واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نماینده مجلس: نخبگان وارد حوزه تصمیم گیری در عرصه مدیریتی شوند زنجان - ایرنا - نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: نخبگان و صاحبان فکر و اندیشه باید وارد حوزه تصمیم گیری و سیاست گذاری کشور شوند.
محسن علیمردانی روز یکشنبه در جلسه معارفه و اعطای احکام اعضای شورای علمی بنباد نخبگان استان زنجان افزود: بسیاری از قوانین موجود در کشور نیاز به اصلاح و تحول اساسی دارد و این تحول بدون حضور نخبگان رخ نمی دهد.
وی یادآورشد: نخبگان باید در تمام زمینه ها ورود پیدا کنند و با بررسی مشکلات کشور، برای ارایه راهکارهای مدیریتی و برنامه ریزی دست به کار شوند.
علیمردانی تاکید کرد: در صورتی که نخبگان در حاشیه باشند، این مشکلات سال به سال عمیق تر می شود و تحولی نیز در مسیر پیشرفت کشور رخ نمی دهد.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه بسیاری از تصمیم ها در کشور با آزمون و خطا پیش می رود و شاخصی برای تصمیم گیری کارشناسی وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: با وجود آنکه شاخص های بهره وری در اولویت کشورهای پیشرفته قرار دارد، اما تاکنون در ایران این موضوع مورد توجه قرار نگرفته است.
برای تحقق اهداف سند چشم انداز، در ماده 5 قانون برنامه چهارم توسعه و در ماده 79 قانون برنامه پنجم توسعه به ارتقای بهره وری و سهم آن در تامین رشد اقتصادی توجه ویژه شده است.
علیمردانی با بیان اینکه بسیاری از سرمایه های کشور به هدر می رود، مهمترین اتلاف سرمایه در ایران را مربوط به سرمایه نیروی انسانی عنوان کرد.
نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بر لزوم استفاده از استعداد ها و توانمندی های نخبگان در کشور تاکید کرد و استفاده از نیروهای انسانی نخبه را موجب جلوگیری از فرار مغزها از کشور برشمرد.
وی به توجه دولت و مجلس شورای اسلامی به موضوع نخبگان و حمایت مالی از آنان اشاره کرد و جهت گیری کنونی دولت در استفاده از نخبگان را مناسب خواند.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری، مصوبه هیات وزیران درباره برنامه ملی آینده نگاری علم و فناوری را در 17 اسفند سال 93 برای اجرا به معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ابلاغ کرد که بر مبنای آن، معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری موظف است ظرف شش ماه شیوه نامه طراحی و تدوین برنامه ملی آینده نگاری علم و فناوری شامل توالی تکرارهای بعدی، دستگاه های همکار، زمان اجرا، نحوه تامین هزینه ها، افق زمانی، حوزه های دارای اولویت، روش اجرا و سایر موضوعات اجرایی را تهیه و برای تصویب به شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری ارایه کند.
در بند دیگر این مصوبه آمده است، معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری موظف است برنامه ملی آینده نگاری علم و فناوی کشور را برای حوزه های اولویت دار مربوط با استفاده از اعتبارات مصوب و بهره گیری از حداکثر مشارکت صاحب نظران و نخبگان کشور و هماهنگی دستگاه های اجرایی طراحی، تدوین و برگزار کند و تمامی دستگاه های اجرایی ضمن همکاری با معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری در مرحله طراحی و تدوین برنامه، از نتایج این برنامه بهره گیری و استفاده کنند.
در پایان این جلسه روسای دانشگاه های علوم پزشکی، تحصیلات تکمیلی و زنجان به عنوان اعضای حقوقی و دکتر مهرداد حمیدی، احسان رزاقی، ناصر صیدی، دکتر حسن عظیمی و علی امینی به عنوان اعضای حقیقی شورای علمی بنیاد نخبگان استان زنجان معرفی و منصوب شدند.
3001/6085
13/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]