تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836951893




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- مازندران در حصار زباله های شهری


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مازندران در حصار زباله های شهری تهران- ایرنا-روزنامه جام جم در صفحه ایران نوشت:زباله و دفع غیراصولی آن در استان مازندران سال هاست به یک معضل کهنه و مزمن تبدیل شده است به طوری که گفته می شود روزانه حدود 3000 تن زباله در این استان به دلیل بهره برداری نادرست یا در جنگل ها دپو می شود یا به داخل رودخانه ها و دریا می ریزد.


این گزارش که در روز یکشنبه سیزدهم اردیبهشت انتشار یافته می افزاید: از این رو کارشناسان محیط زیست با ابرازنگرانی از رهاسازی زباله های این استان در طبیعت، به عواقب و تبعات بهداشتی آن در میان مردم استان مازندران هشدار می دهند و معتقدند با جاری شد پساب این زباله ها در آب های زیرزمینی و رودخانه ها سلامت مردم این استان به خطر می افتد.
البته نقش سنتی بودن سیستم جمع آوری زباله ودفع غیربهداشتی آن را در ایجاد این معضل نباید از نظر دور داشت.
چندی پیش علی نبیان، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران در همایش مدیریت پسماند استان های شمالی کشور که به میزبانی شهرداری آمل برگزار شد، وعده های امیدوارکننده ای درباره ایجاد و راه اندازی کارخانه زباله سوز و کمپوست داد، اما این وعده تاکنون رنگ عملیاتی به خود نگرفته است.
فربد فخاری، دبیر کمیته پسماند محیط زیست استان مازندران نیز در گفت وگو با خبرنگار جام جم با بیان این که در حال حاضر زباله ها به شیوه سنتی دفع می شود، گفت: بر اساس ماده 4 آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماندها باید تا پایان سال 92 همه پسماندهای عادی جمع آوری می شد، ولی متاسفانه اجرایی نشد و بر اساس ماده 192 قانون برنامه پنجم توسعه نیز تا پایان امسال دفن پسماند در شهرهای شمالی و ساحلی با جمعیت کنونی ممنوع است.دبیر کمیته پسماند محیط زیست استان مازندران با بیان این که ما هنوز در این حوزه از بسیاری برنامه ها عقب هستیم و هنوز به هدف نرسیده ایم، عنوان کرد: باید مراکز دفن زباله را همچون دیگر کشورها در استان کاهش دهیم.
به گفته دبیر کمیته پسماند محیط زیست استان مازندران، باید حجم زباله ها از نظر وزنی کم شود چراکه حدود 20 تا 25 درصد زباله ها از نظر وزنی و حجمی مشکل ساز هستند؛ در برخی شهرها تفکیک زباله انجام می شود، اما کامل نیست؛ بنابراین باید از هر اقدامی برای کاهش تولید زباله و تفکیک آنها غافل نشویم.
وی با اشاره به نقش پسماندگردها در تفکیک زباله گفت: ما مخالف این روش توسط این افراد هستیم چراکه آنها کیسه های زباله را در سطل های زباله پاره می کنند که این امر سبب می شود شیرآبه ها پخش شود همچنین افرادی که در مراکز دفع زباله مشغول به کار هستند در شرایط غیربهداشتی و با تجهیزات کم کار تفکیک را انجام می دهند، لذا مخلوط شدن زباله ها سلامت این افراد را به خطر می اندازد.فخاری ادامه داد: طرح جامع مدیریت پسماند استان را در 9 منطقه تقسیم کردیم که در این روش از ابتدای جمع آوری زباله ها تا دفع نهایی مدیریت صورت می گیرد.
