محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842010929
- زندگی میان دو رنج
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: همگام با سختی های زندگی عشایر کوچروی بختیاری زندگی میان دو رنج شهرکرد- ایرنا- مختصات جغرافیایی "زیست کوچ قوم بختیاری" از کناره های خلیج فارس در خوزستان تا فیروزان فارس و دامنه های الشتر کشیده است.
قوم بختیاری شاید به واسطه همین کوچ بزرگ است که در دل تاریخ همیشه زنده و پویاست و این مختصات، در ادوار تاریخی گاهی تا پای دامنه البرز و خراسان نیز دامن گسترده است.
کوچ در این مختصات، مردمانی می خواهد سترگ و ستبر و سختکوش، که از دل کوه ها به صخره های بُرنده بزنند و از پای صخره ها، دل به دل رود خروشان بدهند تا ایل را به سرانجامی خوش فرجام برسانند.
مختصات زیست کوچ بختیاری در جهان بی نظیر است از این رو که مسیر کوچ آنها براساس ایلراههایی ترسیم شده است که تعدادی از آنها به زمان باستان می رسد، مانند دژپارت در چهارمحال و بختیاری یا ایلراه های ایذه و مسجد سلیمان که گاهی قدمتی فراتاریخی دارد.
کوچ، آیینی"خودنهاد "است بر تارک تاریخ زندگی قوم بختیاری که به واسطه همین خودنهادی، آنان در اقتصادی خودکفا همیشه به واسطه کوچ روی پای خویش ایستاده اند.
بهار که می رسد و خشکسالی متداول گریبان خوزستان را می گیرد، ایل های قوم بختیاری چاره ای جز جلای درون وطنی ندارند و باید با ترک موقعیت ییلاقی خود، به سرزمین چهارمحال و بختیاری روانه شوند.
در بین ایل های قوم بختیاری که برون کوچ هستند، ییلاق و قشلاق به خوزستان و چهارمحال و بختیاری در دو فصل بهار و زمستان انجام می شود و رنج کوچ بهاری بدلیل طغیان احتمالی رودخانه ها در مسیر ایلراه ها، دوچندان است.
در مختصات زیست کوچ، عشایر بختیاری گله های گوسفند را از کناره های رودخانه کارون و شوشتر و رامهرمز تا اندیکا و مسجد سلیمان لالی و شیرین بهار(شینبا)و بلندیهای چلو تا دشت بهاری و دزفول حرکت می دهند تا به سکنای بهاری در چهارمحال و بختیاری برسند که کناره کارون، زاینده رود و دشت اردل، کوهرنگ و چغاخور، هم اکنون مهمترین زیستگاه های کوچ است.
زنان بختیاری پیشاپیش کوچ حرکت می کنند و گاهی ممکن است در کوچ بهاری ایل به دو قسمت شود که قسمتی از ایل زودتر و گروهی دیگر دیر به سرزمین ییلاقی و قشلاقی برسند.
عشایر بختیاری بر محور دامداری و کشاورزی در سال دوبار به صورت کوچ برون استانی و منطقه ای و کوچ درون استانی محل زندگی خود را تغییر می دهند و در ابتدای بهار از مناطق گرمسیری یا قشلاقی به طرف مناطق سردسیری و ییلاقی به کوچ می روند.
ایل های بزرگ بختیاری در مناطق چهارمحال و بختیاری، اصفهان، خوزستان و لرستان ساکن هستند و در این بین کوچ بزرگ و کوچ کوچک را انجام می دهند.
کوچ بزرگ همان ییلاق و قشلاق عشایر است و کوچ کوچک، کوچ درون منطقه ای است که عشایر برای یافتن چراگاه ها و مراتع مناسب دست به تغییر مکان خود می زنند.
در مسیر راه زنان، کودکان خود را سوار بر اسب و استر می کنند و از دره ها و پرتگاه های زاگرس مرکزی به مسافت250 کیلومتر برای رسیدن به مناطق خوش آب و هوا راه می پیمایند.
زمان کوچ را پیران ایلها، بر اساس تقویم نجومی تعیین می کنند و اگر"ماه در عقرب" باشد از جلوی مسیری که در آن ستاره ای نمایان باشد، عبور نمی کنند و زنان هنگامی که از ایل جدا می شوند و برای رفتن به قشلاق خود را آماده می کنند، نوای غمگنانه سر می دهند و "باوه رو" یا همان اشعار "برزگری" می خوانند.
