تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى حكمتى كه در قلب منافق جا مى‏گيرد، در سينه‏اش بى‏قرارى مى‏كند تا از آن بي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835750712




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- تجاوز به حقوق مولفان و پدیدآورندگان آثار هنری یک فاجعه است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون دبیرکل سازمان جهانی مالکیت فکری: تجاوز به حقوق مولفان و پدیدآورندگان آثار هنری یک فاجعه است تهران-ایرنا- معاون دبیر کل سازمان جهانی مالکیت فکری گفت: نقض قوانین بین المللی و تجاوز به حقوق مولفان و پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری یک فاجعه بزرگ است که در بسیاری از کشورهای جهان روی می دهد.


به گزارش روز پنج شنبه گروه فرهنگی ایرنا، خانم آنه لیر، در نخستین کارگاه آموزشی حمایت بین المللی از آثار ادبی و هنری در فرهنگسرای نیاوران افزود: وظیفه ما این است که از حقوق این افراد دفاع کنیم و در این مسیر باید چالش ها و مشکلات موجود را به دقت مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم در مقابل این پدیده می توانیم چه اقداماتی صورت دهیم.
وی اضافه کرد: باید تاکید کنم که من سیاست مدار نیستم. ما تنها کارشناسان تخصصی در این بخش هستیم و درمورد اجرای این قوانین و حمایت از حقوق مولفان در زمینه فعالیت های فرهنگی و هنری تلاش می کنیم.
آنه لیر افزود: کپی رایت مهمترین موضوع مورد بحث ما است و قوانینی که باید در همه جای جهان به آن احترام گذاشت. ما از اعضای خودمان با این قوانین در سراسر جهان حمایت می کنیم و امیدواریم بتوانیم زمینه اجرای صحیح این قوانین را در همه کشورها فراهم کنیم.
وی گفت: سمینارهای آموزشی زیادی در این بخش برگزار می شود و تاثیر زیادی در حمایت از حقوق مولفین دارد.
وی افزود: افرادی که در این سمینارها حضور پیدا می کنند از بخش های مختلف و در رده های سنی گوناگون هستند و هیچ تفاوتی در این زمینه وجود ندارد. ما برای جلوگیری از نقض حقوق مالکیت معنوی با سیاستمداران و مسئولین بخش های مختلف رایزنی می کنیم و می بینیم در این بخش چه اقداماتی را می توان به درستی انجام داد.
معاون دبیرکل سازمان جهانی مالکیت فکری افزود: آموزش یکی از مهمترین بخش ها در زمینه گسترش قوانین و طبیعتا حمایت از هنرمندان و مولفان است. شما باید بدانید که برای خرید هر کالایی حتی از یک سوپرمارکت باید هزینه آن را بپردازید و طبیعتا این فرهنگ باید در جامعه هم وجود داشته باشد و همه از این مسئله آگاه باشند که حق مالکیت معنوی برای مولفان و آفرینندگان آثار فرهنگی و هنری نیز وجود دارد.

** مقابله با یک فاجعه فرهنگی
معاون دبیرکل سازمان جهانی مالکیت فکری در بخش فرهنگ و صنایع خلاق، ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این نشست گفت: بسیار خوشحالم که به ایران سفر کردم و در این برنامه حضور دارم. همچنین خوشحالم این برنامه در مکان زیبایی و با حضور هنرمندان و کارشناسان فرهنگی و هنری ایرانی برگزار می شود.
آنه لیر افزود: کشورهای زیادی عضو کنوانسیون برن هستند و در حال حاضر 180 کشور به عضویت این کنوانسیون درآمده اند. بر خلاف تصور نادرستی که وجود دارد این کنوانسیون اختصاص به کشورهای خاصی از جهان نداشته و همه کشورها می توانند بخشی از آن باشند. این کنوانسیون قصد دارد از حقوق هنرمندان و خالقان آثار ادبی و هنری در سراسر جهان حمایت کند.

** این مبارزه در مسیر حمایت از سرمایه گذار است
ویلانگادو باکام کارشناس حوزه مالکیت ادبی از هندوستان در ادامه این نشست با اشاره به گستردگی فعالیت های فرهنگی و هنری در هند گفت: همانطور که می دانید من از کشور هندوستان هستم ، یک کشور بزرگ و پهناور که فعالیت های فرهنگی زیادی در آن صورت می گیرد. هندوستان یکی از بزرگ ترین کشورهای جهان در زمینه نشر و تالیف کتاب به شمار می رود و نیازی نیست که بگویم بزرگ ترین صنعت چاپ و نشر در هند فعالیت می کند. همچنین در زمینه آثار فرهنگی بعد از سینمای هالیوود دومین سازنده فیلم هندوستان است و فعالیت های رسانه ای در این کشور با وسعت زیادی انجام می شود.
وی افزود: به طور طبیعی موضوع کپی رایت و مالکیت معنوی هم در این کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و این مسئله با جدیت از سوی کارشناسان و فعالان حوزه فرهنگ و هنر دنبال می شود.
باکام ادامه داد: قوانین مالکیت معنوی نه تنها از تولید کننده بلکه از سرمایه گذار و پخش کننده حتی از مصرف کننده نیز در جای خودش به درستی حمایت می کند. این قوانین در واقع حامی واقعی خلاقیت، هنر و استعدادها را به همراه دارند.
وی افزود: توزیع کننده و سرمایه گذار نقش مهمی در گسترش و پیشرفت فعالیت هنری بر عهده دارد. وقتی کسی در یک اثر هنری یا فرهنگی سرمایه گذاری می کند باید از سرمایه او حمایت شود. در واقع این شخص یک ریسک مهم انجام داده و در صورتی که قوانین الزام آور لازم وجود نداشته باشد حقوقش را از دست می دهد. به همین دلیل مقابله با نقض مالکیت معنوی یکی از اهداف بزرگ ما است.
به گفته وی، از سال 2012 در هندوستان به شکل جدی مابرزه با نقض قوانین چرا که سرمایه گذار ریسک و ضرر می کند اما این مبارزه در مسیر حمایت از سرمایه گذار است و موجب توسعه و گسترش فعالیت های فرهنگی و هنری در بخش های مختلف می شود.این قوانین همچنین حامی هنرمندان است. مثلا در موسیقی آهنگساز نوازنده و همه کسانی که در ساخت یک اثر هنری نقش دارند باید مورد حمایت قرار بگیرند. حتی نوازنده های سنتی هندوستان که در کنار خیابان برای مارها می نوازند هم باید مورد حمایت قرار بگیرند و به حقوق آنها هم احترام گذاشته شود.

** آگاهی و آموزش اهمیت زیادی دارد
در ادامه نشست رامین صدیقی از فعالان حوزه موسیقی نیز در خصوص قوانین مالکیت معنوی و اهمیت حمایت از حقوق هنرمندان گفت: در این بخش همیشه نگرانی هایی برای هنرمندان وجود داشته اما حفاظت از حقوق هنرمندان یکی از اولویت های اصلی ما است. حقیقت این است که حقوق هنرمند ، مولف و ناشر آثار فرهنگی و هنری به راحتی ضایع می شود و از دست می رود.
وی افزود: در این بخش آموزش و فرهنگسازی از اهمیت بالایی برخوردار است. حتی لازم است که بعضی از تولید کنندگان و ناشران هم در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنند و با آگاهی از حقوق خودشان فعالیت کنند. مسئله مالکیت معنوی و کپی رایت جدی گرفته نمی شود و سرمایه گذار در این بخش سرمایه خودش را از دست می دهد اما باید در این بخش شاهد بازنگری و فعالیت جدی باشیم.
صدیقی ادامه داد: نباید اهمیت هنر و خلاقیت را فراموش کنیم.باید بدانیم که در این بین حقوق زیادی از بین می رود و هنرمند یا مولف همچنین ناشر آثار فرهنگی و هنری به حق واقعی خودش نمی رسد. من فکر می کنم ما و همه همکارانمان باید نسبت به حق واقعی خود در این بخش آگاهی پیدا کنیم. در حال حاضر این حوزه طیف وسیعی از فعالان عرصه فرهنگ و هنر را در بر می گیرد که اگر آگاهی لازم را داشته باشند حقوق خودشان را از دست نمی دهند. باید با قوانین جهانی خصوصا کپی رایت به خوبی همراه شویم و از حقوق خودمان به درستی استفاده کنیم.

** من قربانی نقض حق مالکیت معنوی هستم
علیرضا شجاع نوری بازیگر، تهیه کننده و یکی از چهره های سرشناس حوزه سینمای ایران نیز در ادامه نشست ابتدا از برگزارکنندگان این جلسه قدردانی کرد و گفت: زمانی که در ژاپن بودم در یکی از رستوران های این کشور یک نوازنده آهنگ های جان لنون را می نواخت. پس از مدتی تلویزیون ژاپن گزارش داد خانواده لنون از این فرد شکایت کرده اند که چرا بدون اجازه آهنگ های این آهنگساز صاحب نام را می نوازد. آن نوازنده یک چیز بسیار ساده می نواخت و اصلا چنین تصوری نداشت اما در نهایت محکوم شد چرا که باید به حق قانونی مولف یک اثر هنری احترام می گذاشت.
وی افزود: در این سو اگر بخواهم تجربه ای از خودم مطرح کنم باید بگویم زمانی که اولین فیلم خودم به نمایش گذاشته شد در مقابل همان سینما در هفته اول اکران فیلم شاهد بودم که یک دستفروش سی دی کار را می فروشد و مردم با خرید سی دی می روند تا فیلم را در خانه تماشا کنند. حتی وقتی اعتراض کردم موفق نشدم از حق خودم دفاع کنم و کاری از من ساخته نبود. حالا باید بگویم خود من قربانی این مسئله هستم و حق مالکیت معنوی و کپی رایت هنوز هم به صورت جدی دنبال نمی شود که این بسیار تلخ است.
شجاع نوری افزود: باید جلوی قاچاق آثار هنری گرفته شود و بالاخره این اتفاق روزی خواهد افتاد. نباید وقت خودمان را تلف کنیم و باید خیلی زود به فکر اجرای صحیح قوانین در این بخش باشیم.
وی افزود: البته در سینما موضوع فقط بحث فیلم های ایرانی نیست.حتی فیلم های خارجی هم قبل از اینکه در سینماهای آن کشور به نمایش گذاشته شود به سی دی تبدیل می شود و خیلی ها یک کلکسیون کامل از همه این فیلم ها را در اختیار دارند.آموزش و فرهنگسازی در این بخش از اهمیت زیادی برخوردار است اما فراموش نکنیم آموزش به تنهایی کافی نیست و باید اقدامات جدی در این بخش صورت پذیرد.
در ادامه، حاضران سوالاتی در این زمینه از میهمانان خارجی مطرح نمودند و کارشناسان سازمان جهانی مالکیت فکری نیز به این سوالات پاسخ دادند.
نخستین کارگاه آموزشی حمایت بین المللی از آثار ادبی و هنری با حضور خانم آنه لیر معاون دبیرکل سازمان جهانی مالکیت فکری در بخش فرهنگ و صنایع خلاق، ویلانگادوباکام کارشناس حوزه مالکیت ادبی از هندوستان و خانم کندی لانگ کارشناس حقوقی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران در این برنامه که توسط بنیاد آفرینش های هنری نیاوران برگزار شد؛ رامین صدیقی، علیرضا شجاع نوری و فریندخت زاهدی به عنوان کارشناسان و فعالان حوزه های گوناگون فرهنگی و هنری از ایران حضور داشتند و به گفت و گو با نمایندگان سازمان جهانی مالکیت فکری پرداختند.
همچنین علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و لادن حیدری مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست حضور یافتند.
پنجمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط 14 اردیبهشت با حضور آنه لیر معاون دبیرکل سازمان جهانی مالکیت فکری، وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و دادگستری و جمعی از حقوقدانان ملی و بین المللی در تالار وحدت گشایش یافت.
فراهنگ**1027**



17/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن