واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اجرای برنامه ملی ثبت سرطان با مشارکت 10 دانشگاه علوم پزشکی گرگان - ایرنا - معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اجرای برنامه ملی ثبت سرطان با همکاری 10 دانشگاه علوم پزشکی خبرداد و گفت: فرآیند این برنامه درگلستان با موفقیت انجام و نتایج آن در منابع معتبر IARC (انجمن بین المللی نظام های ثبت سرطان) منتشر شده است.
استان گلستان در برخی از سرطان ها بویژه سرطان مری رتبه اول کشوری را دارد.
واحد ثبت سرطان مبتنی بر جمعیت استان گلستان در تیرماه 1386 به عنوان یکی از اعضای رأی دهنده در انجمن بین المللی نظامهای ثبت سرطان ( International Association of Cancer Registries ) ( IACR ) پذیرفته شد.
به گزارش دریافتی ایرنا رضا ملک زاده همچنین به پشتیبانی این وزارت از اجرای برنامه ملی ثبت سرطان در کشور اشاره کرد و افزود: اکنون شرایط مناسبی فراهم شده تا تحقیقات سرطان در کشور ساماندهی شود.
وی که در مراسم افتتاح کارگاه دو روزه ثبت سرطان مبتنی برجمعیت در تهران سخن می گفت، اظهار امیدواری کرد که با مشارکت وهمکاری 10دانشگاه علوم پزشکی، قدم های موثری برای کنترل سرطان در کشور برداشته شود.
ملک زاده با اطمینان خاطر از اینکه برنامه ثبت سرطان در کشور به خوبی عملیاتی خواهد شد، فرآیند ثبت سرطان در استان گلستان را با موفقیت بیان کرد.
در این کارگاه رابطین برنامه ملی ثبت سرطان از دانشگاه های علوم پزشکی منتخب آذربایجان شرقی، کرمان، کرمانشاه، مرکزی، خوزستان، هرمزگان، فارس، اصفهان، گلستان و تهران شرکت کردند تا با اصول و استانداردهای ثبت سرطان آشنا شده و براساس آن برای استان خود برنامه ریزی کنند.
به گزارش ایرنا "سرطان"، بیماری است که در آن سلول های بدن در یک تومور بدخیم به طور غیر عادی تقسیم و تکثیر می شوند و بافت های سالم را نابود می کنند.
سلول های سرطانی از ساز و کارهای عادی تقسیم و رشد سلولی جدا می افتند، علت دقیق این پدیده نامشخص است، ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی مانند ویروس و مواد سرطانزا در آن موثر باشد.
در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، یک تعادل وجود دارد که در سلول های سرطانی اینگونه نیست.
سرطان شامل همه انواع تومورهای بدخیم می شود و در پزشکی آنها را بیشتر با نام ˈنئوپلاسمˈ می شناسند.
احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد، ولی درصد آن با افزایش سن بیشتر می شود.
سرطان "مری" که گلستان رتبه اول کشوری را در ابتلا به این بیماری دارد، از سلول های مری منشاء گرفته و بسته به عامل ایجاد شامل سرطان سلول های سنگفرشی مری ( SCC ) و یا آدنوکارسینوم مری است.
سرطان سلول های سنگفرشی بیشتر در قسمت فوقانی و میانی مری ایجاد می شود.
"ˈآدنوکارسینوما" نیز بیشتر در بافت غده ای در قسمت تحتانی مری (محل اتصال مری به معده) بوجود می آید.
نوشیدن چای داغ، سیگار، الکل، زمینه ژنتیکی، رژیم غذایی حاوی روغن جامد، قند و شکر، انواع شیرینی و دسر، نمک، انواع ترشی و نوشابه گازدار و کنسرو، احتمال سرطان مری را افزایش می دهد.
مصرف میوه، سبزی، زیتون، لبنیات کم چرب و ماهی، خطر احتمال ابتلا به سرطان مری را کمتر می کند.
در سرطان مری در ابتدا بیمار علامتی ندارد ولی در مراحل پیشرفته دچار اختلال در بلغ (دیسفاژی) می شود، اما دشواری بلع زمانی بروز می کند که تقریباً 75٪ قطر طبیعی مری اشغال شده باشد و ابتدا در مورد غذاهای جامد ولی بتدریج حتی نوشیدن مایعات نیز دشوار می شود.
کاهش وزن، احساس توده و برجستگی در گلو و بلع دردناک نیز ممکن است با پیشرفت بیماری دیده شود.
بالا آمدن غذای هضم شده بدون زور و فشار، غذای هضم نشده همراه با تنفس بدبو و سکسکه که ممکن است با استفراغ و التهاب لایه های ریه همراه باشد، از دیگر علائم این بیماری هستند.
در صورتی که سرطان به خارج از مری انتشار یابد اغلب نخست به غدد لنفاوی می رود در مراحل بعدی به کبد، ریه ها، مغز و استخوان ها گسترش می یابد.
این بیماری در ایران به خصوص در استان گلستان شایع است و بیشتر علائم آن مشکل یا درد به هنگام بلع٬ کاهش وزن ناگهانی و استفراغ مخاط خون آلود می باشد.
1201/1599/1641/6203
12/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]