هنگام کوچ چندین خانوار از یک ایل با هم کوچ می کنند تا بر مشکلات پیش روی خود غلبه کنند و این تعاون و همکاری بزرگ در ایل بختیاری، چشمگیر است.
کوچ بهاری عشایری بختیاری از خوزستان و مناطق گرمسیری به طرف چهارمحال و بختیاری انجام می شود که عده ای از مردان برای برداشت محصول یا فروش محصول در مناطق گرمسیری باقی می مانند و مابقی با بستن بار و بنه ایل و طایفه بر چارپایان، رهسپار سرزمین آبها و ابرها می شوند.
شواهد تاریخی نشان از باستانی بودن کوچ عشایری بختیاری دارد و در برخی از تحقیقات پژوهشگران داخلی و خارجی این کوچ را به 10 هزار سال پیش از میلاد حضرت مسیح(س) نسبت می دهند.
عشایر چهارمحال و بختیاری برای کوچ خود از پنج ایلراه اصلی عبور می کنند تا به چهارمحال و بختیاری برسند و بدلیل طغیان رود کارون در فصل بهار، گاهی دچار سختی های فراوان می شوند.
عشایر این استان از پنج طایفه بزرگ، 24 زیرطایفه، 32 تیره و دو هراز و 940 "تش" تشکیل شده اند.
اکنون جمعیت عشایری چهارمحال و بختیاری 132 هزار و 321 نفر در قالب 19 هزار و 561 خانوار است که دارای یک میلیون و500 هزار واحد دامی هستند.
به گزارش ایرنا، چهارمحال وبختیاری از نظر جمعیتی پس از استان فارس دومین جمعیت عشایری کشور را در اختیار دارد و دو ایل بزرگ"هفت لنگ" و "چهارلنگ"، مهمترین و اصلی ترین عشایر استان هستند.
مشکل کنونی عشایر بختیاری در مسیر کوچ، کاهش شدید مراتع و فقر گونه های مرتعی است که با خشکسالی های اخیر در خوزستان و چهارمحال و بختیاری، این فقر شدت یافته است.
بر اساس نظر کارشناسان منابع طبیعی کشور، تنها 8 درصد از مراتع کشور بالای50 درصد،25 درصد بین 25 تا 50 درصد و 67.7 درصد نیز بین پنج تا 25 درصد پوشش گیاهی دارد.
نظر کارشناسان این است که ورود دام مازاد و بیش از زمانبندی در مراتع، مهمترین عامل خشک شدن پوشش گیاهی مراتع است که با برنامه های جلوگیری از ورود دام مازاد و رعایت زمان مقرر، در سالهای گذشته 22 میلیون هکتار از مراتع کشور احیا شده است.
آنها براین عقیده اند که باید تعداد بهره بردار در سطح مرتع کاهش یابد و هم اکنون 81 میلیون دام سبک متعلق به 916 هزار دامدار، از مراتع کشور بهره مندند.
به گفته محققان،50 درصد از گوشت قرمز کشور از دامهای وابسته به مراتع تولید می شود و50 درصد علوفه مرتع را باید دامها استفاده کنند.
اما عشایر معتقدند یکی از مشکلات عشایر برون کوچ، دامداری بخشی از روستاییان است که دامهای خود را در این فصل روانه مراتع می کنند و مراتع تا زمان برگشت عشایر کوچرو از مناطق گرمسیری، فقیر می شود و دیگر چیزی برای دام عشایر کوچرو باقی نمی ماند.
معاون منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری می گوید:60درصد از مراتع استان از نظر پوشش گیاهی فقیر و خیلی فقیر است، که از این میزان 12 درصد از مراتع خیلی فقیر و 48 درصد فقیر است.
علی محمد محمدی افزود: 78 درصد از وسعت استان مرتع است که 37 درصد آن وضعیت متوسط و تنها 3درصد شرایط خوب دارد.
به گفته وی، میزان تعداد دام سه برابر ظرفیت مراتع موجود است و این باعث کاهش گونه های مرتعی و مراتع می شود.
به گزارش ایرنا، با این حالا کارشناسان معتقدند ورود دام زودتر از زمان قانونی به مراتع و چرای زودرس، مراتع، اراضی و منابع ملی استان را در معرض نابودی قرار داده در حالی که تقویم ورود دام عشایرکوچرو از خوزستان به چهارمحال و بختیاری، همه سال اول خرداد تعیین شده است.
