واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار: با حمایت دولت مصمم به تحول در بخش کشاورزی گیلان هستیم رشت - ایرنا - استاندار گیلان با بیان اینکه دولت تدبیر و امید به بخش کشاورزی و محیط زیست گیلان نگاه ویژه ای دارد، گفت: با حمایت دولت برای تحول در این بخش ها مصمم هستیم.
به گزارش روابط عمومی استانداری گیلان به ایرنا، محمدعلی نجفی عصر یکشنبه در نشست بررسی وضعیت برنج و برنجکاران استان با اشاره به تنش های آبی سال های اخیر در استان و پیشگیری از وقوع این مساله گفت: در سفر پانزدهم رییس جمهوری به گیلان برای توسعه بخش آب کشاورزی استان یکهزار میلیارد ریال علاوه بر بودجه تخصیصی امسال، در سر جمع بودجه سالجاری در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: در سفر رییس جمهوری تصمیمات خوبی در بخش برنج شامل ممنوعیت واردات در فصل برداشت و افزوده شدن به بودجه آبرسانی کشاورزی در سال 94 گرفته شد.
وی بیان کرد: همچنین در این سفر تسطیح 50 هزار هکتار از شالیزارهای گیلان در مدت پنج سال به تصویب رسید که برای امسال 500 میلیارد ریال اختصاص داده شده است.
استاندار گیلان در ادامه از اختصاص کامل اعتبارات تجهیز و نوسازی اراضی استان خبر داد و بیان کرد: برطرف کردن مشکل آب و اقتصادی شدن کشت برنج از برنامه های در حال انجام دولت در گیلان است.
وی افزود: همچنین در قالب این بودجه برای تکمیل 11 سد لاستیکی در سال جاری 400 میلیارد ریال اختصاص یافته که تعدادی از این سدها امسال به بهره برداری می رسد.
نجفی با اشاره به هدر رفتن آب در بخش جلگه گیلان، خاطرنشان کرد: احداث سدهای لاستیکی در پایین دست از این امر جلوگیری می کند.
استاندار گیلان همچنین آغاز عملیات اجرایی سد لاسک شفت در غرب گیلان را از مصوبات سفر رییس جمهوری به استان ذکر کرد و یادآور شد: احداث ساختمان سد دیورش در 50 کیلومتری جنوب شرقی شهر رشت، تکمیل بدنه سد مخزنی پلرود رودسر و مذاکره برای برطرف کردن مشکل عملیات اجرایی سد شفارود منطقه پونل رضوانشهر از دیگر مصوبات مربوط به سفر رییس جمهوری به گیلان است.
* ارزش بیش از سی هزار میلیاردی بازار برنج در گیلان
استاندار گیلان نگرش مسوولان نسبت به کشت برنج در استان را با اهمیت خواند و اظهار کرد: گیلان 238 هزار هکتار شالیزار دارد و طبق آمار رسمی 77 درصد از زراعت استان مربوط به کشت برنج است.
استاندار گیلان با اشاره به ارزش بیش از سی هزار میلیارد ریالی بازار برنج گیلان خاطر نشان کرد: به رغم جایگاه بسیار خوب در اقتصاد استان، این محصول از مظلومیت خاصی بهره می برد.
وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم تا کشاورزان با امیدواری و نشاط و شادابی وارد شالیزارها شوند، گفت: زمانیکه کشاورز احساس کند به دلیل واردات زحماتش به هدر می رود و برنجکاری برای آنها مقرون به صرفه نیست زمین هایش را رها می کند.
نجفی یادآور شد: در حالیکه بیشتر از 700 هزار تن برنج برای واردات نیاز نیست در برخی از سال ها حتی سه برابر این میزان واردات برنج انجام شد که به بازار داخلی ضربه وارد کرد.
*دولت دروازه های واردات برنج را بسته نگه دارد
استاندار گیلان ادامه داد: از وزارت جهاد کشاورزی که متولی امر واردات است انتظار داریم در دفاع از برنج کاران داخلی دروازه ها را برای واردات بی رویه برنج بسته بگذارد.
وی افزود: البته بر اساس مباحثی که در سفر اخیر هیات دولت به گیلان مطرح شد واردات برنج در فصل برداشت ممنوع شده که خبر خوبی است.
نجفی افزود: سال گذشته دولت برای حمایت از کشاورز خرید تضمینی برنج را اجرایی کرد و تلاش دولت بر کاهش پیدا نکردن قیمت برنج در راستای حمایت از کشاورز است.
وی با بیان اینکه برنج باید قیمت واقعی خود را به دست آورد، تصریح کرد: قیمت واقعی برنج موجب ماندگاری کشاورز در مزرعه می شود.
*نوسازی کارخانه های برنج
استاندار گیلان همچنین بر نوسازی کارخانجات برنجکوبی هم تأکید کرد و گفت: از چهار هزار و 200 کارخانه برنجکوبی هزار و 875 کارخانه در گیلان است که سازمان صنعت، معدن و تجارت برنامه های جدی را برای نوسازی این کارخانجات انجام دهد.
وی با قدردانی از اطلاع رسانی رسانه ها بویژه صدا و سیما برای درخواست از کشاورزان به منظور صرفه جویی در مصرف آب خاطرنشان کرد: در اطلاع رسانی ها باید بیشتر بر روی حضور کشاورزان در مزرعه تبلیغات شود.
تاکنون 97 درصد شخم اول و 95 درصد خرانه گیری در زمین های شالیزاری استان انجام شده است.
برنج، محصول اصلی و راهبردی گیلان محسوب می شود و با تولید 730 تا 750 هزار تن برنج سفید در استان، نیاز 20 میلیون ایرانی به این محصول فراهم می شود.
آب 180 هزار هکتار شامل 70 درصد اراضی شالیزاری استان، از طریق سدسفیدرود و شبکه های آبیاری آن تامین می شود و 317 هزار خانوار گیلانی در امر شالیکاری اشتغال دارند.
هم اکنون 902 میلیون مترمکعب آب پشت سد سفیدرود ذخیره است.
استان گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور است که با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولیدکنندگان کشور را به خود اختصاص داده است.
فصل شالیکاری در استان گیلان از اوایل اردیبهشت ماه آغاز و تا مهرماه ادامه می یابد.ک/1
7296/ 6158
13/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]