واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
درد عضلات شایع ترین علت از کار افتادگی است هرچند علت مهم آن التهاب مفاصل است مشخص نشده ولی این بیماری دردوران پیری بوجود می آیدو عوامل مکانیکی، ژنتیکی، متابولیک در پیشرفت آن تاثیرگذارند پنجه شیطان، گیاه مختص جنوب آفریقا است و قلاب هایی که میوه های آن را در بر می گیرند، دلیل نام گذاری آن نام هستند. به طور سنتی، از گیاه پنجه ی شیطان برای درمان درد، مشکلات کبد و کلیه، تب و مالاریا استفاده می شود.
از این گیاه به عنوان ضماد برای درمان زخم ها، جوش و مشکلات پوستی دیگر نیز استفاده می شود. گیاه پنجه ی شیطان در اوایل قرن بیستم وارد اروپا شد و از ریشه ی خشک شده ی آن برای افزایش اشتها، رفع سوزش معده و کاهش درد و التهاب استفاده می شد.
امروزه، از گیاه پنجه ی شیطان برای رفع التهاب و درد آرتروز، سردرد و کمر درد استفاده می شود. مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهند که این گیاه به رفع التهاب کمک می کند.
این گیاه بو ندارد اما حاوی ترکیباتی است که باعث تلخ بودن طعم آن می شوند. پنجه ی شیطان یک گیاه دائمی و برگ دار با ریشه ها و شاخه های منشعب است. این گیاه ریشه های فرعی دارد که خارج از ریشه ی اصلی رشد می کنند. از این ریشه های فرعی به عنوان دارو استفاده می شود.
کاربردهای دارویی گیاه پنجه شیطان • آرتروز تحقیقات نشان می دهند که مصرف پنجه ی شیطان در بیماران مبتلا به آرتروز، درد را کاهش می دهد و عملکرد فیزیکی فرد را بهبود می بخشد. در یک تحقیق ۴ ماهه، ۱۲۲ بیمار مبتلا به آرتروز زانو و مفصل ران مورد مطالعه قرار گرفتند و محققان تأثیر مصرف پنجه شیطان و داروهای مسکن در این بیماران را بررسی کردند.
میزان کاهش درد در کسانی که این گیاه دارویی را مصرف کرده بودند به اندازه ی کسانی بود که مسکن مصرف کرده بودند. با این حال، مصرف کنندگان پنجه شیطان عوارض جانبی کمتری را تجربه کردند.
بررسی تحقیقات دیگری نشان می دهد که گیاه پنجه شیطان می تواند درد ناشی از ورم مفاصل را تسکین دهد. تحقیقات دیگری نشان می دهند که این گیاه حداقل می تواند تا حدی برای ورم مفاصل ستون فقرات، ران و زانو مؤثر باشد. • درد کمر و گردن برخی از شواهد حاکی از آن است که گیاه پنجه شیطان می تواند برای درد کمر و گردن نیز مفید باشد. پژوهش ها نشان دادند که مصرف عصاره ی گیاه پنجه شیطان برای دردهای خفیف تا متوسط کمر، گردن و شانه موثراست. • کاربردهای دیگر گیاه پنجه شیطان برای رفع سوءهاضمه، بی اشتهایی، سردرد، حسّاسیت و تب نیز کاربرد دارد. از ضمادهای موضعی پنجه ی شیطان برای درمان زخم ها، جوش و ضایعات پوستی استفاده می شود. ترکیبات پنجه شیطان پنجه ی شیطان حاوی ترکیباتی به نام ایریدوید گلیکوزید است که خواص ضدالتهابی قوی دارند. در گیاه پنجه ی شیطان، نوعی ایریدوید به نام هارپاگوزید وجود دارد که دارای خواص تسکین دهندگی و ضدالتهابی است. چگونه آن را مصرف کنیم؟ ریشه ی خشک شده یا تازه ی پنجه شیطان را می توان به شکل کپسول، قرص، عصاره ی مایع و پماد موضعی پیدا کرد. می توان از ریشه ی خشک شده ی آن هم دمنوش درست کرد. احتیاط فراموش نشود انسان از دیرباز از گیاهان دارویی برای تقویت بدن و جلوگیری از بیماری ها استفاده می کند. با این حال، گیاهان دارویی می توانند عوارضی جانبی داشته باشند و با گیاهان ، مکمل ها یا داروهای دیگر، تداخل ایجاد کنند. به همین دلیل، گیاهان دارویی باید با احتیاط و تحت نظارت پزشک متخصّص در زمینه ی طب گیاهی، مصرف شوند.
گیاه پنجه شیطان اگر برای مدت کوتاه و طبق دستورالعمل مصرف شود، غیرسمی و بی خطر است و عوارض جانبی چندانی ندارد. مصرف بیش از اندازه ی آن می تواند باعث مشکلات خفیف گوارشی در بعضی از افراد شود. در مورد بی خطر بودن مصرف طولانی مدت این گیاه هنوز شواهد کافی در دسترس نیست.
افراد مبتلا به زخم معده، زخم دوازدهه یا سنگ کیسه ی صفرا نباید از این گیاه استفاده کنند.
زنان باردار و شیرده نباید از این گیاه استفاده کنند زیرا در این زمینه هنوز تحقیقات کافی صورت نگرفته است.
افراد مبتلا به بیماری های قلبی یا فشار خون بالا یا پایین باید قبل از مصرف، با پزشک مشورت کنند.
تداخل های دارویی احتمالی داروهای رقیق کننده ی خون- مصرف گیاه پنجه شیطان در کسانی که از داروهای رقیق کننده ی خون استفاده می کنند، می تواند خطر خونریزی را بالا ببرد.
داروهای دیابت- مصرف گیاه پنجه شیطان می تواند فشار خون را پایین بیاورد. مصرف همزمان داروهای دیابت و گیاه پنجه شیطان می تواند فشار خون را پایین بیاورد.
داروهای ضد ترشی معده – گیاه پنجه شیطان میزان اسید معده را بالا می برد و این اثر داروهای ضد اسید را خنثی می کند.
داروهای دیگر- گیاه پنجه شیطان می تواند با داروهای دیگری که در کبد شکسته می شوند نیز تداخل پیدا کند. بنابراین، اگر از هر نوع دارویی استفاده می کنید، قبل از مصرف این گیاه با پزشک خود مشورت کنید. منبع : baghdaroo.com
16 اردیبهشت 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]