تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 4 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):بار الها... باطل را از درون ما محو نما و حق را در باطن ما جاى ده. زيرا كه ترديدها...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1869496778




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مناطق آزاد قلب تپنده اقتصاد یا دروازهای وارداتی؟!


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: گزارش/
مناطق آزاد قلب تپنده اقتصاد یا دروازهای وارداتی؟!
مناطق آزاد به عنوان مکانی برای رونق در تولید تاسیس می‌شوند که هم اکنون انتقادهایی به عملکرد این مناطق وجود دارد.


به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران،مناطق آزاد اقتصادی قلب تپنده اقتصاد هر کشور به حساب می آید به گونه‌ای که خون گرم تولید و تجارت را به رگ‌های اقتصادی کشورها پمپا‍‍‍‍ژ می کند.سیاست تشکیل مناطق آزاد با هدف سهولت در تولید، صادرات و واردات پس از پایان جنگ جهانی دوم  و برای جبران آثار آن و رسیدن به استقلال اقتصادی_صنعتی در دنیا دنبال شد.


در کشور ما تفکر ایجاد منطقه آزاد به دهه 40 باز میگردد و جزیره کیش در سال 1356 به عنوان اولین منطقه آزاد شروع به کار کرد.پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در برنامه اول توسعه سیاست  تاسیس سه منطقه آزاد کیش، قشم و چابهار اتخاذ و دنبال شد و پس از این سه منطقه آزاد برنامه تشکیل 4 منطقه ازاد دیگر تدوین شد به گونه ای که هم اکنون ایران دارای 7 منطقه ازاد فعال است.


این مناطق با اهداف تسریع در انجام امور زیربنایی، عمران و آبادانی، رشد و توسعه اقتصادی، سرمایه‌گذاری و افزایش درآمد عمومی، ایجاد اشتغال سالم و مولد، تنظیم بازار کار و کالا، حضور فعال در بازارهای جهانی و منطقه‌ای، تولید و صادرات کالاهای صنعتی و تبدیلی و ارائه خدمات عمومی مشغول به کار شدند.


و اکنون بعد حدود 22 سال از فعالیت اولیه این مناطق در ایران عملکرد و تاثیر آنها بر روی اقتصاد کشور را مورد بررسی قرار دادیم.


محمد علی مددی عضو کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در خصوص اهمیت مناطق آزاد گفت: وجود مناطق آزاد در هر مکانی رونق اقتصادی در آن استان را به دنبال داشته است.


وی در ادامه با اشاره به شرایط حاکم بر این مناطق گفت: سهولت در قوانین گمرکی و مالیاتی و وارداتی، سبب رونق تولید و در پی آن افزایش در اشتغال شده است و همین امر درآمد سرانه منطقه را بالا می برد.


مددی در ادامه در رابطه با واردات بیش از حد در این مناطق گفت: میزان و حجم واردات باید زیر نظر مستقیم دولت باشد تا تولید داخل از واردات بیش از حد آسیب نبیند، همچنین بیان این نکته حائز اهمیت است که واردات تا حد مجاز مورد نیاز کشور است.


عضو کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: دولت شرایط این مناطق را برای سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی باید فراهم کند تا شاهد شکوفا شدن بیش از پیش این مراکز باشیم.


 در ادامه این گزارش محمد بیاتیان عضو کمسیون صنایع و معادن در گفتگو با خبرنگاراقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت: مناطق آزاد نه تنها کمکی به تولید و اقتصاد ملی نکرده اند بلکه باعث نابودی تولید ملی شده اند.


این مناطق با سیاست عرضه محصولات ما به دنیا تشکیل شد ولی هم اکنون فقط شاهد واردات بی رویه در این مناطق هستیم.


وی در ادامه به صنعت خودرو در این مناطق اشاره و بیان کرد:در بحث خودرو در این مناطق ما شاهد استفاده نامتعارف از خودروهای وارداتی و عدم استفاده از خودروهای تولید داخل هستیم.


بر اساس این گزارش همچنین توجه به این نکته حائز اهمیت است که نظارت به گونه ای باشد که قاچاقچیان این مناطق را به پایگاه ای برای قاچاق به داخل کشور تبدیل نکنند.


حیطه وظایف در این مناطق بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری در بند 11 اقتصاد مقاومتی حول 4  محور تسهیل و گسترش تولید، توسعه صادرات، انتقال فن آوری های نوین و تامین نیازهای کشور می چرخد و تلاش مسئولین در راستای اجرایی کردن این اهداف است اما این که تا چه حد در این زمینه موفق بوده اند و اینکه این مناطق به قلب تپنده اقتصاد تبدیل شده یا به دروازه های وارداتی،سوالی است که همچنان برای ما بی پاسخ مانده است.


انتهای پیام/



اخبار مرتبط

فرودگاه آبادان با افزايش پروازهای خارجی رونق می‌گيرد
قابلیت منطقه آزاد جاسک برای رقابت با همتایان عربی خود/ تصویب منطقه همچنان در دست مجلسی‌ها
اختصاص بيش از 200 ميليارد تومان برای طرح‌های اروند
معامله بیش از 9 میلیارد ریال کالا در بورس کالای انزلی
کیش دروازه ورود اندیشه‌های ناب به ایران
تخفیف عوارض، بسته تشویقی منطقه آزاد قشم به سرمایه گذاران
باید تیغ دولبه برداشته‌شدن تحریم‌ها باشیم/شركای خارجی يكی از مهمترين سرمايه‌های هر شركتی است




۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن