واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک روانشناس و استاد دانشگاه: الگوپذیری از والدین مهمترین رویکرد تربیتی کودکان است بندرعباس - ایرنا - روانشناس و استاد دانشگاه گفت: الگوپذیری از والدین یکی از مهمترین رویکردهای تربیتی در کودکان است و فرزندان بطور یقین به همان کاری می پردازند که والدین انجام می دهند.
به گزارش دوشنبه ایرنا، سیما فردوسی پور در همایش 700 نفری آموزش خانواده ویژه معلمان در بندرعباس با اشاره به اینکه دو عنصر مهم برای آموزش و الگوپذیری برای تربیت فرزندان وجود دارد، افزود: والدین نخستین نقش در شکل گیری روند تربیتی فرزندان دارند و اساس و زیربنای تربیت کودکان را شکل می دهند.
وی بیان داشت: معلمان ، رسانه ها و هم سن و سالان نیز دیگر گروهی هستند که در شکل گیری و جهت دادن به اصول تربیتی فرزندان نقش دارند.
عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران اظهارکرد: برای اینکه در اهداف تربیتی موفق باشیم باید استراتژی رفتار داشته باشیم و نظام خانواده را به عنوان یک سازمان در نظر بگیریم.
فرودسی پور در همین راستا مدیریت درون خانواده را برعهده مادر و سرپرستی و سیاستگذاری را برعهده پدرخانواده دانست و بیان داشت: مدیر و سرپرست در یک همگرایی حداکثری باید دارای رابطه خوب و حسنه و مبتنی بر احترام متقابل باشند تا در اهداف تربیتی فرزندان موفق شوند.
وی با تاکید بر اینکه استراتژی مدیریت خانه را باید پدر با مشورت مادر وضع نماید ، یادآورشد: فرزندان نیز در این راستا باید یاد بگیرند که از قوانین خانه پیروی و تمکین کنند و این روند همان نگاه سازمانی به نظام خانواده است که برنامه ریزی و مدیریت دو رکن آن هستند.
عضو کمیته علمی انجمن روانشناسی ایران بر کاهش فشارها و تنش های روحی و روانی خانواده ها ، افزایش نشاط و شادابی در زندگی خانوادگی ، تحکیم نهاد خانواده با تاکید بر نقش محوری و اساسی والدین و ارتقای یادگیری مهارت های ارتباطی را تاکید کرد.
وی گفت: فرزندان در سال های رشد به دنبال کسب هویت خود هستند و این امر ممکن است باعث دوری آنها از والدین شود که اگر مدیریت درستی صورت نگیرد ممکن است این گسست باعث بروز ناهنجاری ها در نوجوانی و جوانی شود.
فردوسی پور افزود : دوران کودکی نقش مهمی در بزرگسالی دارد و ترس ها ، ناملایمات و همچنین وقایع تلخ می تواند بخش بزرگی از آینده را رقم بزند لذا باید والدین به حساسیت این دوران توجه لازم را داشته باشند.
این نویسنده در زمینه روان شناسی کودک ، نوجوان و خانواده اظهارکرد: پدر و مادرانی که آگاهی بیشتری در زمینه نحوه برقراری ارتباط با فرزندان خود کسب و توانایی استفاده از آن را در خود ایجاد می کنند ، بدون شک بهره بیشتری نسبت به دیگران خواهند برد.
مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان نیز با تاکید بر نقش مشارکت اولیا در آموزش و پرورش گفت: تقویت مشارکت جمعی در آموزش و پرورش یکی از مهم ترین سیاست های وزارت آموزش و پرورش در دولت تدبیر و امید است.
علی کرمپور افزود: مشارکت مردمی تنها در مسایل مالی خلاصه نمی شود بلکه منظور اینست که مردم احساس کنند صاحب آموزش و پرورش هستند و در همه امور باید مشارکت فعال داشته باشند.
وی یکی از مهم ترین اهداف آموزش و پرورش را تقویت یادگیری مهارت های زندگی عنوان کرد و گفت: با پایان دوره تحصیلی باید ببینم چقدر جوانان دختر و پسر ما آمادگی تشکیل زندگی مستقل را دارند و تا چه میزان مهارت های لازم را فرا گرفته اند.
وی تصریح کرد: این مهم در سایه مشارکت اولیا و مربیان و همکاری نزدیک با نظام تعلیم و تربیت محقق خواهد شدک/2
7195/6048
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]