واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک مسوول: دستگاههای اجرایی مکلف به ارائه برنامه شتاب برای تحقق منطقه ویژه علم و فناوری می شوند مشهد- ایرنا- مدیرسازمان عامل استقرار منطقه ویژه علم و فناوری رضوی گفت: دستگاههای اجرایی خراسان رضوی به زودی مکلف به ارائه برنامه شتاب برای تحقق منطقه ویژه علم و فناوری رضوی می شوند.
مهندس امیر ملک زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به زودی به عنوان سازمان عامل استقرار منطقه ویژه علم و فناوری رضوی با دستگاههای اجرایی خراسان رضوی برای تحقق این برنامه مکاتبه خواهد شد.
وی یادآورشد: برای تحقق برنامه شتاب، هر دستگاه دولتی باید برنامه های موجود خود را مرور کرده و در امتداد ماموریتی که دارد برای رسیدن به هدف تحقق منطقه ویژه علم و فناوری در یک افق کوتاهتر آنها را فشرده سازی کند.
او افزود: هم اکنون در خراسان رضوی تنها دستگاهی که این کار را انجام داده و برنامه شتاب خود را تهیه کرده دانشگاه فردوسی مشهد است.
مدیرسازمان عامل استقرار منطقه ویژه علم و فناوری رضوی گفت: مناطق ویژه علم و فناوری در قالب طرح کلی جامعه دانش بنیان و دانایی محور تعریف می شوند.
ملک زاده افزود:در یک جامعه دانش بنیان و دانایی محور سرعت تجاری سازی، انتقال بومی سازی و فناوریهای تولید شده به اندازه کافی باید بالا باشد.
وی گفت: باید منابع انسانی کارآفرین و شرکتهای دانش بنیان و گردش دانایی بین آنها کاملا تعریف و بومی شده و زیرساختهای علمی، زیربنایی، مالی و حقوقی مناسب شکل گرفته باشد و اگر همه اینها در کشوری یا پهنه ای از یک کشور در کنار هم شکل گرفت جامعه دانش بنیان محقق شده است.
او تاکید کرد: اگر بخواهیم خیلی صریح و رو راست سخن بگوییم هنوز مقدمات لازم در هیچ پنج منطقه ویژه علم و فناوری که در کشور مصوب شده برای شروع گام آخر فراهم نیست اما فرصت توقف برای چیده شدن کامل مقدمات را هم نداریم.
وی گفت: مدیران با شرایط حاضر ، ظرفیت و شایستگی خراسان رضوی را آن قدر بالا برده اند که این استان به صورت نسبی از کاندیداهای جدی و اول استقرار جامعه دانش بنیان است که شورای آمایش و شورای عتف (شورای عالی علوم، تحقیقات و فنّاوری) بر این احراز شایستگی تاکید داشته اند.
ملک زاده افزود:تحقق منطقه ویژه علم و فناوری رضوی در همه جای دنیا پروژه ای زیرساختی و زمان بر است که برای به سرانجام رسیدن به طی دوره های 20 تا 30 ساله نیاز است و در سایر نقاط جهان نیز این اتفاق، معمولا به شکل منطقه ای رخ داده و استانداران و شهرداران، پیگیر تحقق جامعه دانایی محور بوده اند.
مدیر سازمان عامل استقرار منطقه ویژه علم و فناوری رضوی گفت: بنابراین باید از ظرفیتهای این استان استفاده شود و قرار نیست دولتی در دولت ایجاد گردد، حتی قرار نیست سند جدیدی نوشته شود چون به اندازه کافی اسناد بالادستی از قبیل سند توسعه استان، سند چشم انداز، نقشه جامع علمی کشور و سیاستهای کلی توسعه علم و فناوری در اختیار داریم.
ملک زاده افزود: سازمان عامل استقرار منطقه ویژه علم و فناوری رضوی تلاش می کند در قالب بسته های سیاستی هدفمند، برنامه های موجود در دستگاههای مختلف اجرایی و نهادها را هماهنگ و اولویت بندی کرده و سرعت حرکت را برای استقرار جامعه دانش بنیان مبتنی بر اسناد بالادستی ارتقا دهد.
وی گفت:در بخش دستگاههای عمومی، هدف کلی سیاست سازمان، هوشمندسازی دستگاههای دولتی است چون اگر دولت، متولی استقرار جامعه دانش بنیان است اولویت اول، خودش است.
به گفته وی دستگاههای اجرایی ابتدا خودشان باید دانش بنیان شوند یعنی باید چگالی دانش در دستگاههای اجرایی خراسان رضوی بالا برود.
او افزود: این امر باید با پایش، پیش بینی، دیده بانی و کاربرد فناوری هم در حوزه ماموریت آن دستگاه و هم در حوزه مدیریت انجام شود.
وی گفت: در بخش خصوصی سیاست کلی، حمایت از برنامه های ایجاد و تقویت شرکتهای دانش بنیان جدید و مخصوصا تبدیل شرکتهای موجود به دانش بنیان است.
به گفته وی قرار نیست در حرکت به سمت جامعه دانش بنیان، شرکتهای موجود از دایره تسهیلات و حمایتها خارج بمانند بلکه باید به شرکتهای دانش بنیان تبدیل شوند.
مناطق ویژه علم و فناوری که پیش از این کریدورهای علم و فناوری خوانده می شدند شبکه ای انبوه از امکانات علمی، صنعتی، تولیدی، آزمایشگاهی، تحقیقاتی، زیرساختهای ارتباطی و افراد و اطلاعات است که در یک امتداد جغرافیایی و بر اساس نظام مدرن با اهداف، راهکارهای معین و هماهنگ شکل می گیرد.
این مراکز با جذب سرمایه های ملی، منطقه ای، اشتراک منافع آورده های همه طرفهای ذینفع و هم افزایی میان سازمانها، مراکز و موسسات، سبب نوآوری، توسعه علم و فناوری و در نتیجه توسعه تولید، اقتصاد و ایجاد جامعه دانایی محور می شوند.
کلنگ ساخت کریدور علم و فناوری این استان مرداد ماه سال 1387 توسط استاندار وقت خراسان رضوی به زمین خورد اما تاکنون عملیات اجرایی خاصی برای ایجاد آن صورت نگرفته است.
اجرای این پروژه اردیبهشت ماه 1387 با شماره 18352/39570 در دولت نهم تصویب شد.
1922/1211
13/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]