واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۲:۱۷ب.ظ)
وزير دادگستري: قانون جامع مالكيت ادبي و فكري در حال تكميل است موج - قانون جامع مالكيت ادبي و فكري در حال تكميل است و فصل اول اين قانون به مالكيت ادبي و هنري اختصاص دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، وزير دادگستري گفت: امروز ثروت كشورها و ملاك توسعهيافتگي آنها با ميزان خلاقيتهاي ذهني و فكري در ابعاد مختلف سنجيده مي شود و در تقويم ثروت هم، بحث مالكيت فكري و حوزه توليدات فكري جايگاه ويژه اي را به خود اختصاص داده است. همچنين ميزان توسعهيافتگي با ميزان ابداعات و اختراعات در كشورهاي مختلف ارتباط دارد. امروزه در ادبيات جاري از حقوق مالكيت فكري به عنوان اقتصاد دانش بنيان ياد مي شود كه در اين حوزه بايد بستر توسعه ترويج و حمايت آن را ايجاد كنيم. در دنياي امروز، اين امر ارزش افزوده فوقالعادهاي را ايجاد كرده و گردش مالي بزرگي به همراه دارد.
پورمحمدي در در پنجمين همايش ملي حقوق مالكيت ادبي، هنري و حقوق مرتبط با موضوع "حمايت بينالمللي از آثار ادبي و هنري، فرصتها و چالشها" افزود:امروز ديگر معادن، منابع و وسعت سرزميني، تعيينكننده ميزان رشد و توسعه يافتگي كشورها و نشان دهنده جايگاه و توان اقتصادي آنها نيست، بلكه حوزه مالكيت فكري جايگاه گستردهاي پيدا كرده و اهميت آن در گذر زمان بالاتر رفته است.
وي وجود نيروهاي خلاق، متفكر و نسل جوان و سازنده را مزيت کشور عنوان كرد و گفت:خوشبختانه ما مسير شكوفايي خود را حفظ كردهايم و وظيفه داريم در حوزه حقوقي از جايگاه خود در بحث مالكيت فكري دفاع كنيم، چرا كه در صورت غفلت، به طور طبيعي ارزش و درآمدزايي اين عرصه را از دست ميدهيم. وي با تاكيد بر لزوم شفاف سازي نقش و جايگاه دستگاه هاي مختلف در حوزه مالكيت فكري گفت: اكنون ما دچار يك كشمكش فكري هستيم كه در اين راستا بايد سهم، نقش و جايگاه هر دستگاه را شناسايي كنيم و به صورت مواد روشن قانوني، وظيفه هر دستگاه مشخص شود تا بتوانيم حمايت جامع حقوقي را از مالكيت ادبي و هنري در كشور انجام دهيم.
بنا بر اعلام پايگاه اطلاع رساني وزارت دادگستري وي در ادامه با اشاره به تلاش هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي به نتيجه رساندن لايحه جامع مالكيت ادبي و هنري گفت:قانون جامع مالكيت ادبي و فكري در حال تكميل است و فصل اول اين قانون به مالكيت ادبي و هنري اختصاص دارد. وي همچنين با اشاره به تلاش هاي صورت گرفته از سوي دولت و مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد:اين قانون در 120 ماده تلاش دارد تا دغدغه هاي حوزه ادبي و هنري را رفع كند. در اين قانون موضوعات بسياري در زمينه حقوق مالكيت ادبي و فكري از مباحثي چون ژنتيك، علايم و نقاط جغرافيايي، صنايع دستي و ديگر صنايع هنري مطرح است.
پورمحمدي با اشاره به ضرورت حمايت مشترك حقوقي و همچنين ثبت منظم حقوق پديدآورندگان افزود:زنجيره گسترده اي از دستگاه هاي مختلف مانند مراجع قانوني، حقوقي و اجرايي وظيفه دارند تا به بهترين شكل در اجراي اين قانون تلاش كنند. در راستاي مالكيت فكري و ادبي، نمايندگان طرحي را ارايه دادند كه ما از آنها خواستيم اجازه دهند به صورت لايحه، کامل تر شود تا دولت مسووليت خود را در اين زمينه بپذيرد. اميدواريم كه بحث مالكيت صنعتي هم هرچه زودتر آماده شود، البته در دولت كار آن آغاز شده و اكنون به كميسيون مشترك فرستاده شده است.
وي با بيان اين مطلب كه وزارت دادگستري مسووليت شوراي سياستگذاري مالكيت فكري را بر عهده دارد و بحث حقوقي آن را دنبال ميكند، به تشكيل معاونت مالكيت فكري در وزارت دادگستري اشاره كرد و اظهار داشت:به دليل اهميت بالاي موضوع مالكيت فكري، از طريق تشكيل اين معاونت و دنبال كردن مباحث نظري و حقوقي به طور دقيق تر، به دنبال حمايت فراگير حقوقي در حوزه ادبي و هنري هستيم. جايگاه مالكيت فكري در حوزه ادبي و هنري تعريف شده و جايگاه قانوني آن روشن است. گام هاي خوبي در اين جهت برداشته شده، البته ما در عرصه بينالمللي بايد جايگاه خود را تثبيت كنيم و از خالقان برجستهاي كه در حوزههاي هنري و ادبي فعاليت دارند حمايت کنيم.
وي به كنوانسيون هاي بين المللي مرتبط با موضوع مالكيت فكري اشاره كرد و گفت:براي مثال "كنوانسيون برن" قدمتي 150 ساله دارد كه ما از گذشته هاي دور بنا به دلايلي به اين كنوانسيون نپيوستيم و در دهه هاي اخير اين بحث به صورت جدي تري مطرح شده كه معاهدات بين المللي، به نفع برخي از كشورها است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]