تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه يكى از شما به خانه خود وارد مى‏شود، سلام كند، چرا كه سلام بركت مى‏آورد و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803997380




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هرگونه دخالت دولت در سیستم پولی ممنوع است! |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: هرگونه دخالت دولت در سیستم پولی ممنوع است!
اتفاقی که در دولت روحانی افتاد، ایجاد یک‌‌ رها‌شدگی در بخش تسهیلات بود. به عبارت دیگر، بانک‌ها به حال خود‌‌ رها شدند. ایرادی که بر این دولت وارد است اینکه نباید بانک‌ها را رها کرد‌ تا هیچ گونه نظارتی بر آن‌ نشود. به هر حال، ۸۰ درصد منابع بانکی کشور از محل سپرده‌های مردم تأمین می‌شود و دولت هم نمی‌تواند نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشد
کد خبر: ۴۹۷۶۴۳
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۶ - 05 May 2015



شاخص بورس
روز گذشته، شاخص کل بورس تهران با افت ۶۷۲ واحدی به کانال ۶۴ هزار واحدی وارد شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد، شاخص کل از زمان کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی ـ‌ که در جلسه سه‌شنبه هفته گذشته شورای پول و اعتبار به تصویب رسید ـ تا روز گذشته، ‌حدود هزار واحد ریزش را به ثبت رسانده است.

به گزارش «تابناک»، این روند نزولی نه تنها در رقم شاخص که در حجم و ارزش معاملات نیز مشاهده می‌شود. این دومین بار است که در یک سال گذشته، تصمیم کاهش نرخ سود سپرده‌ها با هدف رونق در بازار سهام عملیاتی می‌شود، ولی شکست می‌خورد.
 
غلام‌علی جعفر‌زاده ایمن آبادی در این باره گفت: این ایرادی است که ما به دولت احمدی‌نژاد می‌گرفتیم و می‌گفتیم ‌با سیستم دستوری نمی‌توان نظام بانکی ‌و اقتصاد کشور را ‌اداره کرد.



این نماینده مجلس افزود: اتفاقی که در دولت روحانی افتاد، ایجاد یک‌‌ رها‌شدگی در بخش تسهیلات بود. به عبارت دیگر، بانک‌ها به حال خود‌‌ رها شدند. ایرادی که بر این دولت وارد است اینکه نباید بانک‌ها را رها کرد‌ تا هیچ گونه نظارتی بر آن‌ نشود. به هر حال، ۸۰ درصد منابع بانکی کشور از محل سپرده‌های مردم تأمین می‌شود و دولت هم نمی‌تواند نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشد.

وی با بیان اینکه ما از دولت خواستار تعیین سقف سود شده‌ایم، گفت: این یعنی ‌بانک‌ها بتوانند تا یک سقفی سود دریافت کنند. مگر می‌شود بانکی ۳۰ یا حتی ۴۰ درصد سود مطالبه کند؟ متأسفانه در بعضی از بانک‌ها واقعا سقف سود به ۴۰ درصد هم رسیده و این ‌نشان از نبود نظارت در این حوزه است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: هم‌اکنون ‌نه آن افراطی که عدد سود را تعیین می‌کرد و نه آن تفریطی که کاری به کار بانک‌ها نداشته باشید مد نظر دولت است، بلکه‌ کاری که ‌دولت باید بکند، این است که نرخ سود را کاهش دهد، چون نرخ بالای سود باعث بالا بودن نرخ تمام شده تولید می‌شود.

وی یادآور شد: ‌البته دولت ‌در این راستا گام‌هایی ‌برداشته است، ولی هنوز جای کار دارد. نباید به این میزان بی ‌در و پیگر باشد. پس از تعیین سقف باید در کف هم تغییراتی پدید آورد‌ که آن را هم شاخص‌های اقتصادی تعیین می‌کند، نه دستورهای ارسالی، در غیر این صورت دچار مشکل دولت قبل خواهیم شد.

وی در پاسخ به اینکه با کاهش نرخ سود چه تضمینی است که مقصد بعدی سرمایه بازار سهام باشد، گفت: کسی نگفته ‌که الزاما مقصد بعدی سرمایه باید بازار سهام باشد، کاهش نرخ سود در افزایش رفاه اجتماعی و کاهش نرخ تمام شده مؤثر است؛ اما این احتمال وجود دارد که سرمایه‌ها به سمت بازار ارز و یا مسکن و طلا سرازیر شود، که در اینجا هم دولت می‌تواند این را کنترل کند. کاهش نرخ سود باید محل رقابت شود؛ بنابراین، هر که سود کمتر با تسهیلات بهتر ‌ارائه دهد، می‌تواند واحد‌های تولیدی را به طرف خود بکشد.
 
وی در پاسخ به این پرسش که قربانی کردن بازار پول در اوضاع کنونی ‌برای رونق بورس عقلانی است یا خیر‌ گفت: هر گونه دخالت در سیستم پولی ممنوع است. می‌توان در سیستم مالی دخالت کرد، ولی سیستم پولی نباید دستور باشد، به ویژه دخالتی که ما‌ فشرده و فنری دنبال آن هستیم. شاید اقتصاد فنری ‌در کوتاه مدت جواب بدهد، ولی اقتصاد فنری در دراز مدت به شدت مضر است، مخصوصا اگر زمانی این فنر در برود، که در این صورت کنترل دوباره آن فاجعه‌بار خواهد بود.

وی در این باره که آیا معامله گران بازار سهام و سرمایه‌گذاران از درجه ریسک‌پذیری یکسانی برای سرمایه گذاری برخوردارند گفت: با توجه به شرایط کنونی، ‌کسی نمی‌تواند چنین تضمینی بدهد و نمی‌توان گفت ‌شرایط یکسان است، هنوز بورس ما نتوانسته ‌یک بورس سالم اقتصادی باشد و متأسفانه اطلاعاتی که درز می‌کند، نشان می‌دهد ‌شرکت‌ها زیاد شفاف عمل نمی‌کنند و کسی ‌نمی‌تواند بگوید که شرایط برای همه یکسان است.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن