تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سپاسگزارى منافق از زبانش فراتر نمى رود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804647849




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روحانی اصلاح طلب در سیاست خارجی، اصول گرا در سیاست داخلی


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: روحانی اصلاح طلب در سیاست خارجی، اصول گرا در سیاست داخلی
ما باید از روحانی درک درستی داشته باشیم و سعی کنیم او را با کسی مقایسه نکنیم و از روحانی، روحانی بخواهیم و از رئیس جمهور ایران نخواهیم یک روز هاشمی باشد و دگر روز خاتمی!


مصطفی داننده: سخنان رئیس جمهور در مورد نقش پلیس در اجرای قوانین اسلام در جامعه باعث شد تا برخی به این فکر کنند که رئیس دولت یازدهم تصمیم گرفته است تغییرات در سیاست داخلی را در دستور کار خود قرار دهد. این تغییر یکی از مهم‌ترین خواسته‌های رای دهندگان به روحانی بود. بخش اعظمی از این افراد علت رای دادن خود به دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی را تغیرات گسترده در سیاست داخلی و رفع برخی محدودیت‌ها می‌دانستند. به بیان بهتر آنان از روحانی همان انتظاری را داشتند که در خرداد 76 از رئیس دولت اصلاحات داشتند. اما به نظر می‌رسد روحانی برخلاف انتظارها فعلا به دو دلیل علاقه‌ای به تغییر در سیاست داخلی ایران ندارد.
روحانی از همان روزهای ابتدایی ریاست جمهوری‌اش تصمیم گرفته بود ابتدا به سیاست خارجی ایران سروسامان دهد و بعد به سیاست داخلی برسد. رفتار او در این دو سالی که از عمر دولت یازدهم گذشته است نیز حکایت از این معنا دارد. «شیخ دیپلمات» بهتر از هرکس دیگری می‌داند که برای رسیدن به هدف خود در سیاست خارجی که همان حل و فصل پرونده هسته‌ای است احتیاج به یک وحدت کلمه داخلی دارد. هم زبانی داخلی در مورد یک مسئله بین المللی، موهبتی است که کمتر سیاستمداری با آن روبرو می‌شود و روحانی می‌خواهد به آن برسد. روحانی در ارزیابی خود از مخالفان دولتش، به این نتیجه رسیده است که نمی‌تواند بی گذار به آب بزند چون آنها آماده‌اند تا با هر بهانه‌ای او را از زیر تیغ انتقادات بگذرانند. همین دلایل باعث شده است تا روحانی فعلا در سیاست داخلی در حد چند سخنرانی باقی بماند و تغییرات در این زمینه را به آینده‌ای که احتمالا بعد از انتخابات مجلس دهم و دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری‌اش موکول کند. مسئله بعدی تفاوت دیدگاه رئیس جمهور روحانی با رئیس دولت اصلاحات است. چه بخواهیم و چه نخواهیم «دکتر حسن روحانی» سال‌ها متعلق به جریان راست سنتی ایران بوده است. او مدت‌ها عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز تهران بوده و در پنج دوره‌ای که نماینده مجلس بوده است در دسته راست گرایان پارلمان تعریف می‌شده و به همین دلیل نمی‌شود از او انتظار داشت تفکر اصلاح طلبی داشته باشد. روحانی با این تفکر رشد کرده است و نمی‌شود از او انتظار داشت به گونه‌ای رفتار کند که در سال‌های پیش یک عضو مجمع روحانیون که مردم سال‌ها او را نماد اصلاح طلبی می‌دانستند عمل کرده است. رفتار روحانی در سیاست داخلی را باید با دوران هاشمی رفسنجانی مقایسه کرد. به نظر می‌رسد اصلا از ابتدا این نوع نگاه به روحانی اشتباه بوده است. در عرصه سیاست داخلی باید از روحانی به اندازه روحانی انتظار داشت. روحانی برای اصلاح سیاست داخلی نیامده است و ادعایی هم در این مورد ندارد و بیشتر خود را مصلح سیاست خارجی می‌داند. مردم ایران باید به خوبی بدانند که تغییر در سیاست داخلی به همین سادگی‌ها اتفاق نمی‌افتد. در سپهر اجتماعی ایران افرادی هستند که برای خود جایگاهی فراقانونی قائل هستند و برایشان فرق نمی‌کند که روحانی رئیس جمهور باشد یا احمدی نژاد، آنها هرگونه خود فکر می‌کنند تصمیم می‌گیرند. به خاطر همین تغییر در سیاست داخلی یکی از سخت ترین کارهای یک رئیس جمهور است. اگر تاریخ را مرور کنیم مشاهده می‌کنیم که رئیس دولت اصلاحات نیز به دنبال این تغییر بود اما نتوانست بسیاری از شعارهای خود را به دلیل همین کارشکنی‌ها توسط همین گروه، نتوانست محقق کند. حتی کار به جایی رسید که برخی از اصلاح طلبان طرح عبور از او را به جریان انداختند. ما باید از روحانی درک درستی داشته باشیم و سعی کنیم او را با کسی مقایسه نکنیم و از روحانی، روحانی بخواهیم و از رئیس جمهور ایران نخواهیم یک روز هاشمی باشد و دگر روز خاتمی! اگر حسن روحانی را آنگونه که هست بشناسیم می‌توانیم خواسته‌های خود را بر اساس توانایی‌ها و علایق او دسته بندی کنیم. شناخت درست ما از روحانی به او کمک می‌کند مسیر آینده دولت خود را به درستی طی کند. انتظارات خارج از محدوده ما از رئیس جمهور باعث می‌شود او تلاش کند حتی به صورت مصنوعی هم شده است نشان دهد که درحال محقق کردن این درخواست‌هاست. درک درست از روحانی یعنی اینکه او را رئیس جمهوری بدانیم که در سیاست خارجی یک اصلاح طلب واقعی است اما در سیاست داخلی یک اصول گرای معتدل.



۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن