تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حق زبان، دور داشتن آن از زشت گويى، عادت دادنش به خير و خوبى، ترك گفتار بى فايده و ني...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819016476




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- «خودسری» دشمنِ «همدلی»


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: «خودسری» دشمنِ «همدلی» تهران-ایرنا-شنیدن خبر اقدام برخی افراد و گروه های «خودسر» در ضرب و شتم شخصیت ها و ممانعت از برگزاری سخنرانی ها یا حتی کنسرت های موسیقی گویی دیگر تعجب بر نمی انگیزد. غافل از آنکه این رفتارها قانون را در مقابل دیدگان همه ذبح می کند؛ بویژه در سالی که با نام همدلی و همزبانی دولت و ملت نامگذاری شده است.


طی ماه ها و هفته های اخیر اقدامات فراقانونی و خودسرانه برخی افراد و گروه ها افزایش یافته است؛ از ضرب و شتم «علی مطهری» در شیراز و مخالفت ها با حضورش در مراسم نکوداشت روز معلم در مشهد تا خط و نشان و تهدید «حسن خمینی» و «علی اکبر ناطق نوری» برای حضور و سخنرانی در گرگان. دیروز نیز آیت الله هاشمی رفسنجانی هنگام حضور در دانشگاه امیرکبیر با تحرک و تعدی برخی عناصر به اصطلاح خودسر قرار گرفت.
این اقدامات نشان می دهد با وجود تلاش دولت برای بازکردن فضای سیاسی و فرهنگی بویژه در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی و سالی که به نام همدلی و همزبانی دولت و ملت نامگذاری شده است، گروه های خودسر با قدرت در صحنه هستند تا در صورت نیاز وارد عمل شده و حتی با توسل به خشنونت، فعالیت های مدنی و سیاسی را محدود کنند.
این گروه ها اگرچه کار را با یک نامه اعتراضی به یک سخنرانی آغاز می کنند اما آنقدر قدرت دارند که مجوز های قانونی را کنار زده و به هدف مورد نظر خود دست یابند. در این میان آنچه فراموش شده، آرمان همدلی و همزبانی است که در ابتدای سال جاری مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفت.
سالهاست که برخی جریان ها با عنوان دفاع از ارزش ها دست به اقدامات خودسرانه و البته ضد ارزشی می زنند. آنان دم از ارزش ها می زنند و به سادگی «آزادی بیان» به عنوان یکی از مبانی شکل گیری انقلاب اسلامی را زیر سوال می برند.
این عده نه تنها به همدلی و همزبانی مورد نیاز کشور اعتقادی ندارند بلکه با اقدامات نادرست و مخفی شدن پشت عنوان ارزش های نظام، بیشترین آسیب و تخریب را متوجه نظام جمهوری اسلامی می کنند.
در این مقطع حساس که کشور و دولت برای حل مسایل اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی و... نیازمند همدلی با نهادهای دیگر و مردم است، برخی با همان روش های نخ نمای گذشته وارد عمل شده و مانع تراشی می کنند.
اکنون که سال انتخابات است و فضای سیاست داخلی برای برگزاری یک انتخابات بدون تنش و شکل دادن به قوه اثر گذار مقننه به آرامش و بستر مناسب فعالیت های رقابتی و انتخاباتی نیازمند است، عده یی بر طبل اختلافات می کوبند و فراموش کرده اند که این نوع اقدامات تا چه اندازه بر مشارکت و اعتماد عمومی آسیب وارد خواهد کرد.
دیگر آسیب جدی این اقدامات در صحنه سیاسی کشور که با محدود کردن اصلی ترین تحرکات مدنی - سخنرانی ها، مناظره ها، همایش ها و... – نمایان می شود این است که فعالان سیاسی فرصت تبادل نظر و بحث و بررسی مسایل مهم کشور که در اغلب موارد مسایل مهم بین الملل نیز هست، از دست می دهند.
این محدودیت ها نتیجه یی غیر از نارس ماندن فعالیت های سیاسی در کشور ندارد و سبب می شود که حالا حالا ها به بلوغ سیاسی نرسیم. بسیاری از کار شناسان و فعالان سیاسی بر این باورند که رشد جامعه مدنی و سیاسی، رشد و توسعه سیاسی را به همراه می آورد و مادامی که این مهم محقق نشود ساز وکار مناسب برای حکومت داری به شیوه مردم سالارانه وجود نخواهد داشت. باعث تاسف است که در نتیجه سال ها حکومت مشروطه و گذشت سی و شش سال از استقرار جمهوری اسلامی هنوز در کشور با چالش هایی ناشی از ضعف در شنیدن آرای مخالف مواجه هستیم.
بی گمان قانونمندی و فعالیت در چارچوب قانون تنها راه حل این مشکل است. همه می دانند که اگر در چارچوب قوانین کشور نظرات خود را بیان کنند و در چارچوب همین قوانین مخالفت های خود را عنوان کنند مشکلی پیش نخواهد آمد اما در عمل شاهد اتفاق دیگری هستیم.
افرادی یا گروه هایی با اعمال فشار از قانون فرا تر می روند و بعضا به خشونت نیز متوسل می شوند تا به نتیجه دلخواه خود برسند. سوال اساسی اینجاست که این افراد چه کسانی هستند؟ با تکیه بر کدام قدرت اینگونه عمل می کنند؟ و چرا قانون جلودار آن ها نیست؟ بدون شک حق همه مردم است که بدانند چرا با این خودسری ها قاطعانه برخورد نمی شود، یا اگر می شود چرا آنطور که باید به اطلاع عموم نمی رسد تا هم خیال مردم را راحت کند و هم مانعی برای تکرار این قبیل اتفاقات باشد.
تکرار این اقدامات سبب می شود که مردم تصور کنند اساسا عزمی برای مقابله با این گروه ها وجود ندارد. این تصور از آنجا ناشی می شود که هیچ وقت گزارشی مبنی برخورد جدی با گروه های به اصطلاح خودسر ارایه نشده است.
از همین رو تصور می شود که خودسر ها نگران مجازات در چارچوب قانون نیستند زیرا عملکرد دولت های مختلف به آنان ثابت کرده است که می توانند با خیال راحت به فعالیت های خود ادامه دهند و کسی به فکر پایان دادن به روند نیست. بی گمان بی قانونی و حتی تصور بی قانونی در کشور سهم مهلکی برای حکمرانی و اداره امور است.
ادامه فعالیت های خودسرانه که بعضا از قانون قوی تر عمل کرده و قادر است که مجوز قانونی صادر شده را لغو کند باعث می شود که توجه ها به میزان توانایی برخی از نهاد ها در رویارویی با این اقدامات و فشارها جلب شود. روشن است که اگر مقامات و نهادهای مسئول گامی در راستای ممانعت از این بی قانونی ها بردارند و به صورت شفاف و جدی با آن ها برخورد شود حتما شاهد تغییرات مثبتی در این زمینه خواهیم بود.
بر اساس قانون که در ضرورت اجرای آن تردیدی نیست، برخورد با متخلفان وظیفه دولت و نهادهای امنیتی، انتظامی و قضایی است. بنابراین مادامی که این نهاده ها به وظیفه قانونی خود عمل نکرده و مانعی در مسیر متخلفان ایجاد نکنند نمی توان از دیگران انتظار داشت که در چارچوب قوانین فعالیت کنند.
*گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**آ.ف**2054



15/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن