واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کشاورزان شهرستان دلفان چشم انتظار حمایت خرم آباد - ایرنا - خسارت 900میلیارد ریالی به 71 هزار هکتار از غلات و دو هزار هکتار از باغات شهرستان دلفان کشاورزان این شهرستان را چشم انتظار حمایت مسئولان کرده است.
![کشاورزان شهرستان دلفان چشم انتظار حمایت](http://img7.irna.ir/1394/13940213/81593091/81593091-6426028.jpg)
به گزارش ایرنا پدیدههای جوی بخشی از طبیعت و محیط زیست انسانهاست که هر چه جمعیت جهان افزایش مییابد، قدرت تخریب و خسارات ناشی از وقوع پدیدههای جوی نیز افزایش مییابد.
براساس آمارهای منتشرشده، کشور ایران به لحاظ وقوع حوادث غیرمترقبه جزو 10 کشور بلاخیز جهان است که از 40 حادثه طبیعی غیرمترقبه بیش از 30 مورد آن در ایران رخ میدهد.
یکی از بلایای طبیعی سرمازدگی است که چندسالی است مهمان بهاری کشاورزان و باغداران شهرستان دلفان شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دلفان در این باره گفت: سرمازدگی در چند روز گذشته 900 میلیارد ریال خسارت به مزارع و باغهای این شهرستان وارد کرده است.
فرشاد بابایی افزود: سرمای هوا در فصل بهار در چند سال اخیر بی سابقه بوده و خسارت فراوانی را به کشاورزان و باغداران این شهرستان وارد کرده بطوریکه میزان خسارت در برخی نقاط به 100 درصد محصولات می رسد.
وی به خسارت محصولات گندم و جو اشاره کرد و افزود: به 168 هکتار از سطح زیر کشت این محصولات 30 تا 35 درصد خسارت وارد شده است.
به گفته وی عمده خسارت به درختان میوه های خشک ، دانه ریز ، هسته دار و دانه دار ، روغنی و دارویی وارد شده است.
فرماندار شهرستان دلفان نیز در این باره گفت : میزان خسارت وارده بر اثر سرمای چند شب گذشته به اراضی کشاورزی و باغی این شهرستان نگران کننده است.
علی باقری افزود : متاسفانه استقبال کشاورزان دلفانی از بیمه کردن محصولات کشاورزی . باغی کم است و بسیاری از خسارت دیدگان اخیر زیرپوشش بیمه نیستند.
وی اضافه کرد: شغل عمده مردم این شهرستان کشاورزی است و از این طریق امرار و معاش می کنند که سرما زدگی چند شب گذشته موجب متضرر شدن آنان و کشاورزان در آینده برای تامین هزینه زندگی خود با مشکل مواجه می شوند.
فرمانداز دلفان ، از ستاد حوادث غیرمترقبه استان لرستان خواست با توجه به خسارت وارد شده به کمک کشاورزان شهرستان دلفان برسند و آنان را با تمدید تسهیلات دریافتی و بخشش سود و دیر کرد وام ها و جبران بخشی از خسارت وارده یاری نمایند.
مدیر هواشناسی شهرستان دلفان نیز گفت : این اداره 48 ساعت قبل از بروز سرما در یک اطلاعیه ای حادثه سرمازدگی را پیش بینی کرده و به کشاورزان هشدار داده بود.
رسول نوری افزود: بیشترین کاهش دما مربوط به شنبه شب گذشته بود که اختلاف هوا از 11 درجه بالای صفر به منفی 5 درجه زیرصفر کاهش یافت که این کاهش شدید دما موجب پدیده سرمازدگی در شهرستان دلفان شد.
یکی از کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان دلفان در این باره می گوید : دو نوع سرمازدگی تشعشعی و جبهه ای وجود دارد که سرمازدگی تشعشعی بدترین نوع آن محسوب می شود.
بهزاد والی زاده افزود: سرمازدگی تشعشعی بدین شکل عمل می کند که سرما در کف باغ می خوابد و تمام درختان را تحت تاثیر کاهش دمای هوا و سرمازدگی قرار می دهد و هیچ راهکاری برای مقابله با آن وجود ندارد در حالی که در شکل جبهه ای آن سرما و کاهش دما همراه با وزش باد آغاز می شود و می توان با اقداماتی خاص، خسارت آن را کاهش داد.
وی اظهار داشت : باغداران باید به محض آغاز کاهش دما در باغ ها اقدامات لازم از جمله روشن کردن بخاری، سوزاندن بقایای باغی، فعال سازی بخاری هایی که با تراکتور حمل می شوند، انجام دهند.
شهرستان دلفان یکی از فطب های مهم کشاورزی در استان لرستان است که بیش از 70 درصد مردم در بخش کشاورزی فعالیت دارند و از این طریق امرار و معاش می کنند که توجه ویژه دولت برای جبران خسارت وارده به کشاورزان شهرستان دلفان ضروری است .
شهرستان دلفان با 150 هزار نفر جمعیت و 444 روستا در شمال غربی استان لرستان واقع شده است .
گزارش : فاطمه بابایی
7270/6060
13/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]