واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۶:۸ب.ظ)
همکاري سازمان جنگل ها و فائو براي حفاظت از جنگل هاي بلوط موج - تفاهم نامه همکاري مشترک سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري کشور با سازمان خواربار و کشاورزي ملل متحد – فائو به منظور حفاظت از جنگل هاي بلوط و شمشاد و جلوگيري از توسعه پديده خشکيدگي به امضاء معاون وزير جهاد کشاورزي و نماينده فائو در ايران رسيد.
به گزارش خبرگزاري موج،خداکرم جلالي در مراسم امضاي تفاهم نامه با اشاره به اينکه پديده خشکيدگي جنگل هاي بلوط از سال 88 آغاز و تا سال 92 به سرعت گسترش پيدا کرد، افزود: 10 تا 15 درصد از جنگل هاي بلوط بر اثر خشکيدگي از بين رفته است.
وي اظهار داشت: از سال گذشته تا کنون اقدامات وسيعي براي مقابله با پديده خشکيدگي انجام شده است که با همکاري هاي انجام شده موفق شديم اين پديده را مديريت کنيم.
در ادامه معاون وزير جهاد کشاورزي با اشاره به مواجه بودن 10 کشور با پديده خشکيدگي گفت: با امضاي اين تفاهم نامه قرار است کارشناسان فني فائو تجارب مقابله با اين پديده را در اختيار جمهوري اسلامي ايران قرار دهند.
جلالي به بازديد دو گروه از متخصصان فائو از جنگل هاي بلوط اشاره نمود و افزود: در پي اين بازديد و مذاکرات انجام شده وزير جهاد کشاورزي با مديرکل سازمان فائو، قرار شد تفاهم نامه اي با همکاري طرفين براي مقابله با پديده خشکيدگي جنگل هاي بلوط و شمشاد تنظيم شود.
وي در ادامه با اشاره به تخصيص اعتبار 360 هزار دلاري عنوان کرد: در اين تفاهم نامه راهکارهاي فني و علمي حفاظت از جنگل هاي زاگرس و شمال در مدت 18 ماه با همکاري کارشناسان سازمان فائو اجرايي مي شود.
وي ادامه داد: استقرار سيستم ملي پايش جنگل، تدوين برنامه ملي براي کنترل خشکيدگي بلوط و آتشک شمشاد و تدوين راهبرد اطلاع رساني براي عموم مردم در مقابله با اين پديده ها ازمهمترين اقداماتي است که در چارچوب تفاهم نامه مشترک ايران و فائو اجرا مي شود.
رئيس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري کشور اضافه کرد: اصلاح روش هاي حفاظت و بهره برداري از عرصه هاي جنگلي کشور به ويژه جنگل ها زاگرس، اصلاح قوانين مربوط به مديريت پايدار جنگل و تأکيد بر مشارکت مردم و سازمان هاي ذيربط از محورهاي مهم تفاهم نامه مشترک ايران و فائو مي باشد.
مهندس جلالي يادآور شد: چهار نفر از کارشناسان فائو در سه هفته اخير از جنگل هاي زاگرس و شمال کشور بازديد کردند تا راهکارهاي مقابله با پديده خشکيدگي جنگل هاي بلوط و بيماري آتشک شمشاد را اجرا کنند.
در ادامه اين مراسم ناکوزي نماينده سازمان فائو با اظهار خرسندي از همکاري مشترک با جمهوري اسلامي ايران براي حفاظت از عرصه هاي جنگلي افزود: فائو آمادگي دارد در کنار وزارت جهاد کشاورزي کمک هاي فني و علمي را در اختيار کارشناسان قرار دهد.
وي اظهار داشت: معاونت جنگل فائو نيز بر اجراي مقابله با چالش بزرگ خشکيدگي جنگل هاي بلوط و شمشاد در اراضي جنگلي ايران تأکيد دارد.
نماينده سازمان خواروبار و کشاورزي ملل متحد – فائو ابراز اميدواري کرد بااجراي برنامه هاي فني و علمي مشترک پديده نگران کننده خشکيدگي جنگل هاي بلوط و آتشک شمشاد در جنگل هاي شمال کشور رفع خواهد شد.
همکاري با فائو در احياء درياچه اروميه
رئيس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري کشور در ادامه اين نشست از همکاري فائو در احياء درياچه اروميه خبر داد.
خداکرم جلالي با بيان فعاليت هاي انجام شده در حوزه درياچه اروميه عنوان کرد: اقدامات انجام شده در طيف وسيع و گسترده مورد تأييد تيم فائو قرار گرفته است.
وي افزود: در پيشبرد اين مرحله منابع جداگانه تخصيص داده شده که اين يک گفتمان مقدماتي جهت بررسي وتدوين اين برنامه براي پيشرفت اين کار عنوان کرد.
وي عنوان کرد: نظرات و برنامه هاي مناسب در اين زمينه تنظيم و پس از تأييد دفتر امور بين الملل و سازمان هاي تخصصي وزارت جهاد کشاورزي با مشارکت بخش هاي معاونت آبخيزداري و جنگل همکاري هاي لازم را با فائو خواهند داشت.
معاون وزير جهاد کشاورزي در ادامه باعنوان نمودن طرح انتقال آب درياچه خزر را راهکاري مناسبي براي حل معضل ندانست و به هزينه سنگين اين برنامه اشاره نمود.
جلالي با تأکيد بر همکاري هاي بين المللي با فائو وضعيت درياچه اروميه را بحراني دانست و افزود: بايد از مجموعه تجارب جهاني براي مديريت اين پديده استفاده کنيم.
وي در پايان از تلاش هاي نماينده فائو، مديران و کارشناسان دخيل در اجراي اين تفاهم نامه تشکر کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]