محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846255422
- زخم عمیق زباله محمودآباد سرباز زد/لزوم نگاه ملی به معضل زباله
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زخم عمیق زباله محمودآباد سرباز زد/لزوم نگاه ملی به معضل زباله پایگاه خبری آوای شمال در صفحه نخست خود در مطلبی با عنوان "زخم عمیق زباله محمودآباد سرباز زد/لزوم نگاه ملی به معضل زباله مازندران" به مشکل زباله در شهرستان محمودآباد پرداخت.
علی یوسفی نگارنده این گزارش آورده است: دپوی زباله محمودآباد در ساحل و مشکلات زیست محیطی و همچنین جلوگیری شهرداری آمل از انتقال زباله به منطقه عمارت باعث شد تا زخم عمیق زباله سرباز زند.
نزدیک به سه دهه است که زباله شهرهای شمالی ایران به ویژه شهرهای ساحلی به عنوان یک دغدغه برای مسئولان ارشد استان و شهرستان تبدیل شده است و البته تمامی استانداران ادوار مازندران، یکی از برنامه های مدنظر خود را حل مشکلات زیست محیطی به ویژه زباله عنوان کردند اما تا امروز هیچ کدام نتوانسته اند این زخم کهنه را التیام بخشند.
این در حالی است که زباله در کشورهای پیشرفته دنیا به عنوان طلای کثیف، منبع درآمد و ایجاد اشتغال بوده اما در کشورمان موضوع زباله در واقع تهدید محسوب می شود که این قصه در مازندران از تهدید هم گذشت و تاکنون هیچ اقدام عملی و یا تصمیم مناسبی برای رفع این معضل صورت نگرفته است.
“دفن زباله در مازندران تأسف بار است”
به یاد داریم درست یک سال پیش بود که نماینده و مشاور سازمان جهانی بهداشت در بازدید از مراکز دفن زباله شهرهای مرکزی مازندران از دفن غیرقانونی زباله در شمال کشور ابراز تأسف کرد.
اما این قصه به همین جا ختم نمی شود چرا که موضوع دفن زباله برخی از شهرها همچون محمودآباد و نور که از سالیان دور در منطقه عمارت شهرستان آمل صورت می گرفت، از یک سال گذشته تقریباً به یک چالش جدی بین این شهرها تبدیل شد و مدتی زباله های محمودآباد در مجاورت دریا و در نقطه ای ساحلی دپو و شیرابه های آن به طور مستقیم وارد دریایی می شود که گردشگران سراسر کشور از آن بهره مند می شوند.
در آن ایام مصاحبه هایی از سوی مسئولان شهرهای آمل، محمودآباد و نور همچون نماینده، فرماندار، رئیس شورا و شهردار مبنی بر اینکه نباید در این شرایط از انتقال زباله جلوگیری شود، چرا که منطقه عمارت از گذشته محل دفن زباله تمامی این شهرها بود.
نکته قابل تأمل اینکه شیرابه های زباله منطقه عمارت از طریق رودخانه هراز به طور مجدد به دریایی منتقل می شود که شهروندان محمودآبادی و مسافران سراسر کشور از خطرات آن بهره مند می شوند اما حل این موضوع نیازمند ورود جدی مسئولان استانی و ملی دارد.
پس از کش وقوس های فراوان و خط و نشان کشیدن مسئولان شهرهای آمل و محمودآباد بالاخره استاندار و معاونان وی با برگزاری جلسات مشترک به شرط تعیین زمین 80 هکتاری در منطقه لاریجان آمل بار دیگر اجازه انتقال زباله محمودآباد به منطقه عمارت آمل را دادند.
“کارخانه زباله سوز در آمل احداث می شود”
علی نبیان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران در همایش مدیریت پسماند استان های شمالی کشور که به میزبانی شهرداری آمل برگزار شد، وعده های امیدوارکننده ای درباره ایجاد و راه اندازی کارخانه زباله سوز و کمپوست در همان زمین 80 هکتاری داد اما این کار نیز تاکنون رنگ عملیاتی بهخود نگرفته است.
در حالی که طبق آمار اعلام شده، 75 درصد از زباله مازندران از نوع تر و مابقی آن خشک است که باید همگام با فرهنگ سازی در زمینه تفکیک زباله از مبدأ، الگوی مصرف نیز در استان تغییر یابد و همچنین زباله های مسکونی نیز 80 درصد پسماندها را تشکیل می دهند که 70 درصد آن قابل تبدیل به کمپوست است.