فخاری با ابراز تاسف از این که مدیریت پسماند اجرایی در مازندران پراکنده است، تاکید کرد: مردم برای بهینه کردن این موضوع می توانند نقشی اساسی داشته باشند اکنون نقش مردم بسیار کمرنگ بوده و این برداشت اشتباهی است که مردم نمی توانند در این خصوص همکاری داشته باشند بلکه مردم می توانند پیشنهادهایی در این خصوص ارائه دهند و ما نیز استقبال می کنیم. برای مثال در دیگر کشورها مردم به دلیل تولید زباله جریمه می شوند. این در حالی است که در کشور ما مسافرانی که وارد شهرها می شوند خصوصا در جنگل ها و نقاطی که دور از شهر است زباله تولید می کنند و به جای این که زباله ها را جمع آوری کنند و به مراکز تحویل زباله بدهند زباله ها را در آن منطقه رها می کنند خصوصا این که اگر این مناطق از شهر دور باشد و مسئولی هم برای جمع آوری زباله ها وجود نداشته باشد. اینجاست که این موضوع مشکل ساز می شود و چهره شهر را نازیبا می کند.
دبیر کمیته پسماند محیط زیست استان مازندران به بحث اعتبارات در این بخش نیز اشاره کرد و گفت: باید در این بخش اختصاص اعتبارات در سطح ملی باشد، چراکه ظرفیت های مازندران تنها متعلق به مردم مازندران نیست. اکنون به دنبال تشکیل صندوق استانی محیط زیست هستیم؛ در برخی موارد شاهد هستیم بخشی از پروژه ها به دلیل کمبود اعتبار راه اندازی نمی شود؛ مثلا مسافران بسیاری وارد این شهر می شوند و از مراکز تفریحی و رستوران ها استفاده می کنند. می توانیم بخشی از هزینه هایی را که توسط مردم در این مراکز پرداخت می شود برای مدیریت اجرای پسماندها استفاده کنیم؛ اکنون برخی مراکز زباله سوز و کارخانه های کمپوست به شیوه سنتی فعالیت می کنند، می توانیم از درآمدها برای بهینه کردن این مراکز استفاده کنیم.
فخاری معتقد است: در برخی مناطق استان مراکز دفن زباله نزدیک دریاست که آلودگی دریا را به دنبال دارد یا شیرآبه هایی که وارد خاک می شوند بسیار خطرناک است، ولی با امکانات موجود تاکنون نتوانستیم برای آن کاری انجام دهیم.
نبود برنامه واحد
در حال حاضر می توان گفت آنچه زباله های شهرهای شمالی ایران را به موضوعی دشوار تبدیل کرده است و هرروز به عنوان یک معضل بزرگ از آن یاد می شود، این است که شهرهای شمالی برنامه واحدی برای حل این معضل ندارند؛ چراکه هر کدام از شهرها دارای برنامه منحصر به خود هستند و به صورت واحد فعالیت می کنند. بهتر است در ابتدای امر در استان مازندران به یک برنامه واحد رسید سپس در خصوص حل مشکلات زباله در دیگر شهرها اقدام شود.
فرهاد عسگری شهردار بابل معتقد است بابل با وجود این که تنها یک کارخانه کمپوست دارد، اما بحث تفکیک و دفن زباله در شهر بابل به بهترین شکل ممکن نسبت به دیگر شهرهای شمالی انجام می شود؛ چراکه به صورت مکانیزه انجام می شود.شهردار بابل گفت: طی 15 سال اخیر، ظرفیت اسمی کارخانه کمپوست در بابل 100 تن بوده که تلاش داریم این میزان طی امسال به 250 تن برسد؛ 70 درصد از سطل های زباله بابل مکانیزه است که امیدواریم این میزان به 100 درصد برسد.
وی همچنین به میزان اختصاص اعتبارات در این بخش اشاره کرد و گفت: امسال بودجه ای که به شهرداری بابل اختصاص داده شد 150 میلیارد تومان بود این درحالی است که مقدار اعتبار برای ساخت کارخانه های کمپوست حداقل 300 تا 400 میلیارد تومان است. اکنون 27 مرکز دفن سنتی زباله در استان مازندارن وجود دارد که لازم است این تعداد مراکز دفن زباله کاهش یابد.
*منبع :روزنامه جام جم
**پژوهش**1893**9131



13/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن