واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۴:۴۸ب.ظ)
تصويب راهاندازي مرکز توسعه فناوري موتورهاي الکتريکي پيشرفته در وزارت نيرو موج - مديرکل دفتر آموزش، تحقيقات و فناوري از مصوبه شوراي آموزش، پژوهش و فناوري وزارت نيرو براي راهاندازي مرکز توسعه فناوري موتورهاي الکتريکي پيشرفته زير نظر پژوهشگاه نيرو خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، حسين بنکداري، با بيان اينکه موتورهاي الکتريکي از جمله مهمترين اجزاي خطوط توليد صنايع مختلف مانند نيرو، نفت، فولاد، سيمان و حمل و نقل هستند، اظهار داشت: موتورهاي الکتريکي عضو مهمي از سامانهها و تجهيزات تجاري و خانگي که روزانه با آنها سر و کار داريم، به شمار ميروند و بر اساس برآوردهاي بهعمل آمده در کشور ما بيش از دو ميليون موتور الکتريکي در محدوده تواني يک کيلووات تا چند مگاوات در خطوط توليد صنايع مختلف و بيش از 60 ميليون موتور الکتريکي در منازل مسکوني در حال فعاليت است که مصرف انرژي الکتريکي آنها بيش از 40 درصد از مصرف انرژي الکتريکي کل کشور را شامل ميشود.
وي ادامه داد: بر همين قياس و با توجه به اهميت ارتقاي کيفيت موتورهاي الکتريکي در افزايش بهرهوري انرژي کشورها، سالانه هزينههاي زيادي توسط کشورهاي پيشرفته صنعتي صرف تحقيق و توسعه براي کسب اين فناوري با هدف کاهش مصرف انرژي، کيفيت و دوام آنها صرف ميشود.
بنکداري تصريح کرد: تاکنون فناوريهاي مختلفي از موتورهاي الکتريکي با توجه به تنوع کاربردها، ابداع و به بازار مصرف جهاني عرضه شده است که در اين بين فناوريهاي جديد موتورهاي الکتريکي بهدلايل مختلف کمتر به کشور ما راه يافتهاند و يا استفاده از آنها نهادينه نشده است.
وي افزود: سند راهبردي و نقشه راه موتورهاي الکتريکي پيشرفته با هدف رفع چالشهاي کشور در زمينه تحقيق، توسعه فناوري و توليد صنعتي موتورهاي الکتريکي پيشرفته و با هدف افزايش بهرهوري مصرف انرژي الکتريکي در موتورهاي الکتريکي مورد استفاده در صنايع مختلف، در جلسه سيزدهم شوراي آموزش، پژوهش و فناوري وزارت نيرو تصويب شد.
مديرکل دفتر آموزش، تحقيقات و فناوري وزارت نيرو تصريح کرد: به منظور اجرايي شدن سند راهبردي و نقشه راه مذکور، «مرکز توسعه فناوري موتورهاي الکتريکي پيشرفته» در محل پژوهشگاه نيرو و با استفاده از پتانسيل هاي موجود، راهاندازي خواهد شد. اين مرکز توسعه فناوري درسطح ملي کمک خواهد کرد که دانش و فناوري موتورهاي الکتريکي موردنياز صنايع مختلف در قالبي نظاممند و با همکاري ساير ذينفعان و دستاندرکاران کسب شده و مورد استفاده قرار گيرد.
بنکداري درباره اهداف کلان «مرکز توسعه فناوري موتورهاي الکتريکي پيشرفته» گفت: اين اهداف در بخش صنعت، خانگي و کشاورزي شامل کسب فناوري مناسب با هدف کاهش مصرف انرژي به ميزان حداقل 4,300 گيگاوات ساعت در بخش صنعت؛ کاهش مصرف انرژي به ميزان حداقل 9,900 گيگاوات ساعت در بخش خانگي و کاهش مصرف انرژي به ميزان 1,200 گيگاوات ساعت در بخش کشاورزي خواهد بود.
وي يادآور شد: اهداف کلان مرکز مذکور در بخش تحقيق و توسعه شامل کسب دانش فني طراحي و ساخت موتورهاي توان بالا و كسب دانش فني و توليد انواع موتورهاي كِشنده تعريف شده است.
مديرکل دفتر آموزش، تحقيقات و فناوري وزارت نيرو در پايان گفت: انتظار ميرود که مرکز توسعه فناوري موتورهاي الکتريکي پيشرفته با تشکيل شبکهاي شامل شرکتهاي صنعتي، دانشگاهها و مراکز پژوهشي بتواند زمينه لازم براي انتقال دانش فني، بوميسازي، تحقيق و توسعه، آيندهپژوهشي، استانداردسازي و توليد صنعتي موتورهاي الکتريکي پيشرفته موردنياز صنايع مختلف را فراهم سازد تا ضمن صرفهجويي در مصرف انرژي موجب تحقق خودکفايي کشور در زمينههاي مرتبط شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]