واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خبرنگار آمریکایی: منافع دراز مدت آمریکا در دشمنی با ایران است تهران - ایرنا - "گرت پورتر" خبرنگار آمریکایی در نوشتاری در پایگاه الجزیره با بیان اینکه تعامل دیپلماتیک دولت اوباما با ایران بر سر برنامه هسته ای اش اوج خط مشی بازنگری شده واشنگتن علیه تهران است،نوشت که منافع دراز مدت بنیادین آمریکا در ادامه سیاست دشمن دانستن ایران است.
به گزارش ایرنا،این خبرنگار آمریکایی نوشت: "باراک اوباما" رییس جمهوری آمریکا سیاست دیپلماسی فشار را در قبال ایران ادامه می دهد چرا که مهم ترین عامل در شکل دادن به سیاست واشنگتن در قبال ایران عرصه سیاست داخلی این کشور است و نه دیدگاه ژئوپلیتیکی اوباما درمورد ایران.
این مطلب می افزاید: از زمان آغاز مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5، مقامات اسرائیل و عربستان سعودی بار دیگر به سوی تبلیغ شدید باورهای قدیمی خود رفته اند که چنین توافقی به معنای تغییری بنیادین در سیاست آمریکا در قبال منطقه و به ضرر اسرائیل و عربستان است اما دولت اوباما مانند دولت های قبلی آمریکا نمی خواهد وارد رابطه جدیدی با ایران شود.
این خبرنگار آمریکایی با ساده خواندن دلیل اتخاذ این سیاست، نوشت: وزارت امنیت داخلی آمریکا که توانایی جلوگیری از هر اقدامی را دارد؛ منافع درازمدت بنیادین خود را در ادامه سیاست دشمن دانستن ایران می داند ضمن اینکه بعضی در اسرائیل معتقد به فرضیه هایی هستند که نشان می دهد مذاکرات دولت اوباما با ایران از دیدگاه راهبردی همکاری با نظام ایران خبر می دهد.
در ادامه این مطلب با بیان اینکه واکنش سعودی ها به مذاکرات هسته ای تندتر از اسرائیل بوده، آمده است: شاهزاده "ترکی الفیصل" وزیر پیشین اطلاعات سعودی ماه گذشته در اندیشکده "چتم هاوس" گفت که آمریکایی ها و ایرانی ها مشغول صحبت با هم بوده اند، به نظر می رسد دیگر وقت معاشقه تمام شده و هر یک از طرفین می خواهند سریع تر به نتیجه برسند.
پشت این صحبت، ترس ریاض از این امر نهفته است که ایران در ازای تصویب قدرتش در منطقه، بر سر برنامه هسته ای خود توافق می کند.
به نوشته پورتر، اما برداشت های سعودی و اسرائیل از واقعیت سیاست دولت اوباما در قبال ایران، به دور است. تعامل دیپلماتیک دولت اوباما با ایران بر سر برنامه هسته ای اش اوج خط مشی بازنگری شده آمریکا علیه ایران در همان چارچوب قبلی دیپلماسی فشار است.
اما بر خلاف این که اوباما در پیکارهای تبلیغاتی اش در سال 2008 از تلاش برای تعامل دیپلماتیک با ایران خبر داده بود، وی از زمان ورود به کاخ سفید برعکس عمل کرده است.
حتی با آن که اوباما پیشنهاد مذاکرات بی قید و شرط را با ایران در نامه ای به رهبر عالی ایران در سال 2009 داد، راهبرد فشار چندجانبه علیه ایران را دنبال می کرد تا تهران درخواست های آمریکا را بپذیرد.
به نوشته این خبرنگار آمریکایی، راهبرد دیپلماسی فشار اوباما شامل طرح هایی برای تحریم های اقتصادی بیشتر، برنامه های مخفیانه سازمان امنیت ملی امریکا و حملات سایبری به تاسیسات هسته ای نطنز و بهره برداری از تهدیدهای سیاسی و دیپلماتیک اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران بود.
گرت پورتر نوشت: اوباما تا سال 2012 هیچ تلاش جدی را برای مذاکره با ایران صورت نداد، وی باور داشت تحریم های جدید باید تاثیر گذار بوده و ایران را وادار به موافقت با تعلیق غنی سازی کند. وی صرفا در سال 2013 و وقتی ایران تعداد سانتریفیوژها را برای غنی سازی 20 درصدی از چهار هزار به 10 هزار دستگاه افزایش داد، راهبرد مذاکره نکردن با ایران را کنار گذاشت.
از زمان آغاز مذاکرات، مقامات دولتی آمریکا بارها سیاست واشنگتن را در قبال ایران مبنی بر این ادعا که این کشور عامل بی ثباتی در خاورمیانه است، تکرار کرده اند.
این خبرنگار آمریکایی نوشت: اگر عمیق تر نگاه کنیم، مهم ترین عامل در تعیین راهبرد آمریکا در قبال ایران موضوعات انتخابات داخلی و سیاست های بوروکراتیک و نه دیدگاه شخصی ژئوپلیتیکی اوباما در مورد ایران است. قدرت لابی اسرائیل به روشنی انعطاف پذیری خط مشی در قبال ایران را از سال ها قبل محدود کرده است. منافع مهم ترین نهادها در وزارت امنیت داخلی آمریکا همچنان به ادامه سیاست دشمن دانستن ایران وابسته است.
به نوشته پورتر، وزارت دفاع آمریکا از سال 2002 به بعد نزدیک به یکصد میلیارد دلار برای ارتقای سامانه های دفاع موشکی هزینه کرده است که دریافت کننده بیشتر آنها پیمانکاران نظامی مهم دولت این کشور بوده اند. دلیل این هزینه های زیاد فرضیه اولیه ای است که ایران می خواهد آمریکا و متحدانش را تهدید کند اما از این مهم تر در خطر قرار گرفتن صنعت ساخت اسلحه آمریکاست.
این خبرنگار آمریکایی تصریح کرد: عربستان سعودی و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس برای خرید سلاح از پنتاگون پول های زیادی به آمریکا داده اند. بر اساس یک قرارداد عربستان سعودی برای خرید جت جنگنده و فناوری دفاع موشکی در سال 2010 باید 100 تا 150 میلیارد دلار به آمریکا بپردازد اما اگر ایران به کشور دوست تبدیل شود، دیگر نیازی به خرید این تسلیحات نیست.
در پایان گزارش خبرنگار آمریکایی آمده است، این خریدها اکنون برای بقای پیمانکاران نظامی آمریکا ضروری است. برای نمونه کارخانه "لاکهید مارتین" 25 تا 35 درصد از درامد خود را از این قراردادها به دست می آورد. بنابر این ترس اسرائیل و عربستان از تغییر رویکرد اوباما در قبال ایران از واقعیت سیاست داخلی آمریکا به دور است و سیاست داخلی آمریکا در آینده نزدیک تغییر نخواهد کرد.
اروپام**9157 **1561**1572**1701
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]