تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذير...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832673663




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- سوء تغذیه؛ معضل امروز کودکان در سیستان و بلوچستان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سوء تغذیه؛ معضل امروز کودکان در سیستان و بلوچستان زاهدان- ایرنا- سوء تغذیه معضل جدیدی که دامنگیر کودکان سیستان و بلوچستان به ویژه دختران و مادران شده و نسل آینده را در معرض خطر لاغری و کوتاه قدی قرار داده است.


به گزارش ایرنا، رفع معضل سوء تغذیه، لاغری و کوتاه قدی یک پنجم کودکان زیر پنج سال سیستان و بلوچستان با توجه به اهمیت موضوع نیازمند یک برنامه جامع و دراز مدت با تامین منابع مالی و نیروی انسانی مورد نیاز است.
سوء تغذیه ناشی از رژیم غذایی نامتعادل است و کسانی که این مشکل را دارند یا غذای خیلی کم یا خیلی زیاد مصرف می کنند و در هر دو صورت در رژیم غذایی آنان یک یا چند ماده مغذی وجود ندارد.
این مشکل زمانی بروز می کند که بدن غذای کافی برای رشد و سالم بودن را دریافت نکند.
سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان از جمله مناطق محروم کشور است که هم اینک از نظر سو ء تغذیه در شرایط بحرانی به سر می برد به طوری به گفته بسیاری از مسوولان و کارشناسان حوزه بهداشت و درمان بسیاری ازکودکان استان از وجود این اختلال رنج می برند.
با توجه به اهمیت سوء تغذیه که یک مشکل بین بخشی است می توان با اشتغال زایی و کمک به افزایش درآمد مردم، آموزش، فرهنگ سازی مناسب، توسعه کشاورزی مطلوب و دیگر فاکتورهای تاثیر گذار در زمینه پیشگیری و رفع سوء تغذیه و ناامنی غذایی اقدام کرد.
برای ریشه کنی سوء تغذیه در سیستان و بلوچستان با توجه به شرایط بحرانی آن طراحی و اجرای یک برنامه جامع و دراز مدت ضروری است و در این زمینه نخستین گام تامین منابع مالی و انسانی مورد نیاز این برنامه است تا دیگر در این استان شاهد بروز این مشکل و عوارض ناشی از آن نباشیم.
به گفته برخی از بانوان ساکن در نقاط مختلف سیستان و بلوچستان؛ فقر، بی سوادی، کمبود درآمد خانوار و نبود آشنایی با غذاهای مقوی از مهمترین عوامل بروز سوء تغذیه، لاغری، کم وزنی و کوتاه قدی در کودکان استان است.
تغذیه درست، دریافت ویتامین ها و مواد مغذی از مهمترین عوامل حفظ و تامین سلامت افراد است و رعایت اصول تغذیه در زنان و دختران نقش مهمی در جلوگیری از بروز مشکلات برای کودکان در آینده خواهد داشت.
به عقیده کارشناسان، زنان و دختران به ویتامین و آهن بیشتری نسبت به مردان نیاز دارند و در صورتی که این نیاز تامین نشود به سرعت در معرض ابتلا به کم خونی و فقر آهن قرار می گیرند.
شماری از بانوان استان در گفت و گو با خبرنگاران ایرنا، تغذیه نامناسب و بهره مند نبودن از غذاهای با کیفیت را عامل اصلی بوجود آمدن مشکلات جسمی برای این قشر عنوان کردند.
مریم شهنوازی، یکی از شهروندان گفت: کمبودهای ناشی از تغذیه سبب شده تا بانوان ساکن سیستان و بلوچستان زایمان های پرخطر داشته باشند و به همین دلیل آمار مرگ و میر مادران در این استان نسبت به شاخص های استاندارد افزایش یابد.
به گفته وی، مشکل سوء تغذیه بیشتر به خانوارهای ساکن در اطراف و مناطق حاشیه ای شهرهای استان مربوط می شود، زیرا بیشتر ساکنان این مناطق از درآمد بسیار پایینی برخوردارند، به طوری که برخی از آنان بعضا فقط با درآمد یارانه ها زندگی می کنند و هزینه خرید مواد غذایی مناسب را ندارند.