ذکر این آمار به این دلیل است که کمپوست زباله در مازندران با توجه به شرایط اقلیمی بهترین راه برای دفن بهداشتی زباله است که البته نیازمند نگاه ملی مسئولانی دارد که معمولاً سالی چندبار در این استان سرسبز و خوش آب و هوا بعضاً با خانواده خود حضور پیدا می کنند.
با توجه به نزدیک شدن به فصل تابستان و ورود گردشگران به مازندران، زباله تولیدی بیش از دو برابر می شود و مشکل زباله در این ایام جدی تر از روزهای معمولی سال است و شهرداری ها باید تمام تمرکز و اعتبارات خود را برای جمع آوری و انتقال زباله معطوف کنند و این در حالی است که شهرهای مازندران با اعتبارات محلی، خدمات ملی ارائه می کنند و هیچ گاه مسئولان ارشد دولتی در رفع این مشکل به کمک مازندران نیامدند.
اما پس از بیان مختصری از معضل بزرگ زباله مازندران در ادامه به سرباز زدن زخم کهنه انتقال زباله محمودآباد به آمل اشاره می کنیم.
“افزایش چهاربرابری دفن زباله در آمل”
در روزهای گذشته شورای شهر آمل لایحه ای را به تصویب رساند که اعتراض اعضای شورای شهر محمودآباد و سرخ رود و شهرداران این دو شهر ساحلی را درپی داشت.
مصوبه ای مبنی بر افزایش 4 برابری نرخ دفن زباله در منطقه عمارت که در واقع شاید بهانه ای آشکار برای جلوگیری از انتقال زباله محمودآباد به این منطقه بود و بر همین اساس برای جلوگیری از ایجاد بحران همچون سال گذشته شورای شهر محمودآباد و سرخ رود امروز گردهم آمدند تا چاره ای درست در این باره بیاندیشند.
“زباله مازندران مشکل ملی است”
رئیس شورای اسلامی شهر محمودآباد زباله شهرهای ساحلی را یک مشکل ملی دانست و گفت: باید با همکاری و همدلی همه مسئولان این مشکل یک بار برای همیشه حل شود.
فرهاد محمدی با اشاره به حجم عظیم ورود گردشگر به مازندران به ویژه شهرهای ساحلی اظهار کرد: زباله دیگر برای ما یک مشکل محلی نیست و باید به صورت ملی و استانی به آن نگاه کرد و حل آن نیز مستلزم همکاری مسئولان استانی و کشوری است.
وی به روند تولید زباله در جهان اشاره کرد و افزود: انسان امروز بیش از هر زمان دیگری زباله تولید می کند ولی در کشورهای پیشرفته 80 درصد زباله بازیافت می شود، در حالی که این میزان در کشورمان به 8 درصد می رسد.
محمدی یکی از مشکلات زیست محیطی کشور را دفن غیربهداشتی زباله عنوان و خاطرنشان کرد: دفن زباله به صورت کنونی، آلودگی آب و خاک را به دنبال دارد و از سویی به دلیل اجرا نکردن طرح های تفکیک زباله و شیوه سنتی جمع آوری روزانه میلیاردها ریال صرف جمع آوری زباله می شود.
رئیس شورای اسلامی شهر محمودآباد از افزایش 400 درصدی نرخ دفن زباله در آمل انتقاد و بیان کرد: شورای شهر آمل هزینه دفن زباله در منطقه عمارت را به حدی افزایش داد که پرداخت آن از توان شهرداری محمودآباد خارج است.
وی این اقدام شورای شهر و شهرداری آمل را نوعی بهانه جویی برای منتقل نکردن زباله محمودآباد به آمل تلقی کرد و افزود: مسئولان استانی باید در این موضوع ورود جدی داشته باشند.
محمدی تصریح کرد: مشکل زباله، استانی و کشوری است و متعلق به آمل، نور و محمودآباد نیست و با توجه به اینکه محمودآباد از شمال و جنوب محصور به دریا و زمین های شالیزاری است و محلی برای دفن زباله ندارد و با توجه به گرم شدن هوا و نزدیک بودن تعطیلات در صورت همکاری نکردن، زباله دوباره به یک بحران تبدیل می شود.
محمدی ادامه داد: شهرهای نور و آمل مشکل دفن زباله ندارند، فقط محمودآباد به خاطر اینکه جایی برای دفن زباله ندارد، همواره در خطر بحران زباله قرار دارد.
وی یادآور شد: با توجه به بخشنامه دولت که امسال هیچ نوع خدماتی نباید گران شود، مصوبه شورای اسلامی شهر آمل خلاف این بخشنامه بوده و از مسئولان استانی می خواهیم در این مورد دخالت کنند.
“اقدام شهرداری آمل بر خلاف شعار همدلی است”
رئیس شورای اسلامی شهر سرخ رود با اشاره به مصوبه استانداری در سالیان گذشته، اظهار کرد: محل عمارت را استانداری تهیه و در اختیار چند شهرستان قرار داد اما این اقدام شورا و شهرداری آمل خلاف مصوبه استانداری بوده و از شعار امسال رهبری مبنی بر همدلی و هم زبانی به دور است.
اسماعیل عبدی از آغاز طرح تفکیک زباله در سرخ رود خبر داد و گفت: طرح تفکیک زباله در سرخ رود اجرایی شده است و بر همین اساس حجم زباله ارسالی به منطقه عمارت روزبه روز کمتر می شود و امیدواریم مسئولان آملی همچون گذشته با حسن نیت همکاری خود را با ما تداوم بخشند.
وی زباله را یک مشکل ملی دانست و گفت: معلوم نیست بر چه اساسی این قیمت از سوی شهرداری آمل اعلام شده است و جلوگیری از دفن زباله در منطقه عمارت برای ما قابل قبول نیست.
عبدی اضافه کرد: با توجه به این تصمیم عجیب شورا و شهرداری آمل در ایام تابستان با توجه به حجم گردشگر در دو شهر ساحلی سرخ رود و محمودآباد، به طور قطع دچار بحران زباله می شویم.
“زمین عمارت فقط مختص آمل نیست”
نایب رئیس شورای اسلامی شهر محمودآباد خواستار برگزاری جلساتی با دیگر شهرهای درگیر با موضوع دفن زباله در منطقه عمارت شد و گفت: زمین منطقه عمارت را محمودآباد هم سهیم است و مختص آمل نیست.
محمدرضا مهدوی افزود: ضروری است استانداری مازندران در این موضوع وارد شود و ظاهراً آمل هزینه زباله شهر خود را می خواهد از شهرهای دیگر بگیرد.
مهدوی دپوی زباله در ساحل را نامناسب دانست و افزود: دپوی زباله در ساحل، به زیبایی شهر خدشه وارد می کند.
“استفاده از ظرفیت دانشگاه ها برای فرهنگ سازی تفکیک زباله از مبدأ”
رئیس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر محمودآباد خواستار استفاده از تمامی ابزارها برای رفع این معضل شد و گفت: باید به دو صورت کوتاه مدت و بلندمدت به این مشکل نگاه کرد و در واقع موضوع زباله باید استانی دیده شود.
رضا خلیلی افزود: اگر برای محمودآباد دغدغه محیط زیست وجود دارد، باید این نگرانی برای شهرهای دیگر هم وجود داشته باشد.
وی خواستار هم فکری و هم صدایی تمامی مسئولان شهرستان شد و خاطرنشان کرد: باید شهروندان را آگاه و آنها را در جزئیات کار قرار دهیم تا مردم بدانند انفجار زباله در راه است تا در جهت تفکیک زباله حرکت کنند.
خلیلی تصریح کرد: برای رفع ریشه ای این مشکل باید از ظرفیت فکری دانشگاه ها استفاده کنیم و با اجرای طرح هایی همچون زباله سوز و کمپوست از محل جمع آوری زباله به درآمد برسیم.
“زباله مازندران بحران ملی است”
در ادامه یک عضو شورای شهر سرخ رود با اشاره به جلسه قبل از شروع سال جدید در استانداری گفت: در آن جلسه استاندار در پاسخ به اظهارات رئیس شورای اسلامی شهر آمل در مورد خطرات زیست محیطی و شیرابه و آلودگی و به خطر افتادن بهداشت و سلامت مردم استان، مرجع رسیدگی به این موضوع را استانداری دانست و گفت: شورای شهر آمل حق تعیین تکلیف ندارد.
حمزه جعفرزاده افزود: با توجه به اظهارات استاندار در اینباره شهرداری و شورای شهر نمی تواند برای انتقال زباله تصمیم بگیرد و ضروری است خود استاندار و معاونان وی وارد عمل شوند.