کارشناسان بر این عقیده اند که به دلیل چرای زودرس دام در مراتع و اراضی ملی، منابع طبیعی استان در معرض تهدید قرار گرفته و در حال تخریب است.
زندگی عشایر بختیاری اکنون برای آنان میان دو رنج است، رنجی که فقیر شدن مراتع بدنبال دارد و دیگری دامهای برخی روستاییان که زمان تعلیف دام عشایر کوچرو را کاهش داده است.
گزارش از: محمود رییسی
6027/2097
15/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
تصاویر/ تامین هزینه ی زندگی در میان انبوهی از زباله
بازیافت زباله تصاویر تامین هزینه ی زندگی در میان انبوهی از زباله به گزارش سرویس کشکول جام نیوز مردمانی که برای تامین هزینه ی زندگی در میان انبوهی از زباله های عفونی و شهری به دنبال پلاستیک های قابل بازیافت میگردند تا با فروش آنها پولی به دست بیاورند برای تماشاینماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس: گلستان از کمبود زیرساختها رنج میبرد
نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس گلستان از کمبود زیرساختها رنج میبردنماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی گفت استان گلستان به دلیل محرومیتهای چندین ساله در اکثر شاخصهای زیربنایی و زیرساختی با مشکل مواجه است به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان رضا صابریاخبار ایران و جهان | - تامین هزینه ی زندگی در میان انبوهی از زباله
تامین هزینه ی زندگی در میان انبوهی از زباله مردمانی که برای تامین هزینه ی زندگی در میان انبوهی از زباله های عفونی و شهری به دنبال پلاستیک های قابل بازیافت میگردند تا با فروش آنها پولی به دست بیاورند امیر بهروزی ۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۰۸ ۲۷یکسال زندگی داخل زیستگاه کپسولی در میان یخهای قطبی + تصاویر
یکسال زندگی داخل زیستگاه کپسولی در میان یخهای قطبی تصاویر در عجیبترین ماجراجویی جهان فردی قرار است خود را یکسال در یک محفظه در بسته در میان یخهای اطراف قطب شمال زندانی کند به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران یک فرد طراح خلاق ایتالیایی در نظر دارد درون یک محفظه بسته به شآغاز همایش ˝ترویج فرهنگ سبک زندگی اسلامی – ایرانی˝ شرق استان در رامیان
آغاز همایش ˝ترویج فرهنگ سبک زندگی اسلامی – ایرانی˝ شرق استان در رامیان خبرگزاری پانا همایش ترویج فرهنگ سبک زندگی اسلامی-ایرانی˝ به میزبانی شهرستان رامیان با حضور معاون فرماندار و جمعی ازمسئولین شهرستانی و رئیس قرآن و عترت اداره کل آغاز شد ۱۳۹۴ سه شنبه ۸ ارديبهشت ساعت 13 16 به گیک سال زندگی در میان یخهای قطبی +تصویر
در عجیبترین ماجراجویی جهان یک سال زندگی در میان یخهای قطبی تصویر در عجیبترین ماجراجویی جهان فردی قرار است خود را یکسال در یک محفظه در بسته در میان یخهای اطراف قطب شمال زندانی کند به گزارش خبرنگار علمی به نقل از باشگاه خبرنگاران یک فرد طراح خلاق ایتالیایی در نظر دارد درونمدیرکل کمیته امداد استان البرز خبر داد امضای تفاهمنامه همکاری میان کمیته امداد و بسیج سازندگی البرز
مدیرکل کمیته امداد استان البرز خبر دادامضای تفاهمنامه همکاری میان کمیته امداد و بسیج سازندگی البرزمدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان البرز از امضای تفاهمنامهای میان این اداره و بسیج سازندگی استان خبر داد علی سالارکیا امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرج اظهار داشت بسیکم رمق شدن آرمان ها؛ درد مشترک زندگی های امروز
کم رمق شدن آرمان ها درد مشترک زندگی های امروزآرمان واژه ای است که تعریف های گوناگونی از آن صورت گرفته است یکی از عمومی ترین این تعریف ها آرزوها و امیدهای مشترکی است که افراد را برای رسیدن به اهداف دور دست اما با درجاتی از امکان تحقق به هم پیوند می دهد آرمان واژه ای استآموزش مهارتهای زندگی و حقوق شهروندی در اولویت آموزش و پرورش ملارد
رئیس آموزش و پرورش شهرستان ملارد مطرح کرد آموزش مهارتهای زندگی و حقوق شهروندی در اولویت آموزش و پرورش ملارد رئیس آموزش و پرورش شهرستان ملارد گفت آموزش حقوق شهروندی مهارتهای زندگی و فرهنگسازی زیست محیطی سه مولفهای است که به طور جدی در اولویت آموزش و پرورش ملارد قرار دارد محم- رزق و روزی حلال موجب خیر و برکت در زندگی انسان می شود
امام جمعه اهل سنت ایرانشهر رزق و روزی حلال موجب خیر و برکت در زندگی انسان می شود زاهدان- ایرنا- امام جمعه اهل سنت ایرانشهر گفت رزق و روزی حلال موجب خیر و برکت در زندگی و عمر انسان می شود به گزارش ایرنا مولوی عبدالصمد کریم زایی در خطبه های این هفته نماز جمعه اهل سنت نیکشهر با د- بیش از 70 هزار بی سواد در استان گلستان زندگی می کنند
بیش از 70 هزار بی سواد در استان گلستان زندگی می کنند گنبدکاووس- ایرنا- معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش گلستان گفت تنها 20 هزار نفر از حدود 94 هزار بی سواد استان در سرشماری سال 90 با سواد شده اند به گزارش ایرنا عبدالحکیم فیروزی روز یکشنبه در جلسه شورای پشتیبانی سواد آمو- زیستگاه میاندشت جاجرم قابلیت ثبت در فهرست آثار طبیعی را دارد
زیستگاه میاندشت جاجرم قابلیت ثبت در فهرست آثار طبیعی را دارد بجنورد - ایرنا - معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت زیستگاه منطقه حفاظت شده میاندشت جاجرم قابلیت ثبت شدن در فهرست میراث فرهنگی را دارد علی اکبر وحدتی روز دوشنبه در گفت و گوحمله سنگین وزير كشاورزی دولتهای موسوی، سازندگی و اصلاحات به احمدینژاد
حمله سنگین وزير كشاورزی دولتهای موسوی سازندگی و اصلاحات به احمدینژاد راضي نشد گفت و گو را بدون انتقاد از دولت احمدي نژاد و آسيبهايي كه به بخش كشاورزي زده است آغاز كند براي مثال در واكنش به اين پرسش كه طي سالهاي گذشته شايد به حد كافي خرابيهاي دولت احمدي نژاد در اقتصاد وتهران شهر مثال زدنی برای زندگی نیست
رئیس کمیته هنری شورا تهران شهر مثال زدنی برای زندگی نیست شناسهٔ خبر 2539259 سهشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶ ۱۵ جامعه > شهری عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا گفت درست است تهران در قياس با شهرهاي ديگر كشور در ابعاد پروژهاي عمرانی شهري است مثال زدنی اما تهران شهر مثال زدني براي زنیک راه بسیار ساده برای یک عمر زندگی عاشقانه
با من صنما دل یکدله کن یک راه بسیار ساده برای یک عمر زندگی عاشقانه جام جم سرا- شهری بود که مردمش خیلی چیزها بلد بودند چگونه به آسمان بروند چگونه ظرف چند دقیقه با اشعه ماکروویو غذا بپزند و اما در یک چیز هنوز نتوانسته بودند توانا شوند آنها هنوز در تصاحب دل یکدیگر مشکل-روزی که هلند نارنجی میشود
روزی که هلند نارنجی میشود شهر آمستردام هلند در روز بیست و هفتم آوریل نارنجی رنگ میشود در این روز که روز پادشاه نام دارد مردم هلند به جشن و پایکوبی میپردازند و همگی به احترام رنگ خاص خانواده سلطنتی لباس نارنجی میپوشند از سال 1885 تا 2013 به علت سلطنت زنان در اینانسانهایی که به دنبال بهترین مکان برای مُردن میگردند! /خودکشی؛ پایان راه زندگی یا فریاد بلندی برای کمک گرفتن
انسانهایی که به دنبال بهترین مکان برای مُردن میگردند خودکشی پایان راه زندگی یا فریاد بلندی برای کمک گرفتن یک جامعه شناس اشباع شدن روانی افراد در خانواده را عامل مهمی در پیشگیری از خودکشی می داند و معتقد است کسانی این کار را میکنند که احترام به خود و اعتماد به نفس خود را ا-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها