واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شهر تاریخی سیمره و مراسم چمر قابلیت ثبت جهانی دارند ایلام - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: شهر تاریخی سیمره و مراسم آیینی چمر در این استان قابلیت ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو را دارند.
عبدالمالک شنبه زاده روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: علاوه بر این، پل تاریخی گاومیشان دره شهر نیز قابلیت ثبت در مجموعه پل های بین استان های ایلام و لرستان در فهرست میراث جهانی یونسکو را دارد.
وی ادامه داد: اسامی این سه اثر برای ثبت در فهرست موقت میراث جهانی یونسکو به سازمان میراث فرهنگی کشور اعلام شده که باید از این طریق به سازمان جهانی یونسکو پیشنهاد شود.
شنبه زاده اظهار کرد: ارزیابی و تشخیص اینکه آثار پیشنهادی واجد معیارها و شرایط اصالت برای ثبت در فهرست میراث جهانی هستند با شورای بین المللی آثار و محوطه های فرهنگی تاریخی یونسکو است.
مدیرکل میراث فرهنگی ایلام با بیان اینکه تهیه پرونده آثار برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو زمان بر است، گفت: ضوابط و اقدامات خاصی برای تهیه پرونده ثبت نیاز است و هر سال از هر کشور تنها امکان ثبت یک اثر وجود دارد.
وی یادآور شد: مشخصات اولیه اثر، شاخص های ثبت اثر، توصیف اثر، طرح مدیریتی اثر، مشکلات موجود در رابطه با اثر و طرح حفاظتی و مرمتی اثر باید در قالب پرونده ثبت در میراث جهانی یونسکو گنجانده شود.
وی ادامه داد: با ثبت یک اثر در فهرست میراث جهانی یونسکو توجه و حمایت های جهانی به سوی اثر ثبت شده معطوف می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی ایلام گفت: شهر تاریخی سیمره بعنوان بزرگترین محوطه تاریخی این استان، 200 هکتار وسعت دارد و جزو اولین آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور است.
شنبه زاده افزود: محوطه این شهر تاریخی طبق مطالعات و کاوش های انجام گرفته متعلق به دوره ساسانی و قرون اولیه اسلامی است، در این شهر حدود یک هزار و 400 سال پیش سیستم دفع فاضلاب زیرزمینی وجود داشته که از پدیده های کم نظیر است.
وی با بیان اینکه اکنون مالکیت این شهر در اختیار مردم و بخش خصوصی است، ادامه داد: برای ثبت این اثر در فهرست میراث جهانی یونسکو، ابتدا باید مالکیت آن به دولت واگذار شود ضمن اینکه احیا و ساماندهی و تبدیل کردن شهر تاریخی سیمره به سایت موزه نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: مراسم آیینی چمر که در عزاداری های بزرگان اجرا می شود نیز یکی از آثار معنوی ناملموس این استان است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
شنبه زاده خاطر نشان کرد: پل تاریخی گاومیشان نیز یکی از آثار دوره ساسانی در استان ایلام است که بر روی رودخانه سیمره قرار دارد و به ثبت ملی هم رسیده و قابلیت ثبت در فهرست آثار جهانی یونسکو را دارد.
وی ابراز امیدواری کرد که زمینه ثبت این سه اثر ارزشمند تاریخی و معنوی ناملموس استان در فهرست میراث جهانی یونسکو فراهم شود.
استان ایلام بعنوان بخشی از تمدن عیلام باستان، 722 اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی دارد.
تاکنون 35 اثر تاریخی و هنری ایران در حوزه های میراث ملموس، ناملموس و حافظه جهانی یونسکو به ثبت جهانی رسیده و حدود 20 اثر نیز در فهرست ثبت قرار دارد.
6032/9002
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]