واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس فرهنگی چین در گفت وگو با ایرنا مطرح کرد: جایگاه ایران در طرح جاده ابریشم غیرقابل انکار است/ فرصتی بی بدیل برای همکاری تهران و پکن پکن - ایرنا - کارشناس مسائل فرهنگی و اجتماعی چین با اشاره به موقعیت ممتاز ایران در مسیر جاده ابریشم، احیای دوباره این جاده را که مدتی است از سوی دولت چین مطرح شده، با مشارکت فعال ایران امکان پذیر دانست.
«یانگ شیائو جه» که از مسوولان استان «هی لونگ جیانگ» در شمال شرق چین نیز محسوب می شود، روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در پکن، وجود اشتراکات فرهنگی متعدد ملت ایران و چین را از نقاط قوت همکاری دو طرف در اجرای طرح «یک جاده یک کمربند» دانست که می تواند در اجرای ایده و تفکر جدید دولت پکن موثر واقع شود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: تحقق و اجرای طرح کشورش برای احیای جاده ابریشم فرصتی طلایی برای شناخت مجدد ملت های آسیایی از یکدیگر و احیای بیشتر فضای گرم تاریخی بین دو ملت ایران و چین محسوب می شود.
کارشناس حوزه مسائل فرهنگی چین خاطر نشان کرد: واقعیات غیرقابل انکاری در عرصه مناسبات دو ملت و تاثیر عمیق فرهنگ پارسی بر مردم چین وجود دارد که این تاثیرات به رغم گذشت سالهای طولانی همچنن در میان اقوام مسلمان کشور چین قابل بررسی، مطالعه و تامل است.
«یانگ شیائو جه» عدم وقوع هرگونه درگیری در تاریخ مناسبات ایران و چین و دوستی دیرینه دو ملت را فرصتی بی بدیل برای گسترش مناسبات دوجانبه تهران - پکن در تمامی عرصه ها بویژه در طرح جدید رئیس جمهور چین در احیا و بازسازی جاده ابریشم دانست.
وی یادآور شد: از گذشته های دور تاکنون، روابط اقتصادی ویژه ای بین دو ملت برقرار بوده و رفت وآمد بازگانانان و تجار به کشورهای یکدیگر و زندگی آنها در مناطقی از کشور ما خود گواهی از روابط حسنه دو ملت است.
او گفت که امروز بسیاری از کشورها در پی یافتن نشانه هایی مشابه با کشورهای دیگر هستند تا از این رهگذر، مناسبات خود را تقویت بخشند، در حالی که این مناسبات میان ایران و چین از گذشته های دور وجود داشته و همچنان ادامه دارد.
«یانگ» ادامه داد: نکته قابل توجهی که در حوزه روابط دو کشور وجود دارد، علاقه عمیق مردم چین به ایران و ایرانیان و احترام آنها به «قوم پارس» است و این علاقه بر اساس مستندات تاریخی در نزد مردم ایران نیز وجود دارد و طرفین همواره از یکدیگر به نیکی یاد کرده اند.
کارشناس مسائل اجتماعی و فرهنگی چین یادآور شد: جدای از اینکه بحث ما مربوط به زمان گذشته، حال یا آینده باشد نباید شک داشت که دو ملت تاریخی ایران و چین که تاثیرات عمیق آنان بر فرهنگ جهانی نیز مشهود است، همواره روابطی حسنه با یکدیگر داشته و خواهند داشت و از سوی دولتمردان دو کشور بر مبنای منافع دوجانبه پیگیری و اجرایی می شود.
وی توجه دولت چین به طرح احیای جاده ابریشم موسوم به «یک جاده یک کمربند» را ستود و با تاکید بر جایگاه ویژه ایران در این طرح اظهار داشت: به اعتقاد من چین با پیگیری و اجرایی کردن این طرح نه تنها برای خود بلکه برای کشورهای دوست و اطراف خود نیز فرصت های قابل توجهی جهت برقراری و تعمیق مناسبات اقتصادی - تجاری فراهم کرده است.
او گفت که این طرح به طور حتم همکاری های چین و ایران را تقویت خواهد کرد و ایران که از لحاظ جغرافیایی در چهارراه ارتباطی قرار دارد، شریک مهم چین برای پیشبرد این طرح خواهد بود.
«یانگ» خاطرنشان کرد: به نظر می رسد کشورهایی چون ایران و چین با سوابق درخشان تاریخی و روابط ایده آل کنونی، بیش از سایر کشورها فرصت بهره برداری از چنین طرح هایی را داشته باشند.
وی ادامه داد: امروز دو کشور در عرصه های مختلف روابط دوجانبه و حتی در عرصه های بین المللی از یکدیگر حمایت می کنند و این قبیل رویکردها می تواند پشتوانه ای بسیار خوب برای عملی شدن طرح هایی همچون احیای جاده ابریشم باشد.
وی ادامه داد: واقعیت این است که اغلب کشورهای نزدیک به چین با استقبال از طرح احیای جاده ابریشم به برنامه ریزی های دقیق و مرتبط با این طرح مشغول شده و نگاه امیدوارانه ای نسبت به آن پیدا کرده اند.
«یانگ شیائو جه» بار دیگر تاکید کرد که روابط چین و ایران از دوران قدیم مطلوب و دوستانه بوده و برنامه «یک کمربند و یک جاده» فرصتی تاریخی برای همکاری دوجانبه و توسعه طرفین فراهم خواهد ساخت.
طرح «یک کمربند و یک جاده» در قرن بیست و یکم از ابتکارات «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین محسوب می شود که برای نخستین بار در پاییز سال 2013 مطرح شد.
هدف این طرح، همکاری اقتصادی کشورهای در مسیر منطقه جدید با اصول «آزاداندیشی، اعتدال و منافع مشترک» اعلام شده است.
در این طرح که راهبرد کشورهای آسیای مرکزی، آسیای جنوبی، آسیای غربی، آسیای جنوب شرقی و همچنین کشورهای اروپای مرکزی و شرقی را در بر گرفته، به عنوان یکی از آخرین تلاش های دولت چین برای توسعه همکاری های صنعتی و زیرساخت های بازرگانی در اقتصاد قاره آسیا محسوب می شود.
چین پیشتر اعلام کرده بود که به واسطه اهمیتی که جاده ابریشم آبی و زمینی برایش دارد، بالغ بر 40 میلیارد دلار برای احیای مجدد آن هزینه خواهد کرد و قصد دارد با ارائه کمک های مالی مورد نیاز به کشورهای حاشیه جاده ابریشم زمینی و آبی، نخستین گام را در این مسیر بردارد.
کارشناسان صنعت توریسم چین بر این باور هستند احیای جاده ابریشم فرصت های جدیدی برای توسعه توریسم در مناطق غربی چین فراهم کرده و خدمات و زیر ساخت های آنان را به روز می کند.
آساق*3*231*1597
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]