وی خاطرنشان کرد: اگر شهرهای بالادست همکاری نکنند این بحران ملی می شود و باید به صورت ملی حل شود.
با این اوصاف به نظر می رسد حل مشکل زباله مازندران فقط با نگاه ملی و تخصیص اعتبارات کلان قبال حل است و اینگونه جلسات فقط و فقط مُسکنی مقطعی برای کم کردن درد عمیق زباله، این معضل بزرگ زیست محیطی مازندران است.
نکته پایانی اینکه زباله های مازندران در نقاطی دفن و دپو می شوند که قرار است بر اساس افق 1404 محلی باشد تا 20 میلیون گردشگر خارجی را در خود جای دهد اما با خودنمایی نازیبا در ساحل و جنگل به جای گردشگرپذیر بودن، به بحرانی بزرگ تبدیل شده است.ک/1
6026/6097
16/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]
صفحات پیشنهادی
فارس گزارش میدهد زخم عمیق زباله محمودآباد سر باز زد / لزوم نگاه ملی به انفجار زباله در مازندران
فارس گزارش میدهدزخم عمیق زباله محمودآباد سر باز زد لزوم نگاه ملی به انفجار زباله در مازندرانمعضل زباله شهرهای شمالی کشور سالیان سال است که به عنوان یک تهدید بزرگ زیستمحیطی تبدیل شده است به گزارش خبرگزاری فارس از محمودآباد نزدیک به سه دهه است که زباله شهرهای شمالی ایران به&زباله های الکترونیک، معضل تازه قرن بیست و یکم
زباله های الکترونیک معضل تازه قرن بیست و یکم معضل زباله های الکترونیک که به زباله های قرن بیست و یکم شهرت یافته اند گریبانگیر بسیاری از کشورها به ویژه در آمریکای لاتین شده است آلودگی های ناشی از دستگاه های الکترونیک یا قطعات دورریخته آنها افزون بر افراد محیط زیست را نیز تهدیدفرماندار عنبرآباد تأکید کرد لزوم ساماندهی دفن زباله و پسماند در عنبرآباد
فرماندار عنبرآباد تأکید کردلزوم ساماندهی دفن زباله و پسماند در عنبرآبادفرماندار عنبرآباد گفت باید در راستای ساماندهی دفن زباله و پسماند در این شهرستان اقدام جدی صورت گیرد به گزارش خبرگزاری فارس از عنبرآباد محمد حجتیپور ظهر امروز در کارگروه پسماند این شهرستان اظهار داشتطرح تولید برق از زباله در استان قزوین عملیاتی می شود
زاهدپور طرح تولید برق از زباله در استان قزوین عملیاتی می شود شناسهٔ خبر 2561778 شنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸ ۰۰ استانها > قزوین قزوین- مدیرکل دفتر امور شهری استانداری قزوین گفت با اجرای طرح تولید برق از زباله با مشارکت شرکت خارجی از ۵۰۰ تن زباله روزانه تولیدی استان می توان ۱۳جمع آوری زباله از طبیعت کار ارزشی محسوب می شود
مدیرکل محیط زیست تهران جمع آوری زباله از طبیعت کار ارزشی محسوب می شود شناسهٔ خبر 2560806 جمعه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵ ۴۴ سلامت > محیط زیست مدیرکل محیط زیست تهران یکی از معضلات محیط زیستی موجود در سطح استان را وجود انبوهی از زباله های رها شده در مناطقی مانند حوزه رودخانه جاجرودزباله های الکترونیک، معضل قرن بیست و یکم
زباله های الکترونیک معضل قرن بیست و یکم معضل زباله های الکترونیک که به زباله های قرن بیست و یکم شهرت یافته اند گریبانگیر بسیاری از کشورها به ویژه در آمریکای لاتین شده است آلودگی های ناشی از دستگاه های الکترونیک یا قطعات دورریخته آنها افزون بر افراد محیط زیست را نیز تهدید می کمدیرکل دفتر امور شهری استانداری قزوین: طرح تولید برق از زباله در قزوین عملیاتی میشود
مدیرکل دفتر امور شهری استانداری قزوین طرح تولید برق از زباله در قزوین عملیاتی میشودمدیرکل دفتر امور شهری استانداری قزوین از عملیاتی شدن طرح تولید برق از زباله در این استان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین ایرج زاهدپور اظهار داشت ساآیتالله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی تأکید کرد لزوم ورود دادستان تهران به بحث «پولهای کثیف» در ب
آیتالله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی تأکید کردلزوم ورود دادستان تهران به بحث پولهای کثیف در برخی رسانهها پرهیز از نگاه ابزاری و سیاسی به مقوله مبارزه با فسادرئیس قوه قضائیه گفت بحث اجمالی وزیر کشور درباره پولهای کثیف در برخی رسانهها به انتخابات مجلس مرتبط ش- تولید زباله هایی قیمتی در کرمانشاه
تولید زباله هایی قیمتی در کرمانشاه کرمانشاه - ایرنا - سخنگوی شورای اسلامی شهر کرمانشاه گفت با اجرای طرح جمع آوری پسماندهای خانگی از مبدا کرمانشاه صاحب زباله هایی قیمتی می شود حجت الاسلام رضا زین الدین روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از طرح آموزش عمومی جمع آوری پسماند- مدیرکل محیط زیست: تفکیک زباله از مبدا موضوعی ملی و ضرورت گیلان است
مدیرکل محیط زیست تفکیک زباله از مبدا موضوعی ملی و ضرورت گیلان است آستارا ـ ایرنا ـ مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت تفکیک زباله از مبدا موضوعی ملی و اقتصادی و ضرورت زیست جامعه امروزی استان است به گزارش خبرنگار ایرنا محمدرضا برجی عصر چهارشنبه در نشست آموزشی مدیریت پسماند با محتفکیک زباله از مبدأ؛ چاره رهایی استان قزوین از معضلات زیست محیطی
مهر گزارش می دهد تفکیک زباله از مبدأ چاره رهایی استان قزوین از معضلات زیست محیطی شناسهٔ خبر 2561138 شنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۰ استانها > قزوین قزوین- توسعه صنعتی و کشاورزی و روند روبه رشد جمعیت در سالهای اخیر و افزایش زباله های شهری و روستایی محیط زیست استان را با چالش هادپوی زباله در ساحل محمودآباد نگران کننده است
فرزانه دپوی زباله در ساحل محمودآباد نگران کننده است شناسهٔ خبر 2539927 چهارشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۱ استانها > مازندران محمودآباد - فرماندار محمودآباد دپوی زباله در سواحل شهرستان را نگران کننده دانست و گفت بسیاری از روستاهای شهرستان معضل زباله دارند به گزارش خبرنگار مهربحران زباله در راه محمودآباد است/ دفن زباله ها در ساحل
محمدی بحران زباله در راه محمودآباد است دفن زباله ها در ساحل شناسهٔ خبر 2539489 سهشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰ ۰۱ استانها > مازندران محمودآباد - رئیس شورای اسلامی شهر محمودآباد زباله شهرهای ساحلی را یک مشکل ملی اعلام کردو افزود باید با همکاری و همدلی همه مسئولین بحران زباله ر- روستای پیران در سرپل ذهاب از زباله پاکسازی شد
روستای پیران در سرپل ذهاب از زباله پاکسازی شد قصرشیرین - ایرنا - به مناسبت روز جهانی زمین پاک اهالی روستای پیران در شهرستان سرپل ذهاب طبیعت این روستای گردشگرپذیر را از زباله های غیر قابل تجزیه پاکسازی کردند به گزارش خبرنگار ایرنا جمعی از دانش آموزان و اهالی دوستدار طبیعت در اقچهار سرباز رومانیایی در افغانستان زخمی شدند
پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۴ وزارت دفاع رومانی اعلام کرد چهار سرباز این کشور به دنبال انفجار یک خوردوی بمب گذاری شده در افغانستان زخمی شدند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس وزارت امور خارجه رومانی اعلام کرد این سربازان امروز پنجشنبعکس/نگاه معنا دار حسن روحانی به سربازن
عکس نگاه معنا دار حسن روحانی به سربازن در تصویر زیر سفر استانی رئیس جمهور به استان فارس و بازدید ایشان از مجموعه تخت جمشید را مشاهده می کنید 94 2 11 - 15 36 - 2015-5-1 15 36 11تولید 58 تن زباله به صورت روزانه در بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی
تولید 58 تن زباله به صورت روزانه در بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی خبرگزاری پانا معاون خدمات شهری شهرداری منطقه ثامن گفت میانگین تولید زباله منطقه ثامن در کل سال روزانه 58 تن است که در برخی از ایام ویژه سال این رقم به 115 تن در روز می رسد ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۰ ارديبهشت ساعت 09 59 به-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها