تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ایمان یک درجه بالاتر از اسلام است, و تقوا یک درجه بالاتر از ایمان است و به فـرزنـد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828726504




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- استانی شدن انتخابات، محدودیت یا ایجاد فضای باز سیاسی؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استانی شدن انتخابات، محدودیت یا ایجاد فضای باز سیاسی؟ تهران - ایرنا - شبکه مجازی آستان مقدس حضرت امام خمینی (ره) نوشت: طرح استانی شدن انتخابات مجلس برای سومین بار در 9 دوره گذشته در مجلس مطرح میشود، طرحی که در دوره های پنجم و ششم مورد ایراد شورای نگهبان و مجلس قرار گرفت و در این دوره کلیات آن علی رغم مخالفت دولت به تصویب مجلس رسید.


شبکه مجازی آستان در ادامه افزوده است: این طرح به باور بسیاری از تحلیلگران دارای نقاط ضعف و قوتی است که از جمله آن نبود بسترهای لازم برای ورود احزاب و تشکل های سیاسی به عرصه انتخابات و پررنگ تر شدن آنها و احتمال ورود افراد با امکانات ویژه و در مقابل فراهم شدن زمینه ای برای حزبی شدن انتخابات و پرداختن نمایندگان به کارهای ملی به جای کارهای اجرایی است.
محمدرضا خباز معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهور در این زمینه می گوید: کسی با اصل استانی شدن انتخابات مخالف نیست، زیرا زمینه حزبی شدن انتخابات را فراهم می کند بحث در این است که به دلیل فراهم نبودن مقدمات کار و احزاب فعال و فراگیر در کشور، هزینه کاندیدا برای تبلیغات افزایش پیدا می کند یعنی کسی که قرار است در شهری کاندیدا شود با استانی شدن باید در تمامی شهرهای استان ستاد بزند که این هزینه تبلیغاتش را زیاد می کند. نکته بعدی این است که مردم پناهگاهشان یعنی نمایندگان را از دست می دهند، در زمان حاضر نمایندگان پروژه ها و گرفتاری های مردم پیگیری می کند که با استانی شدن انتخابات این اتفاق نمی افتد. البته در صورت وجود احزاب نماینده به این کارها ورود پیدا نمی کند و به کارهای کارهای کلان کشور می پردازند.
با این توضیحات هدف این طرح برای سوق دادن نمایندگان از کارهای جزیی به کارهای کلان خوب است ولی به ابزار و ساز و کار نیاز دارد که در حال حاضر فراهم نیست؛ از طرف دیگر با توجه به قرار گرفتن در سال آخر مجلس و وجود شائبه اعمال محدودیت در انتخابات، این طرح به درد انتخابات دوره دهم نمی خورد. با این دلایل، ما از مجلس می خواهیم از این طرح صرف نظر کند و مجلس دهم از ابتدای کارش به آن بپردازد تا فرصت رسیدگی و تشکیل حزب وجود داشته باشد و کاندیداهایی که می خواهد برای دوره یازدهم فعالیت کنند، فرصت کافی داشته باشند.
غلامعلی جعفرزاده عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس
بیان می کند: موافق طرح استانی شدن انتخابات هستم اما با این شرط که علاوه بر رفع دغدغه های مردم، ضعف ها و نقایص این طرح نیز رفع شود. با توجه به محلی بودن مکانیزم فعلی مجلس می توان گفت که این مجلس آن مجلسی نیست که در شأن این نظام و کشور باشد؛ از این رو با استانی شدن انتخابات، افراد فنی تر، استانی تر و ملی تر وارد پارلمان می شوند و مجلس نیز از سطح نخبگی بالایی برخوردار خواهد شد.
البته با استانی شدن انتخابات این دغدغه و نگرانی وجود دارد که توجه لازم به شهرها و روستاهای کوچک نشود و فقط مراکز استان ها مورد توجه قرار گیرد، همچنین مردم نمایندگان را در این شرایط نماینده خود ندادند، برای رفع این دغدغه و مشارکت مردم باید انتخابات با ترکیبی از محلی، منطقه ای، ملی و استانی برگزار شود؛ یعنی کاندیدا درصدی از آرا را از شهر و روستای محلی اش کسب کنید و بقیه درصد آرا را از استان بدست آورد. در این شرایط آن کاندیدا مورد تایید مردم شهر و استانش قرار گرفته و مشکل حل می شود.
اسماعیل جلیلی نماینده مسجد سلیمان در مجلس با ناپخته توصیف کردن طرح اظهار کرد: به دلیل نداشتن پختگی و زیرساخت های لازم، مخالف طرح استانی شدن انتخابات هستم، طرحی که به دلیل ابهامات و ضعف های جدی اش، امکان اجرایی شدن آن در شرایط فعلی وجود ندارد چون ممکن است تغییر در هر بخش از فرآیند وساختار انتخاباتی بقیه بخش ها را با مشکل مواجه کند. البته فرآیند استانی شدن فی الواقع مفید است اما به دلیل فراهم نبودن زیرساخت های آن ابهامات بسیاری را در ذهن ایجاد می کند از جمله این که با این طرح، تکلیف مناطق کمتر توسعه یافته آن هم به دلیل تبعیض و بی عدالتی مدیران در دوره های گذشته چه می شود؟ رابطه مردم و موکلانشان چگونه خواهد شد؟ احزاب در چه شرایطی و با چه اختیاراتی به این انتخابات ورود پیدا می کنند؟
از طرف دیگر چگونه نیازهای مردم و انتظارات منطقه ای شان پاسخ داده می شود؟ اگر قرار به فعالیت های حزبی هم باشد سهم بندی احزاب از کرسی های پارلمان چقدر است؟ این طرح نگاه بدبینانه ای را نسبت به طراحان و حتی خود مجلس ایجاد می کند مبنی بر اینکه شاید هدف از اجرای آن خارج کردن رقبا از گردونه تا اصلاح ساختار انتخاباتی باشد.
محمد کرمی راد عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم در این باره معتقد است: طرح استانی شدن معایب و مزایایی دارد که کمیسیون شوراها می تواند با حضور کارشناسان مرکز پژوهش ها و مسئولان وزارت کشور ایرادات آن را رفع کند؛ در این شرایط اشخاص مهم و چهره های سرشناس، فهیم، آگاه، فهیم، خوش فکر، قابل اعتماد و مورد اقبال در استان های مختلف وارد مجلس می شوند. با استانی شدن انتخابات بستر مناسبی برای فعالیت احزاب فراهم می شود و کاندیداها تحت لوای لیست احزاب معرفی می شوند؛ همچنین هزینه های تبلیغات کاندیداهانیز کمتر می شود. از طرف دیگر با استانی شدن از ورود افراد که تنها با حمایت اقوام و قبیله هایشان وارد مجلس می شوند، جلوگیری می شود.
حسین ابراهیمی عضو جامعه روحانیت مبارز و نماینده مجلس هشتم
می گوید: استانی شدن انتخابات اتفاق خوبی است اما در حال حاضر بسترهای لازم و احزاب فراگیر برای اجرای آن نداریم، احزاب در کشور ما نهادینه نشدند و یا ستادی هستند و در تمامی استان ها حضور ندارند ، طبیعتا این تشکل ها با این شرایط نمی توانند پاسخگوی انتخابات استانی باشند. برای برگزاری استانی انتخابات باید احزاب فراگیر وجود داشته باشد چون در غیر این صورت ممکن است افرادی با امکانات ویژه وارد مجلس شوند و کاندیداهای دیگر با مذاهب و دیدگاه های مختلف و اقوام و قبایل محدود شوند. از طرف دیگر یکسری افراد دارای سوابق و توان لازم هستند که شهرت و امکانات برای تبلیغات در استان را ندارند که در این شرایط ورود آن ها به مجلس محال و دشوار می شود.
اول**



18/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن