واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ملاقات رهبران چین و تایوان/دیداری تاریخی پس از 66 سال وقفه پکن - ایرنا - رهبران ارشد چین و تایوان قرار است امروز پس از 66 سال وقفه با یکدیگر دیدار کنند تا این دیدار علاوه بر برداشتن برخی موانع پیش رو، فرصت مناسبی برای آینده روابط میان آنان ایجاد کند.
به گزارش ایرنا، «چو» هم اکنون رهبر حزب ناسیونالیست تایوان است و دیدار امروز او با «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین، اولین ملاقات یک مقام عالیرتبه تایوان با رهبر چین بعد از پایان جنگ داخلی چین در سال 1949 محسوب می شود.
در این سال، ملی گراهای چین با شکست از کمونیست ها به تایوان فرار کردند و دولت در تبعید را تشکیل دادند.
چین تایوان را بخشی از خاک خود می داند و همواره اعلام کرده است که کشورهای دیگر نباید با این جزیره ارتباطات خارج از عرف داشته باشند.
چین منطقه تایوان را که در سال 1949 میلادی در پایان یک جنگ داخلی از این کشور جدا شد، بخشی از خاک خود معرفی کرد و استفاده از اقدام نظامی در صورت اعلام استقلال از سوی این منطقه را منتفی ندانسته است.
با این حال تنش بین چین و تایوان از زمان روی کارآمدن «ما یینگ جئو» رییس جمهوری تایوان در سال 2008 میلادی کاهش یافته و زمینه ای برای تحکیم روابط تجاری و جهانگردی «پکن» و «تایپه» پدید آمده است.
«چو» که هم اکنون در چین بسر می برد، روز گذشته - یکشنبه - در شهر شانگهای در مراسمی گفت که روابط دوجانبه پکن و تایپه باید با رویکرد مثبتی دنبال شود.
وی تاکید کرد: «قرن بیست و یکم، زمان همکاری است نه وقت مقابله.»
رهبر حزب ناسیونالیست تایوان تصریح کرد، رویکرد چین و تایوان باید رویکردی سالم و مثبت بوده و از فرصت همکاری بین دو طرف در قرن بیست و یکم استفاده شود.
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی اعلام کرد که چین، تایوان را به عنوان یک استان شورشی خود می داند که در صورت لزوم با استفاده از زور، آن را تحت کنترل خود در خواهد آورد.
بنابراین گزارش، ملی گراهای وابسته به «چو» در تایوان، طرفدار چین هستند اما اعضای حزب مخالف «پیشرفت دموکراتیک» به استقلال از چین گرایش دارند.
روابط اقتصادی چین و تایوان، پس از به قدرت رسیدن «ما یینگ جئوک» رئیس جمهور تایوان در سال 2008، به بهترین حد خود در شش دهه اخیر رسیده است.
با این حال بهبود روابط سیاسی پکن - تایپه، همچنان در هاله ای از ابهام قرار داشته است.
دولت چین همچنان بر موضع خود درباره عدم استقلال تایوان و به رسمیت نشناختن آن به عنوان یک کشور مستقل، تاکید دارد. «یو ژنگ چنگ» یک مقام ارشد کنفرانس مشورتی چین معتقد است: «بزرگترین تهدید برای روابط چین و تایوان، وجود تجزیه طلبانی است که برای استقلال تایوان می جنگند.»
چو، رهبر حزب ناسیونالیست تایوان اعلام کرده در دیدار با رئیس جمهور چین قرار است مسئله عضویت این کشور در نهاد های بین المللی از جمله بانک توسعه زیرساخت های آسیایی را پیگیری کند.
چین، با درخواست عضویت تایوان در این بانک به عنوان یک عضو موسس مخالفت کرده است.
مذاکرات اخیر چین و تایوان از این حیث حائز اهمیت است که تا پیش از این چین به علت امتناع از به رسمیت شناخته شدن تایوان مذاکرات خود را از طرق نیمه رسمی انجام می داد و این برای اولین بار است که پکن یک هیات دولتی رسمی از تایوان را می پذیرد.
بحران تایوان از 1949 (پیروزی انقلاب چین) تاکنون، یکی از مهم ترین بحران های آسیا بوده است؛ اهمیت این بحران از آ ن جهت است که قدرت های بزرگ به ویژه چین و ایالات متحده در آن درگیرند.
طبیعی است که در این بحران نیز مانند هر بحران دیگری، متغیرهای مختلفی دخیل بوده و تأثیرات متفاوتی بر روند آن داشته باشند.
تایوان با ایالات متحده و کشورهای غربی روابط نزدیکی دارد و از مهم ترین مناطق آسیایی در فن آوری اطلاعات محسوب می شود.
آساق*231*1597
14/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]