تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  انبر مناسب دستگاه تسمه کش اگر نگاهی به یک یخچال یا اجاق گازی که در کارتن است بیندازید، تسمه هایی د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845404771




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- ضرورت همراهی با ظریف در یک حماسه ملی - رضا نصری


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ضرورت همراهی با ظریف در یک حماسه ملی - رضا نصری


این روز ها مرتب از زبان دکتر ظریف می شنویم که باید با پروژه «امنیتی سازی» ایران مقابله کرد. آقای ظریف، هم در مقابل مجلس و هم در مصاحبه های مختلف اش با رسانه های داخلی و خارجی، همواره وعده داده که تا بر سر کار است، اجازه نخواهد داد که دشمنان ایران این پروژه خطرناک را به پیش ببرند. حتی از نگاه او، یکی از مهم ترین اهداف مذاکرات هسته ای - شاید مقدم بر رفع تحریم ها - معکوس کردن روند «امنیتی سازی» ایران است. اما «امنیتی سازی» چیست که مقابله با آن تا این حد در اولویتِ اهداف وزیر امور خارجه کاردان ایران قرار گرفته است؟
به زبان ساده، امنیتی سازی (یا Securitization) عبارت است از روندی که طی آن نیروهای متخاصم، کشورِ مورد هدف را نزد افکار عمومی یک «استثناء» و یک «خطر امنیتی» جلوه می دهند.
تاثیر دلخواه این پروژه نیز این است که وقتی کشوری به یک استثناء و یک خطر امنیتی تبدیل شد، از آن پس تمام تدابیری که علیه این کشور بکار می رود، تدابیری استثنائی (یعنی خارج از چارچوب قانون) و امنیتی (اعم از تحریم و جنگ و غیره) باشد. برای ایرانیان، آثار امنیتی سازی ایران عموماً در سه سطحِ «بین المللی»، «داخلی» و «شخصی» قابل مشاهده است:
1 - در سطح بین المللی، تاثیر امنیتی شدن (یا Securitized شدن) را می شود به خوبی در برخورد استثنائی و خارج از چارچوبی که طی سال های گذشته در پرونده هسته ای صورت گرفت مشاهده کرد. علیرغم اینکه در حوزه هسته ای و امنیتی، کارنامه ایران بسیار روشن تر از بسیاری از کشورهای دیگر بود، پرونده ایران را به ناحق و برخلاف تمام قوانین بین المللی از آژانس اتمی به شورای امنیت منتقل کردند، در آنجا شش قطعنامه غیرقانونی به تصویب رساندند و متعاقباً طی سال ها، تدابیر بسیار خصومت آمیزی در سطح ملی و منطقه ای (اتحادیه اروپا) علیه ایران و شهروندان ایرانی اتخاذ نمودند.
این در حالی که در تمام این مدت، افکار عمومی و بسیاری از سازمان های مدعی، نسبت به این برخورد استثنائی (غیرقانونی) و امنیتی که با یک عضو سازمان ملل و یک ملت 80 میلیونی صورت می گرفت کاملاً منفعل و بی تفاوت بود. در مقابل، برخی از کشور ها که از موهبت «امنیتی سازی» برخوردار نبودند، بدون کوچک ترین عواقب قانونی و امنیتی، به تجاوز نظامی، اِشغال، جنایت جنگی، انباشت سلاح هسته ای و حمایت از جبهه النصره و داعش ادامه دادند. باز هم در سکوت افکار عمومی!
2 - در سطح داخلی، پروژه امنیتی سازی - به دلیل تاثیر ناروایی که طی سال ها بر جوّ حاکم و بخشی از افکار عمومیِ درون کشور نیز داشته - این باور را نزد برخی جریان های سیاسی تقویت کرد که در داخل نیز برای مقابله با خطر خارجی نیاز به تدابیر استثنائی و امنیتی داریم. به تبع، فضای سیاسی، فضای نقد، فضای رسانه ای و فضای دانشگاهی نیز تا حدود زیادی تحت تاثیر این باور غلط قرار گرفت. متعاقباً، صرفِ ایجاد این فضا (که خروج از چارچوب قانون اساسی یکی از مشخصات بارز آن است)، خوراکی برای مسببان پروژه «امنیتی سازی» در خارج از کشور فراهم آورد تا این بار به اسم «حقوق بشر» بر طبل استثناء بودنِ ایران بکوبند و سیاست ها و تدابیر تنبیهی، تحریمی و امنیتی بیشتری را تجویز نمایند... و این دور باطل ادامه دارد!
3- در سطح شخصی، همه ایرانیان - چه آنهایی که در داخل زندگی می کنند، چه کسانی که کوتاه مدت به خارج از کشور سفر کرده اند و چه آنهایی که مهاجرت نموده اند - تاثیر اسف بار پروژه امنیتی سازی را به درجات مختلف بر کیفیت زندگی، حقوق شهروندی، جایگاه اجتماعی و امنیت روانی خود احساس کرده اند. استثناء بودن در همه جای دنیا بسترِ تبعیض است و چه بسا ایرانیان مسافر یا مهاجری که در فرودگاه های بین المللی، بانک ها، مدرسه فرزندان، محل کار و در مراودات روزمره شان با جهان خارج طعم تلخ آن را - گاه حتی پس از خفتِ پنهان کردنِ ملیت خود - چشیده اند.
از تاثیر پروژه «امنیتی سازی» بر منزلت ایرانی در جهان همین بس که امروز همه از فلان شهروند آمریکایی که در فلان کشور زندانی شده می گویند و کمپین ها برای آزادی او راه می اندازند. اما هیچ سازمان یا فعال حقوق بشری (اعم از ایرانی و غیر ایرانی) تا بحال جرات یا رغبت نداشته از ده ها شهروند ایرانی که تنها به دلیل تجارت با کشور مادری شان - و به بهانه نقض تحریم های ظالمانه و غیرقانونی کنگره - سال هاست در بد ترین شرایط در زندان های اندونزی، فیلیپین و دوبی منتظر استرداد به ایالات متحده هستند حتی نامی ببرد.
دلیل اینکه نامی از آنها - یا صدها دانشجوی ایرانی که در حین تحصیل در اروپا ناگهان از ادامه درس محروم شده اند - برده نشده واضح است: شهروندان یک کشور «امنیتی شده»، مستحق برخورد استثنائی و امنیتی هستند، هر جا که باشند! حال، امروز یک نفر - یک لیدر سیاسی - بالاخره به پا خاسته تا با این پروژه خطرناک به صورت اصولی و ریشه ای مقابله کند و فضای مسموم ناشی از آن را - که بر تمام جوانب زندگی ما در داخل و خارج از کشور اثر گذاشته - بشکند.
آقای ظریف برای این کار ابزاری جز درایت، دانش و کاردانیِ خود در چنته ندارد. در مقابلِ او اما شبکه پیچیده و مخوفی از دولت ها، جریان ها و سازمان هایی ایستاده که با میلیارد ها دلار پول، نفوذ و قدرت فراوان، از چند دهه گذشته صبورانه و با جدیتِ تمام این تار عنکبوت را به دور ایران تنیده است تا میوه های آن را در رقابت ها استراتژیک و منطقه ای بچیند. تنها یکی از این سازمان های ضد ایرانیِ عضو این شکبه که در واشنگتن فعالیت می کند، هر بار فقط و فقط برای تبلیغ آدرس وب سایت خود در روزنامه نیویورک تامیز، بیش از 150 هزار دلار هزینه می کند!
جریان مقابل، در طی سا ل ها، با هزینه و برنامه ریزی فراوان، بسیاری از رسانه ها، سیاستمدارن، نمایندگان کنگره، سازمان ها، صاحبان صنایع، هنرمندان و دانشگاهیان را در آمریکا و جهان غرب - خواسته یا ناخواسته - در پروژه «امنیتی سازی ایران» با خود همراه ساخته است و تمام عصبانیت اش از ظریف ناشی از این است که او با امکانات اندک اش، در مدت کوتاهی که زمام سیاست خارجه ایران را به دست گرفته، دارد این روند را معکوس می کند.
در این میان، معتقدم که وظیفه تک تک ما حمایت از دکتر ظریف در نبردش با این پروژه خطرناک است. چرا که تداوم این فضا هم برای منافع بین المللی ایران، هم برای کیفیت "سیاست داخلی" و هم برای حقوق شهروندی همه ایرانیان آسیب های فراوانی در پی خواهد داشت. و اما بدانیم که کارهای بزرگ ملی عزم راسخ می طلبد و نگذاریم عده ای هر دم به یک بهانه این عزم را خدشه دار کنند.



12/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن