تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تقواى الهى داشته باشيد و اصلاح كنيد ميان خودتان را زيرا خداوند در روز قيامت ميان م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820497275




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- نبود مدیریت یکپارچه و برخورد غیرتخصصی معضل اصلی گردشگری مازندران است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نبود مدیریت یکپارچه و برخورد غیرتخصصی معضل اصلی گردشگری مازندران است ساری - ایرنا - استاد دانشگاه های گیلان و مازندران و متخصص امور گردشگری گفت : بزرگ ترین معضل گردشگری مازندران فقدان مدیریت یکپارچه و برخورد غیرتخصصی است.


محمدرضا اورمزدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ساری با بیان این که اکنون بیش از 21 دستگاه در صنعت گردشگری ایران و مازندران نقش آفرین و تاثیرگذار هستند ، افزود : به علت نبود مدیریت یکپارچه در صنعت گردشگری چه در سطح ملی و چه در سطح استانی تاکنون از ظرفیت های این صنعت بدرستی استفاده نشده است.
وی با بیان این که مازندران در طول سال می تواند بیش از 20 میلیون گردشگر را میزبانی کند ، ادامه داد : این استان فقط در تعطیلات نوروزی 550 میلیارد تومان از محل ورود گردشگر درآمد دارد.
این استاد دانشگاه اظهار داشت : در حالی که در همه جای دنیا گردشگری در تمامی 365 روز از سال جریان دارد ، ولی در ایران 45 روز از سال را در بر می گیرد.
این متخصص امور گردشگری فقدان حضور تشکل های مردم نهاد گردشگری ، نبود زیرساخت های مناسب در بخش پذیرایی و اقامتی ، وجود زباله ، نبود جاذبه های مناسب با استانداردهای بین المللی ، تخریب بافت های فرسوده و قدیمی ، نبود اطلاعات دقیق از ورود و خروج گردشگران و آمار متناقض و موازی کاری ، بوروکراسی اداری ، نبود تعامل بین دستگاه های ذیربط و نبود حمایت جدی از سرمایه گذاران را از جمله چالش های فراروی صنعت گردشگری برشمرد.
وی همچنین از نبود مراکز درمانی با استاندارد جهانی ، نبود توسعه پایدار ، بالا بردن تعرفه خدمات گردشگری ، گران فروشی، فقدان سرویس های بهداشتی مناسب درمسیر جاده ها، عدم نظارت جدی بر بازار در ایام پیک سفر ، نبود طرح جامع و برنامه آمایش سرزمین با تاکید بر صنعت گردشگری، نبود سازو کارهای مناسب تبلیغی از جاذبه ها و معرفی آن در رسانه ها داخلی و خارجی، عدم حضور آژانس های مسافرتی، و مراکز تفریحی خرد و کلان در نمایشگاه های بین المللی جهان، عدم آموزش یا عدم توجه به کارکنان مراکز گردشگری در خصوص توانمندسازی این بخش از صنعت به عنوان دیگر معضلات صنعت گردشگری در ایران و بویژه مازندران یاد کرد.
اورمزدی وجود نگاه فانتزی و فرافکنی در پاسخگویی به مشکلات گردشگری را یکی دیگر از مشکلات این بخش برشمرد و گفت : همه دولت ها می خواهند کاری در گردشگری انجام دهند ولی در واقع بیشتر حالت شعار و نمادین آن اتفاق می افتد زیرا به جای این که متخصصین امر پای کار باشند بیشتر جنبه پروپاگاندای آن اتفاق می افتد.
وی توضیح داد : یعنی به جای حمایت از سرمایه گذاران واقعی متاسفانه شاهد این هستیم که برخی از افراد فاقد اهلیت در صنعت گردشگری مدعی ساخت پروژه های ملی می شوند که نمونه هایش را در دولت های قبلی بویژه در شهرهای غربی مازندران شاهد بودیم.
او ادامه داد : مثلا اتفاق افتاده که فردی یا شرکتی به بهانه دریافت وام های کلان بانکی و تملک اراضی طبیعی در رسانه ها تبلیغ کاذب کرد که می خواهد شهر و کنارگذر ساحلی توریستی در دریای خزر یا هتل هفت ستاره احداث کند در حالی که این طرح ها خیالی و در حد حرف بود و هرگز اتفاق نیفتاد.
عضو کانون راهنمایان گردشگری ایران یکی از دلایل خیالی بودن اینگونه تبلیغات را وعده اجرای پروژه های غیرممکن دانست و گفت : مثلا وعده ساخت هتل هفت ستاره در حالی داده شد که احداث این گونه هتل ها در ایران به علت مغایرت شرعی ، مذهی و قانونی ممنوع است و امکان پذیر نیست و فقط در منطقه خاورمیانه در کشور امارات آن هم یک هتل هفت ستاره واقعی احداث شده است.
اورمزدی افزود : البته در دولت یازدهم شرکت های فرانسوی و اماراتی نیز اعلام آمادگی کردند که در مازندران و ایران هتل احداث کنند که اکنون در دست بررسی است که آن هم منتظر تحولات سیاسی و برداشته شدن پروژه ظالمانه تحریم ها و حل پرونده هسته ای ایران است.
وی اظهار داشت : به ازای ورود هر گردشگری 17 شغل ایجاد می شود و همچنین هر گردشگر روزانه یکصد تا یکهزار دلار برای کشور کسب درآمد می کند.
او با بیان این که مازندران با برخورداری از سه فرودگاه و چهار بندر فعال می تواند به شاهراه ارتباطی بین المللی هوایی تبدیل شود ، افزود : می توان پیش بینی کرد که با احتساب ورود 20 میلیون گردشگر به مازندران مبلغی در حدود یکهزار و 500 میلیارد تومان درآمد نصیب این استان شود.
اورمزدی گفت : برای تحقق این مهم ضروری است به جای نگاه فانتزی ، نگاه اقتصادی به صنعت گردشگری داشته باشیم ، به جای بی برنامگی در این بخش ، دارای تجزیه و تحلیل باشیم و از نقد سازنده و منصفانه نهراسیم.
وی با تاکید بر به کارگیری نخبگان، دانشگاهیان و متخصصین در صنعت گردشگری افزود : در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت ضروری است وحدت مدیریتی را در صنعت گردشگری جایگزین چندگانگی مدیریتی کنیم.
این استاد دانشگاه داشتن برنامه راهبردی را لازمه توسعه صنعت گردشگری دانست و گفت : استان مازندران می تواند در صورت اصلاح موارد و مشکلات موجود به قطب گردشگری سلامت ، گردشگری دریایی ، گردشگری روستایی، گردشگری مزرعه ای ، گردشگری خلاق ، گردشگری گل و گیاه و طبیعت و گردشگری فرهنگی تبدیل شود.
وی ادامه داد :تحقق این موارد مهم فقط با عمل و مدیریت جهادی در صنعت گردشگری مسیر خواهد شد نه با جلسات تکراری و نمایشی.
اورمزدی تاکید کرد : همچنین از کارشناسان واقعی این صنعت بخواهیم با استفاده از خرد جمعی و مشارکت نخبگان طرح های کارشناسی در صنعت توریسم را به صورت ایده ، محصول و اجرا ارایه کنند و با در دست داشتن اطلاعات دقیق از شرایط محیطی موجود راهبردی برای آینده صنعت گردشگری کشور و مازندران ترسیم کنند.
مازندران دارای سه هزار جاذبه گردشگری طبیعی و فرهنگی ، 338 کیلومتر نوار ساحلی و بیش از 800 اثر تاریخی ثبت شده است.ک/3
6026/1654









13/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن