واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
چرا زنان از موجودات موذی میترسند؟
اکثر زنان با مشاهده موجودات موذی همچون موشها، سوسکها دچار ترس شدیدی شده و حتی پا به فرار میگذارند که بهتر است با دلایل آن آشنا شویم.
به گزارش خبرنگار خانواده باشگاه خبرنگاران بسیار از زنان در محل سکونت خود، ادارهها، خوابگاهها، کوچهها و در هر مکانی با مشاهده موجودات موذی همچون سوسکها و موشها دچار وحشت شده و پا به فرار می گذارند.
آیا تا به حال از خود پرسیدهاید که چرا زنان نسبت به مردان از موجودات موذی همچون موشها و سوسکها بیشتر میترسند.
به طور کلی پدیده ترس نسخه پییچیدهای است که جای بحث فراوانی دارد.
یکی از مسائلی که شاید برای بسیاری از زنان یا حتی مردان و کودکان پیش آمده باشد، ترس از موجودات موذی است.
ترس عاملی است که در زندگی تمام افراد بصورت کم و بیش دیده می شود .
بعنوان مثال ترس از سقوط آسانسور، ترس از تاریکی ، ترس از خون، ترس از سوسک و موش در محیط اطراف خانه یا اداره که زندگی فرد با مواجه شدن چنین موضوعاتی ممکن است دچار اختلال شود.
امیر خجسته کاشانی روان شناس و مدرس دانشگاه با اشاره به ترس زنان از موجودات موذی اظهار کرد: شاید اگر بخواهیم اختلالات روانی را در افراد مورد شناسایی و تشخیص قرار بدهیم، با یک نگاه بدبینانه و سخت گیرانه کمتر کسی باشد که برچسب اختلال روانی نخورد.
البته باید بدانیم که تشخیص اختلالات روانی به عهده روانشناس و متخصص است. ما نمی توانیم با مشاهده یک، دو یا چند علامت رفتاری و روانی نابهنجار برچسب اختلال روانی به فردی بزنیم!
وی تصریح کرد: ترسهای مبنی بر طبقهبندی اختلالات روانی جز اختلالهای اضطرابی است و ترسهای مرضی می توانند به اختصاصی یا اجتماعی تقسیم شوند.
این روانشناس اذعان کرد: در ترسهای مرضی اختصاصی (فوبیا) فرد هنگام مواجه شدن با یک شی، موجود و یا موقعیت خاصی به حدی احساس ناتوانی و فشار میکند که در نتیجه آن دچار اضطراب شدید شده و تلاش میکند تا به هر قیمتی شده از برخورد با آنها اجتناب کند. این اختلال در زنان بسیار شایعتر از مردان است. برای تشخیص گذاری آن در افراد، وجود فاکتورها و شرایط خاصی همچون زمان و شدت اضطراب تاثیر دارد. اما در ترس مرضی اجتماعی فرد از انجام اعمالی که مستلزم تعامل ، ارتباط یا دیده شدن توسط یک اجتماع است پرهیز کرده و از رو به رو شدن با این موقعیتها به طور جدی اجتناب میکند مانند کنفرانس دادن.
خجسته کاشانی تایید کرد: ترس از موجودات موذی شاید در حد افراطی آن برچسب مرضی اختصاصی بخورد که بصورت گسترده ما شاهد این صحنه بودهایم که زنان از مواجه شدن با موجودات موذی (سوسک ، موش و ..) اجتناب فراوانی کرده و هنگام روبرو شدن با آنها اضطراب شدیدی را تجربه میکنند . دلیل این عمل از بعد روان شناختی به وجود اختلال ترس مرضی اختصاصی مربوط میشود اما از بعد جامعه شناختی توجه به این موضوع مهم است که زنان برای بهداشت و نظافت اهمیت ویژهای قایل بوده و با مشاهده این موجودات بهداشت، سلامتی و نظافت آنها را به خطر می اندازد.
گفتنی است این رفتار ،در مرحله اول با توجه به مشاهده و بدون بررسی دقیق نمی توانیم برچسب ابتلا به اختلال روانی زد و شاید این رفتار طبیعی باشد.
گزارش از ایده مفرح/
انتهای پیام
اخبار مرتبط
والدین مشاجره و دعوای خود را در معرض دید کودکان انجام ندهند/ آسیبهایی که کودکان طلاق را تهدید می کند
غریبههایی که در کنار هم زندگی را می گذرانند
والدین حساسیتهای خود را در زمان امتحانات کاهش دهند
روشهایی که برونگرایی را در شما تقویت می کند
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۵:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]