آسیه مهرانفر به عنوان یک بانوی شاغل استان معتقد است رعایت تنوع، تعادل و مقدار در برنامه غذایی روزانه به حفظ و تامین سلامتی بانوان به ویژه زنان باردار کمک می کند.
وی اظهار کرد: تغذیه نقش مهمی در تکامل جسم و توانمندی های ذهنی و جسمی انسان دارد و باید به آن اهمیت داده شود.
وی گفت: بسیاری از بانوان ساکن در نقاط مختلف سیستان و بلوچستان از اصول مهم تغذیه ای خود هیچ گونه اطلاع و شناختی ندارند.
به گفته وی نه تنها در سیستان و بلوچستان بلکه در سراسر کشور ، سوء تغذیه و کمبود پروتئین از شایع ترین مشکلات در دوران کودکی بوده که سبب کوتاهی قد و کم وزنی کودکان، کاهش توان سیستم ایمنی بدن و افزایش ابتلا به بیماری های مختلف می شود.
وی گسترش بیماری های متابولیک نظیر قلب و عروق، دیابت، انواع سرطان ها و چاقی در شهرها را از عوامل عمده مشکلات ناشی از تغذیه نامناسب برشمرد.
یکی از کارشناسان بهداشت تغذیه با اشاره به عوامل کوتاهی قد و کم وزنی کودکان، ناآگاهی را نیز مزید بر علت می داند و می گوید: شماری از زنان روستایی استان با وجودی که طلا، جواهرات و زیورآلات گران قیمت با میلیونها تومان ارزش را به همراه خود دارند اما خود و فرزندانشان دچار سوء تغذیه هستند؛ این زنان پوشیدن لباسهای گران قیمت دست دوز به اصطلاح محلی (دس دوچ)، استفاده از انواع زیورآلات، النگو، گوشواره و انگشتر را مقدم بر تغذیه می دانند.
یکی از این زنان روستایی ساکن جنوب سیستان و بلوچستان می گوید: برای صبحانه، ناهار و شام مواد غذایی و خوراکی لازم را تهیه و مصرف می کنیم؛ این گونه نیست که گرسنه بمانیم، اما نمی دانیم در هر وعده غذایی، چه نوع خوراکی را مورد استفاده قرار دهیم.
اسما ملازهی گفت: اگر از طریق تلویزیون رژیم غذایی مناسب برای مادران و کودکان استان توصیه و اطلاع رسانی شود، خانواده ها به جای مصرف خوراکی های تکراری، مواد غذایی سالم و مقوی را خریداری و مصرف می کنند.
فقر مالی خانواده ها در سیستان و بلوچستان از عوامل عمده به وجود آمدن مشکلات تغذیه ای و ابتلا به انواع بیماری ها محسوب می شود.
عصمت بلوچی یکی دیگر از بانوان استان که دو فرزندش مشکل سوء تغذیه دارند گفت: همسرم با شغل کارگری نمی تواند هزینه های آب، برق، تلفن و پوشاک اعضای خانواده را تهیه کند و درآمد کافی برای خرید انواع مواد غذایی، سبزیجات و میوه نداریم.
پریسا میربلوچزهی یکی دیگر از زنان استان بیان کرد: بسیاری از خانوارهای استان به دلیل مشکلات مالی به گروه های اصلی مواد غذایی شامل نان و غلات، گوشت، حبوبات، تخم مرغ، مغزها، شیر و لبنیات، میوه ها و سبزی ها دسترسی ندارند و دستگاه های بهداشتی نیز در این زمینه اطلاع رسانی کافی را انجام نمی دهند.
وی می گوید: بسیاری از خانواده های روستایی استان فقط با یارانه نقدی روزگار می گذرانند و سبدهای غذایی که توسط کمیته امداد برای فرزندانشان داده می شود قبل از رسیدن به کودکانشان مورد مصرف دیگر اعضای بزرگ خانواده قرار می گیرد و چیزی برای بهبود کودک دچار سوء تغذیه باقی نمی ماند.
بیش از سه هزار کودک زیر شش سال نیکشهری از سوء تغذیه رنج می برند.
مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) نیکشهر سیستان و بلوچستان گفت: افزون بر سه هزار کودک زیر شش سال نیکشهری از سوء تغذیه رنج می برند.
عبدالناصر ریگی افزود: مهمترین دلایل سوء تغذیه کودکان در نیکشهر، فقر، بیسوادی، کمبود درآمد سرپرست خانوارها و عدم آشنایی استفاده صحیح از رژیم غذایی مقوی و تغذیه مناسب است.
وی با اشاره به اینکه امنیت تغذیه کودکان زیر شش سال از سال 1376 با همکاری دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شهرستان نیکشهر با هدف کمک به بهبود تغذیه کودکان اجرا شده است، افزود: تاکنون یک هزار و 500 کودک که آهنگ رشدشان متناسب با سن آنان نیست تحت حمایت کمیته امداد قرار دارند.
وی افزود: به هر یک از کودکان دچار سوء تغذیه تحت پوشش در نیکشهر ماهیانه یک سبد غذایی شامل مواد پروتئینی به ارزش 600 هزار ریال تحویل می شود.
وی بیان کرد: سوء تغذیه مادران باردار در مناطق محروم این شهرستان یکی از شاخص های تولد کودکان معلول و کم وزن است که توجه جدی همه مسوولان دستگاههای اجرایی و مردم خیر و نوعدوست طلب می کند.
مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) نیکشهر ادامه داد: اعتبارات کمیته امداد محدود است ولی در عین حال در سال گذشته به 53 مادر باردار که از رژیم غذایی نامناسب رنج می بردند از محل زکات مساعدت شده است.
ریگی گفت: علاوه بر مساعدتها و تحویل سبد کالا نسبت به آموزش خانواده های دچار سوء تغذیه توسط کارشناسان شبکه بهداشت و درمان در زمینه تغذیه انجام شده است ولی بخاطر فقر و بیسوادی چندان مثمر ثمر نبوده است.
سوء تغذیه به ویژه در میان مردم مناطق محروم و ساکن حاشیه شهرها بیشتر مشهود است و حتی در برخی شهرهای بزرگ نیز به سبب ناآگاهی خانواده ها در استفاده صحیح از غذاهای مقوی و مغذی گسترش پیدا کرده است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز سیستان و بلوچستان به منظور آگاهی عمومی از وضعیت سوء تغذیه در این استان علاوه بر گفت وگو با برخی بانوان، در نشست با مدیران، مسوولان و کارشناسان دست اندرکار نیز به بررسی مسائل و مشکلات و راهکاری برای برون رفت از این معضل پرداخته است.
به گفته مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) سیستان و بلوچستان افزون بر 12 هزار کودک زیر شش سال از سوی این نهاد سبد کالا دریافت می کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: حدود یک پنجم کودکان زیر پنج سال سیستان و بلوچستان از مشکل لاغری، کم وزنی و کوتاه قدی رنج می برند.
سید مهدی طباطبایی افزود: براساس بررسی های انجام شده متاسفانه سیستان و بلوچستان جزو سه استان کشور است که در شرایط بسیار نا امن غذایی قرار دارد به طوری که مردم از نظر دسترسی به مواد غذایی هم از نظر کمی و کیفی دارای مشکلاتی هستند.
وی ادامه داد: کمبود ریز مغذی ها نیز در کودکان سیستان و بلوچستان مشاهده شده به طوری که کمبود روی و آهن دو برابر میانگین کشور در این استان گزارش شده است.
وی تصریح کرد: برای افزایش ایمنی غذایی و دسترسی مواد غذایی، این دانشگاه برنامه ای مشترک را با کمیته امداد برگزار کرده به طوری که در محدوده این دانشگاه به بیش از شش هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه بسته غذایی خاص داده شد و مادران این کودکان نیز تحت آموزش قرار گرفته اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان ادامه داد: استفاده از ظرفیت ملی از جمله بنیاد علوی یکی از برنامه های این دانشگاه برای رفع سوء تغذیه است به طوری که در قالب کمک های این بنیاد سبد مواد غذایی برای مادران باردار، شیرده و کودکان مدنظر قرار داده شده است.
دکتر طباطبایی با بیان اینکه نیاز سیستان و بلوچستان برای رفع سوء تغذیه باوجود تمام تلاش های صورت گرفته بیشتر از حد در نظر گرفته شده است تصریح کرد: این دانشگاه برای تحقق بیشتر دسترسی به مواد غذایی در کنار سایر اقدامات صورت گرفته همکاری با بهزیستی را مدنظر قرار داده که در قالب این سازمان کودکان روستاها جذب روستا مهد شده و از یک وعده غذایی مناسب بهره مند می شوند.
