه پس از تحقیق و بررسی درباره ی موضوع کشتیرانی در دریاچه ارومیه به اتفاق آرای، رای داد که شاهزاده امامقلی میرزا، صاحب هیچ گونه حقی در دریاچه ی ارومیه نبوده و در نتیجه اجازه چنین اقدامی را نداشته که آن را به دیگری واگذار کند و بر فرض داشتن حق کشتیرانی، حق واگذاری این امتیاز به تبعه ی خارجی را نداشته است.
20 اردیبهشت 1290
به دنبال انجام دادن قراردادی با آمریکا برای سامان دادن به شرایط اقتصادی کشور، یک هیات رایزن مالی به ریاست مورگان شوستر وارد ایران شد. سرانجام فشارهای روسیه، دولت ایران را برکناری شوستر وادار کرد و فردی وابسته به روس ها به جای وی انتخاب شد.
برگرفته از: روزشمار تاریخ معاصر ایران(جلد 1و 3)
آرشیو خبری، خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)
*گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9348**9131
20/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]