واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: هرگونه دخالت دولت در سیستم پولی ممنوع است!
اتفاقی که در دولت روحانی افتاد، ایجاد یک رهاشدگی در بخش تسهیلات بود. به عبارت دیگر، بانکها به حال خود رها شدند. ایرادی که بر این دولت وارد است اینکه نباید بانکها را رها کرد تا هیچ گونه نظارتی بر آن نشود. به هر حال، ۸۰ درصد منابع بانکی کشور از محل سپردههای مردم تأمین میشود و دولت هم نمیتواند نسبت به این موضوع بیتفاوت باشد
کد خبر: ۴۹۷۶۴۳
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۶ - 05 May 2015
روز گذشته، شاخص کل بورس تهران با افت ۶۷۲ واحدی به کانال ۶۴ هزار واحدی وارد شد. بررسیها نشان میدهد، شاخص کل از زمان کاهش نرخ سود سپردههای بانکی ـ که در جلسه سهشنبه هفته گذشته شورای پول و اعتبار به تصویب رسید ـ تا روز گذشته، حدود هزار واحد ریزش را به ثبت رسانده است.
به گزارش «تابناک»، این روند نزولی نه تنها در رقم شاخص که در حجم و ارزش معاملات نیز مشاهده میشود. این دومین بار است که در یک سال گذشته، تصمیم کاهش نرخ سود سپردهها با هدف رونق در بازار سهام عملیاتی میشود، ولی شکست میخورد.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در این باره گفت: این ایرادی است که ما به دولت احمدینژاد میگرفتیم و میگفتیم با سیستم دستوری نمیتوان نظام بانکی و اقتصاد کشور را اداره کرد.
این نماینده مجلس افزود: اتفاقی که در دولت روحانی افتاد، ایجاد یک رهاشدگی در بخش تسهیلات بود. به عبارت دیگر، بانکها به حال خود رها شدند. ایرادی که بر این دولت وارد است اینکه نباید بانکها را رها کرد تا هیچ گونه نظارتی بر آن نشود. به هر حال، ۸۰ درصد منابع بانکی کشور از محل سپردههای مردم تأمین میشود و دولت هم نمیتواند نسبت به این موضوع بیتفاوت باشد.
وی با بیان اینکه ما از دولت خواستار تعیین سقف سود شدهایم، گفت: این یعنی بانکها بتوانند تا یک سقفی سود دریافت کنند. مگر میشود بانکی ۳۰ یا حتی ۴۰ درصد سود مطالبه کند؟ متأسفانه در بعضی از بانکها واقعا سقف سود به ۴۰ درصد هم رسیده و این نشان از نبود نظارت در این حوزه است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: هماکنون نه آن افراطی که عدد سود را تعیین میکرد و نه آن تفریطی که کاری به کار بانکها نداشته باشید مد نظر دولت است، بلکه کاری که دولت باید بکند، این است که نرخ سود را کاهش دهد، چون نرخ بالای سود باعث بالا بودن نرخ تمام شده تولید میشود.
وی یادآور شد: البته دولت در این راستا گامهایی برداشته است، ولی هنوز جای کار دارد. نباید به این میزان بی در و پیگر باشد. پس از تعیین سقف باید در کف هم تغییراتی پدید آورد که آن را هم شاخصهای اقتصادی تعیین میکند، نه دستورهای ارسالی، در غیر این صورت دچار مشکل دولت قبل خواهیم شد.
وی در پاسخ به اینکه با کاهش نرخ سود چه تضمینی است که مقصد بعدی سرمایه بازار سهام باشد، گفت: کسی نگفته که الزاما مقصد بعدی سرمایه باید بازار سهام باشد، کاهش نرخ سود در افزایش رفاه اجتماعی و کاهش نرخ تمام شده مؤثر است؛ اما این احتمال وجود دارد که سرمایهها به سمت بازار ارز و یا مسکن و طلا سرازیر شود، که در اینجا هم دولت میتواند این را کنترل کند. کاهش نرخ سود باید محل رقابت شود؛ بنابراین، هر که سود کمتر با تسهیلات بهتر ارائه دهد، میتواند واحدهای تولیدی را به طرف خود بکشد.
وی در پاسخ به این پرسش که قربانی کردن بازار پول در اوضاع کنونی برای رونق بورس عقلانی است یا خیر گفت: هر گونه دخالت در سیستم پولی ممنوع است. میتوان در سیستم مالی دخالت کرد، ولی سیستم پولی نباید دستور باشد، به ویژه دخالتی که ما فشرده و فنری دنبال آن هستیم. شاید اقتصاد فنری در کوتاه مدت جواب بدهد، ولی اقتصاد فنری در دراز مدت به شدت مضر است، مخصوصا اگر زمانی این فنر در برود، که در این صورت کنترل دوباره آن فاجعهبار خواهد بود.
وی در این باره که آیا معامله گران بازار سهام و سرمایهگذاران از درجه ریسکپذیری یکسانی برای سرمایه گذاری برخوردارند گفت: با توجه به شرایط کنونی، کسی نمیتواند چنین تضمینی بدهد و نمیتوان گفت شرایط یکسان است، هنوز بورس ما نتوانسته یک بورس سالم اقتصادی باشد و متأسفانه اطلاعاتی که درز میکند، نشان میدهد شرکتها زیاد شفاف عمل نمیکنند و کسی نمیتواند بگوید که شرایط برای همه یکسان است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]