وی افزود: همچنین با توجه به وجود مشکلات در استان یک حرکت مطلوب سال گذشته در راستای رفع مشکلات با محوریت وزارت بهداشت و درمان آغاز شد که در این راستا یک نشست در سازمان مدیریت و برنامه ریزی با حضور استان های بحرانی و ناامن غذایی برگزار و مقرر شده است امسال تیم هایی با هدف برنامه ریزی برای کاهش سوء تغذیه با محوریت استانداری و همکاری تمامی سازمان هایی که به نحوی در زمینه امنیت و ایمنی غذا نقش دارند، تشکیل شود.
وی خاطر نشان کرد: با وجود تلاش های صورت گرفته برای ریشه کنی سوء تغذیه در سیستان و بلوچستان ما نیازمند یک برنامه جامع و دراز مدت با تامین منابع مالی و نیروی انسانی هستیم.
رییس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایرانشهر نیز دراین زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: بالاترین نرخ سوء تغذیه کل کشور در حوزه این دانشکده است به طوری که در منطقه نیکشهر، بنت و سرباز این مشکل 2و نیم تا سه برابر نرخ کشوری گزارش شده است.
دکتر ایرج ضاربان ادامه داد: مهمترین علت بروز سوء تغذیه در نواحی جنوب به ویژه نیکشهر و بنت سیستان و بلوچستان مشکل اقتصادی است به طوری که مردم این مناطق از نظر اقتصادی بسیار در مضیقه هستند و نمی توانند مواد غذایی مورد نیاز را تامین کنند.
وی ادامه داد: برای رفع این مشکل به خصوص در مناطق بحرانی باید یارانه غذایی به هرشکلی به این قشر از جامعه داده شود زیرا عدم چاره اندیشی در این زمینه سبب بروز مشکلات کوتاه مدت شامل لاغری و کم وزنی و در دراز مدت کوتاهی قد خواهد شد.
رییس دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر گفت: این دانشکده برای رفع مشکل سوء تغذیه آموزش و مدیریت غذایی را در اولویت برنامه های خود قرار داده است.
ضاربان خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه تغذیه یک بحث فرابخشی است، برای رفع مشکلات ناشی از آن نیازمند یک برنامه کامل و جامع با بهره گیری از توان فاکتورهای تاثیر گذار هستیم.
مدیرکل بهزیستی سیستان و بلوچستان نیز گفت: این اداره در راستای تامین مواد غذایی مورد نیاز کودکان سه تا شش ساله استان طرح روستامهد و مهدحاشیه را در دستور کار قرار داده است به طوری که در قالب این طرح 20 هزار نفر از کودکان استان از یک وعده غذای گرم بهره مند می شوند.
محمدرضا سراوانی ادامه داد: هدف از اجرای این طرح علاوه بر کاهش سوء تغذیه کودکان استان ارائه آموزشهای بهداشتی و آشنایی با انواع ریز مغذی ها برای خانواده ها است که با همکاری این نهاد و مراکز بهداشتی و درمانی در حال اجرا است.
وی تصریح کرد: در راستای تامین امنیت غذایی، مددجویان این نهاد همچون مددجویان کمیته امداد بسته غذایی را از سوی دولت به صورت رایگان دریافت می کنند.
فرماندار خاش نیز با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان در مبحث تغذیه شرایط بحرانی دارد افزود: این استان از نظر شاخصهای سوء تغذیه به نسبت آمار کشوری، نرمی متفاوت داشته و آمار بسیار نگران کننده است.
محمداکبر چاکرزهی تاکید کرد: برای مقابله با این چالش و نگرانی بزرگ انجام اقدامات کوتاه و میان مدت و در نهایت بلند مدت ضروری است.
چاره اندیشی برای رفع این معضل از ضروریات است و چنانچه دستگاههای دست اندرکار اقدام اساسی و عاجل انجام ندهند بطور قطع نسل آینده در معرض خطر بزرگی قرار خواهد گرفت.
ایجاد اشتغال و ارائه آموزشهای لازم برای بهره گیری از مواد غذایی مفید و مناسب از مهمترین اقداماتی است که باید در استانهایی نظیر سیستان و بلوچستان به اجرا در آید.
7316/7310/3043/3042 / 6081 /1596









14/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن