محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843689870
چرا مذاکرات تدوین متن نهایی تفاهم هسته ای پیچیده است/ بعیدی نژاد پاسخ می دهد
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
چرا مذاکرات تدوین متن نهایی تفاهم هسته ای پیچیده است/ بعیدی نژاد پاسخ می دهد بین الملل > دیپلماسی - رییس تیم کارشناسی مذاکره کننده کشورمان در تحلیلی به پیچدگی نگارش و تدوین توافقنامه پرداخته است.
به گزارش خبرآنلاین ، حمید بعیدی نژاد رئیس تیم کارشناسی مذاکره کننده کشورمان در تحلیلی که برای خبرگزاری ایرنا نوشته است به بررسی تدوین و نگارش توافق نامه پرداخته است ،مذاکراتی که در خصوص تدوین متن تفاهم جامع هسته ای در جریان است همواره مذاکراتی پیچیده توصیف شده است. اما واقعا چرا اینگونه است. در این نوشتار به برخی از این موارد اشاره می شود:
١- حساسیت و پیچیدگیهای موضوعات مورد مذاکره موضوعات هسته ای و لغو تحریمها بعنوان مباحثی که مورد مذاکره هستند از حساسیت بسیار زیادی برای هر یک از طرفهای مذاکره برخوردارند. هر جمله ، عبارت و کلمه ای که یکی از طرفهای مذاکره در خصوص مباحث هسته ای و یا تحریمها پیشنهاد می کند برای طرف دیگر واجد حساسیت های زیادی است . پیگیری این موضوعات در عالیترین سطح سیاسی در نظام تصمیم گیری کشورها دنبال میشود. در خصوص موضوعات اصلی مورد مذاکره یعنی غنی سازی، راکتور اراک، فردو و مباحث تحریمها راه حل های مورد توافق بدست آمده در آخرین دور مذاکرات هسته ای، به طرفین برای تعیین هدف نهایی در هریک از زمینه ها کمک زیادی می کند ولی عبارت بندی در خصوص آنها با توجه به حساسیت زیاد موضوعات کماکان کار سختی است. تقریبا طرفین روی مسیربسیار باریکی راه می روند که قدرت مانور آنها بسیار کم و یا حتی در مواقعی در حد صفر است.
٢- زبان تخصصی مذاکره بین المللی عموما وقتی چنین شرایط سختی در مذاکرات حساس بین المللی پیش می آید، خلاقیت در عبارت پردازی حرف اول را میزند. وقتی در محتوا کار با سختی این چنینی روبروست، یافتن کلمات و عبارات مناسبی که نظر اطراف مذاکره را تامین کند نقش بسیار مهمی در باز کردن راه تفاهم ایفا میکند. اینجا فقط موضوع دانستن زبان انگلیسی نیست. این کار موضوع بسیار ظریفی است که فقط میتواند نتیجه ممارست طولانی در کار مذاکره بین المللی باشد. زبان نوشتاری چنین تفاهماتی عملا مخصوص به خود است و به همین علت درک چنین متونی برای افراد خارج از جمع بسیار محدود تصمیم گیران عالی کشورها که دستور العمل های مذاکراتی را تعیین می کنند، و همچنین خارج از جمع تیم مذاکره کننده مشکل است. به همین خاطر است که درک مفاهیم پیچیده پشت این متنها برای افراد خارج از مذاکره به توضیحات فنی، سیاسی و حقوقی نیاز دارد. و به همین دلیل است که به افراد خارج از مذاکرات توصیه می شود که با عنایت به آنکه که در پشت هر کلمه و عبارتی دهها ساعت مذاکره و کلی مباحث فنی و حقوقی خوابیده است، برای یافتن مفاهیم دقیق هر عبارت و تفسیر متن تفاهمات صبور باشند.
٣- ضرورت روشن بودن اقدامات و تعهدات
در چنین شرایط سخت در مذاکرات بین المللی، آنچه به کمک می آید، پذیرش درجه ای از ابهام در تبیین و عبارت پردازی اصول و محتوای مذاکرات است، یعنی آنچه به آن اصل ابهام سازنده می گویند ( constructive ambiguity). ولی اینجا دقیقا این راه حل زبانی برای مذاکرات ما کارکرد چندان مفیدی ندارد، چرا که تلاش ما آنست که اقدامات طرفین تا آنجا که ممکن است روشن، واضح و غیر قابل تفسیر باشد. هر گونه ابهام می تواند زمینه های اختلاف و یا سوء تفسیر و سوء برداشت را در آینده باز نماید.
٤- ماهیت چند گانه تفاهم: این تفاهم دارای ماهیت بسیار پیچیده ای است و اهمیت آن با هیچ سند مذاکراتی معمولی قابل مقایسه نیست. در واقع
- این تفاهم یک تفاهم صرف سیاسی در خصوص موضوعی عمومی از جنس روابط سیاسی و دیپلماتیک بین دو یا چند کشور نیست. ابعاد فنی موضوع هسته ای و پیش زمینه های شکل گیری این پرونده، چنان ابعاد پیچیده فنی و حقوقی به این موضوع داده است که حصول تفاهم را فقط تصمیم سیاسی طرفهای مذاکره تعیین نمی کند بلکه تمامی مباحث فنی و حقوقی مرتبط به موضوعات نیاز به بررسی دقیق برای یافتن راه حلهای لازم دارند. بدون یافتن این راه حلهای دقیق فنی امکان حل و فصل موضوع وجود ندارد.
- ماهیت این سند البته در نهایت حقوقی نیست بدین معنا که متن نهایی تفاهم برای تصویب، به مجالس قانونگذاری کشورهای طرف تفاهم ارسال نمی گردد. چرا که اولا سند حاوی تعهدات سیاسی و داوطلبانه است که نافی تکالیف اجباری حقوقی بر اساس تکالیف و الزامات حقوق داخلی است، دوم آنکه شرایط کشورهای طرف تفاهم، پذیرش ماهیت حقوقی آنرا ناممکن کرده است. آمریکا با مشکل مخالفت کنگره مواجه است، اروپا رویه ای کاملا روشن دارد که در هر صورت تفاهم در شورای وزیران اتحادیه تصمیم گرفته میشود و بهیچوجه تفاهم برای تصویب به مجالس قانونگذاری کشورهای عضو ارسال نمی شود، روسیه و چین هم اصلا تعهدات مشخص خاصی در این تفاهم ندارند که بخواهند آنرا برای تصویب پارلمانی به مجلس خود ببرند.
ولی در حالیکه سند ماهیت حقوقی ندارد، با بسیاری از مباحث حقوقی بین المللی مرتبط است. این تفاهم اشارات و مباحث متعددی در ارتباط با اسناد و معاهدات بین المللی و داخلی در کشورها، چه قوانین پادمان هسته ای از یکطرف و چه قوانین داخلی تحریم ها و محدودیتها از طرف دیگر، دارد که تبیین نقش و ارتباط آنها در این تفاهم را بسیار مهم می سازد. مباحث حقوقی جزو لاینفک مباحث جاری در مذاکرات ماست.
-در حالیکه موضوع اصلی این تفاهم بحث هسته ای و تحریمها میباشد، اما مشکل آنجاست که نمیتوان فقط از منظری فنی و تکنیکی به مباحث مورد گفتگو نگاه کرد.
بدیهی است که وقتی موضوعی در این سطح، به فرآیند تصمیم گیری کشورها وارد می شود، طبیعی است که در چنین شرایطی ابعاد حاکمیتی، سیاسی، امنیتی، بین المللی و حقوقی موضوعات نیز می باید مورد لحاظ قرار گیرند، و این البته کار مذاکره را با پیچیدگیهای خاص خود مواجه می کند. در حالیکه موضوعی فنی وقتی فارغ از این شرایط دیده شود جوابی روشن دارد وقتی وارد این معادلات چند مجهولی شود جواب آن سخت میشود. و این همان لطیفه مشهور را تداعی میکند که دوتا دوتا همیشه چهار نمی شود.
٥- توجه شدید افکار عمومی و رسانه ها موضوع هسته ای ایران با توجه به آثار عینی آن در حوزه سیاست خارجی، اقتصادی، سیاست داخلی و دیگر عرصه های دیگر، به شدت مورد توجه رسانه های ایرانی اعم از روزنامه ها و سایت های اطلاع رسانی بوده است، که طبیعی هم هست. از طرف دیگر به دلایلی که همه می دانیم موضوع هسته ای ایران یکی از حساسترین و سیاسی ترین موضوعات حداقل یک دهه و نیم اخیر در سطح جهانی و منطقه ای بوده است. تصمیم در خصوص نحوه مواجهه با بحث هسته ای ایران در این دوره یکی از دغدغه های اصلی در برنامه سیاست خارجی کشورهای بزرگ اروپایی، آمریکا، روسیه و در سطحی نیز چین بوده است. شروع و سرانجام مذاکرات سالهای ١٣٨٢ تا ١٣٨٤ و سپس تلاش برای در گیر نمودن شورای امنیت و سپس مرحله وضع تحریمهای یکجانبه و چند جانبه در شورای امنیت و بعد تلاش برای اجرای موثر این تحریمها همواره با موضع گیریها و همراهی در اتخاذ سیاستهای لازم در سطوح عالی سیاسی همراه بوده است. با توجه به همین اهمیت، سیاست ها و مواضع کشورهای مهم توسط رسانه های ملی و بین المللی کشورها پوشش داده میشده است و لذا خود توجه زیادی را از جانب افکار عمومی به موضوع جلب نموده است. در کنار آن تمرکز اسراییل و دیگر کشورهای عربی و منطقه ای بر موضوع همواره این موضوع را به بحثی در صدر اخبار و تحلیلهای بین المللی تبدیل کرده است. اما توجه زیاد رسانه ای داخلی و بین المللی به موضوع بدیهی است که بر نحوه حل موضوع نیز تاثیر می گذارد و بر روند مذاکرات نیز اثرگذار است. ولی باید پذیرفت که امروزه رسانه ها بخشی از فرآیند سیاسی حل موضوعات محسوب می شوند.
حمید بعیدی نژاد رییس تیم کارشناسی مذاکره کننده ایران
49261
کلید واژه ها: مذاکرات هسته ایران با 5 بعلاوه 1 -
دوشنبه 14 اردیبهشت 1394 - 10:44:59
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
- چرایی پیچیدگی مذاکرات تدوین متن تفاهم هسته ای - حمید بعیدی نژاد*
چرایی پیچیدگی مذاکرات تدوین متن تفاهم هسته ای - حمید بعیدی نژاد مذاکراتی که در خصوص تدوین متن تفاهم جامع هسته ای در جریان است همواره مذاکراتی پیچیده توصیف شده است اما واقعا چرا اینگونه است در این نوشتار به برخی از این موارد اشاره می شود ١- حساسیت و پیچیدگیهای موضوعات مورد مذاچرایی پیچیدگی مذاکرات تدوین متن تفاهم هستهای از زبان بعیدینژاد
چرایی پیچیدگی مذاکرات تدوین متن تفاهم هستهای از زبان بعیدینژاد مذاکراتی که در خصوص تدوین متن تفاهم جامع هستهای در جریان است همواره مذاکراتی پیچیده توصیف شده است اما واقعا چرا اینگونه است بهگزارش خبرنگار سیاستخارجیباشگاه خبرنگاران حمید بعیدینژاد عضو تیم هستهایخبر بعیدینژاد از جلسات تدوین تفاهم هستهای
خبر بعیدینژاد از جلسات تدوین تفاهم هستهایتاریخ انتشار يکشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۲۰ ۴۰ عضو تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان از ادامه مذاکرات فنی و کارشناسی ایران و ۱ ۵ تا پایان هفته جاری در نیویورک خبر داد به گزارش ایلنا حمید بعیدینژاد در مطلبی با موض-آغاز مذاکرات هستهای برای نگارش متن تفاهم نهایی
نبض سیاست آغاز مذاکرات هستهای برای نگارش متن تفاهم نهایی پس از وقفه حدود 20 روزه که بعد از صدور بیانیه لوزان در مذاکرات هستهای ایجاد شد گفتوگوهای هستهای از امروز در وین از سرگرفته شده و قرار است تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان امروز و فردا با هلگا اشمید معاون مسئول سیاست خعضو تیم مذاکره کننده هستهای تشریح کرد: چرایی پیچیده بودن مذاکرات برای نگارش «برجام»
عضو تیم مذاکره کننده هستهای تشریح کرد چرایی پیچیده بودن مذاکرات برای نگارش برجامعضو تیم مذاکره کننده هستهای به تشریح دلایل پیچیده بودن مذاکرات برای تدوین برنامه جامع اقدام مشترک برجام پرداخت و حساسیت و پیچیدگی موضوعات مورد مذاکره را از جمله این موارد برشمرد به گزارش خبرنگارادامه جلسات تدوین متن تفاهم هستهای در نیویورک
ایلنا عضو تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان از ادامه مذاکرات فنی و کارشناسی ایران و ۱ ۵ تا پایان هفته جاری در نیویورک خبر داد به گزارش ایلنا حمید بعیدینژاد در مطلبی با موضوع ادامه مذاکرات فنی و کارشناسی ایران و ۱ ۵ تا پایان هفته جاری در نیویورک در صفحه شخصی اینستاگگزارش اینستاگرامی بعیدینژاد از مذاکرات هستهای در نیویورک + تصویر
گزارش اینستاگرامی بعیدینژاد از مذاکرات هستهای در نیویورک تصویر روز نو حمید بعیدینژاد رئیس تیم کارشناسی مذاکرهکننده ایران گفت مذاکرات هستهای برای رفع پرانتزهای موجود طی روزهای آینده نیز ادامه دارد رئیس تیم کارشناسی مذاکره کننده ایران در صفحه اینستاگرام خود در ارتباط بادامه جلسات تدوین متن تفاهم هستهای در نیویورک |اخبار ایران و جهان
ادامه جلسات تدوین متن تفاهم هستهای در نیویورک عضو تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان از ادامه مذاکرات فنی و کارشناسی ایران و ۱ ۵ تا پایان هفته جاری در نیویورک خبر داد کد خبر ۴۹۷۰۰۰ تاریخ انتشار ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸ ۴۹ - 03 May 2015 عضو تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان از ادام- بعیدی نژاد: مذاکرات وین پایان یافت/ ادامه نگارش متن دوشنبه در نیویورک
گزارش اینستاگرامی رییس تیم کارشناسی ایران بعیدی نژاد مذاکرات وین پایان یافت ادامه نگارش متن دوشنبه در نیویورک تهران - ایرنا - حمید بعیدی نژاد رییس تیم کارشناسی مذاکره کننده از پایان مذاکرات وین ادامه نگارش متن توافق جامع روز دوشنبه در نیویورک خبر داد رییس تیم کارشناسی مذاکرهبعیدی نژاد: تدوین متن توافق جامع آغاز شده است
پنجشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۰۵ معاونان وزیران امور خارجه ایران و آمریکا در چارچوب مذاکرات هستهای و در دومین روز از مذاکرات که به منظور نگارش متن توافق جامع هستهای در وین آغاز شده است دیدار کردند به گزارش خبرنگار انرژی هستهای خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا هلگا اشمید معاوبعیدینژاد: مذاکرات برای نگارش متن تا پایان هفته جاری ادامه دارد
در ادامه مذاکرات هسته ای بعیدینژاد مذاکرات برای نگارش متن تا پایان هفته جاری ادامه دارد یک عضو تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان از ادامه مذاکرات فنی و کارشناسی ایران و 1 5 تا پایان هفته جاری در نیویورک خبر داد به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز به نقل از ایسنا یک عضو تیم مذبعیدینژاد: مذاکرات برای نگارش متن توافق تا پایان هفته ادامه دارد
بعیدینژاد مذاکرات برای نگارش متن توافق تا پایان هفته ادامه دارد یک عضو تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان از ادامه مذاکرات فنی و کارشناسی ایران و 1 5 تا پایان هفته جاری در نیویورک خبر داد به گزارش نامه نیوز حمید بعیدینژاد عضو تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان در صفحه شخصی اینسروحانی: مذاکرات هستهای میتواند توافق نهایی را در بر داشته باشد/ مداخله نظامی راهکار مناسبی برای پاسخ به بحر
روحانی مذاکرات هستهای میتواند توافق نهایی را در بر داشته باشد مداخله نظامی راهکار مناسبی برای پاسخ به بحرانها نیست رئیسجمهور گفت هدف ایران تعامل سازنده است و بر این پای می فشرم که این تعامل سازنده به نفع همه ما و دیگر مردم جهان خواهد بود به گزارش نامه نیوز حجتالاسلامپیگیری مذاکرات برای نگارش متن نهایی/ ۹ ساعت مذاکره معاونان ایران و اتحادیه اروپا
پیگیری مذاکرات برای نگارش متن نهایی ۹ ساعت مذاکره معاونان ایران و اتحادیه اروپا نگارش توافق جامع امروز ابتدا توسط کارشناسان در ساعت ۹ صبح به نیویورک ۱۷ به وقت تهران و سپس در نشست معاونان از ساعت ۱۰ و ۳۰ به وقت نیویورک ۱۸ و ۳۰ به وقت تهران پی گرفته می شود به گزارش پایگاه اطلاتدوین طرح جدید نمایندگان درباره مذاکرات هسته ای: توافق باید به تصویب مجلس برسد
تدوین طرح جدید نمایندگان درباره مذاکرات هسته ای توافق باید به تصویب مجلس برسد سیاست > مجلس - نمایندگان مجلس شورای اسلامی یک طرح دوفوریتی تهیه کردهاند که بهموجب آن توافق هستهای میان ایران و ۱ ۵ بدون مصوبه مجلس فاقد اعتبار خواهد بود به گزارش تسنیم نمایندگارییس سابق سازمان انرژی اتمی: وندی شرمن جلو پیشرفت مذاکرات در دوره جلیلی را گرفت /دولت احمدی نژاد در موضوع هسته
رییس سابق سازمان انرژی اتمی وندی شرمن جلو پیشرفت مذاکرات در دوره جلیلی را گرفت دولت احمدی نژاد در موضوع هسته ای برنامه های دولت هاشمی و اصلاحات را اجرا می کرد رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه برنامهریزی ۲۰ ساله ما را نسبت به رآکتور اراک گرفتند گفت اینکه میگویند ماادامه جلسات تدوین متن تفاهم در نیویورک
ادامه جلسات تدوین متن تفاهم در نیویورک عضو تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان از ادامه مذاکرات فنی و کارشناسی ایران و ۱ ۵ تا پایان هفته جاری در نیویورک خبر داد روز نو حمید بعیدینژاد در مطلبی با موضوع ادامه مذاکرات فنی و کارشناسی ایران و ۱ ۵ تا پایان هفته جاری در نیویورک در صف-
گوناگون
پربازدیدترینها