واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صدور پروانه ساخت و ساز درپایتخت دو مرحله ای می شود تهران - ایرنا - عضو شورای اسلامی شهر تهران از دو مرحله ای شدن صدور پروانه ساخت و ساز خبر در پایتخت خبر داد و گفت: کار تکمیل این طرح تا پایان خردادماه جاری انجام و برای اجرایی شدن به وزارت راه و شهرسازی ارائه می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا محمد سالاری روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به الگوی ارائه شده در سطح مسوولان شهری و کشوری تصریح کرد: در تهیه و اجرای این طرح نکات ابهامی وجود داشت که با بررسی صورت گرفته این مشکلات رفع و برای اجرایی شدن در موعد مقرر به وزیر راه و شهرسازی ارائه خواهد شد.
وی افزود: این طرح ویژه سطح شهر تهران است ولی درصورت بررسی از سوی دولت قابل اجرا در کل کشور خواهد بود.
سالاری با اشاره به تغییرات در معاونت شهرسازی شهرداری تهران خاطرنشان کردکه شورای اسلامی شهر تهران رویکرد تعاملی خود را درباره مأموریت های مدیریت شهری با شهردار ادامه می دهد.
وی افزود: بر اساس مشکلات موجود در فرآیند صدور پروانه ساخت و ساز جلسه ای مشترک با اعضای کمیسیون معماری و عمران شورا و مظاهریان معاون وزیر راه و شهرسازی، غفرانی رییس سازمان نظام مهندسی استان تهران، واحدی مدیرکل شهرسازی استان تهران، کریمی معاون فنی استانداری تهران و پشمچی زاده معاون جدید معماری و شهرسازی شهرداری تهران برگزار شد.
سالاری گفت: در این جلسه الگو و مدل جدید در ارتباط با فرآیند و روند صدور پروانه ها و پایان کارهای ساختمانی در کل کشور اراِئه شد که قابل اجرا در همه سطوح کشور باشد.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تغییرات روند ساخت و ساز در مدل جدید تاکید کرد: در شیوه جدید دو نوع پروانه اولیه و نهایی صادر می شود که اولی پروانه شهرسازی و دیگری پروانه نهایی ساختمان است.
وی افزود: در صدور پروانه اولیه کارگزاری حقیقی یا حقوقی تعریف شده که همه مراحل فنی و اداری شامل نقشه های فاز اول معماری سطح و سطوح، سطح اشغال را در روند صدور پروانه انجام می دهد.
سالاری تصریح کرد: شهردار منطقه با در نظرگرفتن طرح تفصیلی، مقررات ملاک عمل و همچنین مصوبات شورای شهر در کوتاه ترین زمان ممکن پروانه را صادر می کند.
وی افزود: پروانه دوم نیز مربوط به زمانی است که مالک و کارفرما بعد از بررسی در احداث ساختمان تصمیم جدی دارند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه معماری سازه، برق و مکانیک، اخذ برگه های چهارگانه و انتخاب ناظر مجری در فاز دوم صدور پروانه انجام می شود گفت: این الگو می تواند پروژه های نیمه تمام و گودهای رهاشده در سطح شهر تهران را ساماندهی کند.
وی افزود: در این روش مالک اگر سرمایه گذاری لازم برای اتمام ساختمان را نداشته باشد می تواند با حفظ حقوق مکفی خود اقدام کند.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه در مقررات فعلی اگر فردی پروانه دریافت کند در صورت عدم انجام گودبرداری پروانه ساختمانی وی بعد از مدتی باطل می شود اما در شیوه جدید این نگرانی برای مالکان وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه در این فرآیند نقاط ابهامی وجود دارد که فرآیند صدور پروانه را طولانی می کند تصریح کرد: افراد در وزارت راه و شهرسازی نسبت به سرعت این فرآیند اقدام خواهند کرد.
سالاری با بیان اینکه سال گذشته مقرر شد پروژه های یک تا دو هزار متر مربع مجری ذی صلاح داشته باشند خاطر نشان کرد: این امر نارضایتی هایی را به وجود آورد که موجبات ایجاد تغییر در این روند را فراهم کرد که در جلسه امروز تعیین شد تا دو هفته آینده این امر به مدت یک سال برای این پروژه ها متوقف شود.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران تصریح کرد: کشور ما از نظر زمان صدور پروانه از بین 182 کشور دارای رتبه 172 است و به صورت میانگین این روند شش ماه به طول می کشد که نشان دهنده وضعیت بسیار بدی است در حالی که کشور یونان با سطح وسیعی از آثار تاریخی دارای رتبه نخست در شتاب صدور پروانه ساخت و ساز است.
تهرام/7561/1831
16/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]