واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: حقوق معلم باید دارایی سرمایه ای تلقی شود بجنورد - ایرنا - عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با انتقاد از نگاه هزینه ای به حقوق معلمان، گفت: حقوقی که به معلم داده می شود نه هزینه، که باید به عنوان اعتبار تملک دارایی سرمایه ای تلقی شود.
به گزارش ایرنا هادی قوامی روز سه شنبه در آیین تجلیل از معلمان نمونه استان خراسان شمالی در بجنورد اظهار کرد: باید این نگاه به آموزش و پرورش تغییر کند و به تربیت نیروی انسانی به عنوان سرمایه گذاری نگاه شود.
وی افزود: بر این اساس باید اعتباری شایسته برای سرمایه گذاری در اختیار بخش آموزش و پرورش قرار داده شود.
نماینده مردم اسفراین در مجلس اظهار کرد: مشکلاتی که هم اکنون برای آموزش و پرورش ایجاد شده، محصول خطای تشخیص سیاستگذاران گذشته است که امروز ما نمی توانیم نتیجه مطلوبی از آن بگیریم و در برنامه ششم این نگاه ها تغییر خواهد کرد.
قوامی با بیان اینکه در 36 سال گذشته تلاش ها برای کاهش وابستگی اقتصادی در کشور تحقق نیافته، گفت: در این مدت اقتصاد کشور به واردات کالا و خدمات وابسته بوده است که این ویژگی همچنان در اقتصاد کشور وجود دارد.
وی افزود: در این میان آموزش و پرورش با تربیت نیروی انسانی کارآمد، نقشی ارزنده و تاثیرگذار در کاهش این وابستگی ها می تواند ایفا کند.
وی گفت: با تغییر نگاه برای سرمایه گذاری در آموزش و پرورش، نیازهای این بخش به درستی شناسایی شده و از تلف شدن سرمایه ها جلوگیری می شود.
قوامی به نرخ 40 درصدی بیکاری دانش آموختگان دانشگاهها اشاره کرد و گفت: گرایش جوانان به تحصیل در مقاطع بالاتر دانشگاهی نیز که بدون توجه به نیاز بازار، رواج یافته، آسیبی دیگر در این حوزه است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: اکنون هرم بازار کار ما وارونه شده و همه علاقه مند هستند مدرک دکتری داشته باشند و در راس این هرم قرار بگیرند.
قوامی افزود: این در حالی است که قاعده هرم که نیروهای عملیاتی و تکنسین هستند کوتاه تر شده و این امر موجب شده تا نیاز ما برای تامین نیروهای تکنسین و فنی با مشکل تامین شود.
نماینده مردم بجنورد، مانه و سلقان، راز و جرگلان، جاجرم و گرمه در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: اگر می خواهیم مطهری گونه باشیم و اندیشه مطهری را نهادینه کنیم باید نهال اندیشیدن را در وجود خود و دانش آموزان زنده نگه داریم.
قاسم جعفری با اشاره به خواست فرهنگیان در خصوص اجرای نظام پرداخت هماهنگ کارکنان دولت، افزود: اگر این اتفاق بیفتد به طور طبیعی فرهنگیان حقوق مناسب تری دریافت خواهند کرد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در مورد طرح رتبه بندی معلمان نیز گفت: این طرح در راستای کیفیت بخشی به آموزش و پرورش و سند تحول بنیادین اجرا می شود.
وی با اشاره به تدوین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش توسط 700 نفر از عالی ترین کارشناسان بخش آموزش و تربیت، افزود: برای اجرای این سند باید همه دستگاه ها پای کار باشند تا تحقق یابد و در این مسیر هر لایحه ای که دولت برای فرهنگیان به مجلس بیاورد، تایید می شود.
دیگر نماینده بجنورد، مانه و سملقان، راز و جرگلان، جاجرم و گرمه در مجلس نیز گفت: در قانون مدیریت خدمات کشوری در مجلس هفتم، لزوم بالاتر بودن 10 درصد حقوق فرهنگیان و پرستاران از سایر کارکنان دولت تصویب شد.
موسی الرضا ثروتی افزود: با این وجود نظام هماهنگ پرداخت در این مدت اجرایی نشد با وجود اینکه سه سال از پنج سال آزمایشی آن گذشته دولت لایحه مدیریت خدمات کشوری را هنوز نیاورده است.
وی بر لزوم داشتن اراده بسیار برای اجرای نظام هماهنگ پرداخت تاکید کرد و گفت: نباید تفاوت و تبعیض بین قشر فرهنگی با سایر اقشار جامعه وجود داشته باشد.
معاون سیاسی، امنیتی استاندار خراسان شمالی نیز گفت: معلمان مراقب باشند که در طرح مطالبات خود، اسیر جریانات سیاسی جناحی و گروهی نشوند.
محمدرحیم نوروزیان اظهار کرد: افرادی با گرایش ها و اغراض خاص به دنبال خوشه چینی از این امر هستند و معلمان باید در این زمینه دقت لازم را داشته باشند.
وی افزود: کسی منکر وجود تبعیض و نیز تفاوت در میان حقوق معلمان با سایر دستگاه ها نیست اما پیگیری برای حل این مشکل باید در سطحی بالاتر انجام و برای رفع آن تصمیم گیری شود و خوشبختانه دولت اراده کافی دارد تا مطالبات بحق معلمان را پاسخ دهد.
نوروزیان با اشاره به برخی تحرکات و تجمعات بدون مجوز؛ گفت: هر کاری باید از مجرای قانونی خود پیگیری شود و در این میان، توپ به زمین یکدیگر انداختن و مشکل را به گردن دیگری نهادن کار به نتیجه نمی رساند.
وی افزود: خراسان شمالی در شاخص های مختلف اقتصادی وضعیت خوبی در مقایسه با سایر استان های کشور ندارد اما به لحاظ نیروی انسانی جایگاه خوبی دارد که می توان از این توانمندی برای توسعه استان استفاده کرد.
نوروزیان اظهار کرد: مبنای توسعه هر استان، نیروی انسانی کارآمد است و خراسان شمالی با بهره برداری از این قابلیت می تواند یکی از استان های برتر کشور باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز گفت: این استان از نظر زیر ساخت ها و بیشتر شاخص ها در آخرین رتبه کشوری است و این عقب ماندگی ها شایسته دانش آموزان و فرهنگیان پرتلاش این استان نیست.
سیدمحمد لنگری با اشاره به برخی توفیقات دانش آموزان استان در رده های کشوری، افزود: با وجود تمام مشکلات و کمبودها این استان در المپیادها و مسابقات علمی و فرهنگی در رده های اول کشوری قرار دارد.
وی گفت: ما از نظر سخت افزاری خیلی عقب هستیم اما از نظر نرم افزاری جهش داریم.
خراسان شمالی با جمعیت 867 هزار نفری 15 هزار فرهنگی دارد. ک/2
3007/5132
15/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]