محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846522255
- استاد مطهری و آشنایی با نهج البلاغه
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاد مطهری و آشنایی با نهج البلاغه تهران - ایرنا - استاد مطهری در خاطرات شخصی خود ، نحوه علاقه مند شدن شان به کتاب عظیم الشأن نهج البلاغه را بیان کرده ، همچنین از استاد نهج البلاغه دان خود که تأثیری عمیق بر نگرش استاد نسبت به ژرفای کلمات نهج البلاغه داشته ، یاد کرده است.
آنچه در پی می آید ذکر خاطرات زندگی استاد شهید مطهری و آشنایی وی با نهج البلاغه به قلم خود ایشان است، که در ادامه می خوانید:
از کودکی با نام نهج البلاغه آشنا بودم و آن را در میان کتابهای مرحوم پدرم – اعلی الله مقامه – می شناختم. پس از آن سالها بود که تحصیل می کردم و در همه ی این مدت نام نهج البلاغه بعد از قرآن بیش از هر کتاب دیگر به گوشم می خورد. چند خطبه ی زهدی تکراری اهل منبر را آن قدر شنیده بودم که تقریباً حفظ کرده بودم ، اما اعتراف می کنم که مانند همه ی طلاب و همقطارانم با دنیای نهج البلاغه بیگانه بودم . بیگانه وار با آن برخورد می کردم. بیگانه وار می گذشتم.
تا آنکه در تابستان 1320 پس از پنج سال که در قم اقامت داشتم برای فرار از گرمای قم به اصفهان رفتم. تصادف کوچکی مرا با فردی آشنا با نهج البلاغه آشنا کرد. او دست مرا گرفت و اندکی وارد نهج البلاغه کرد. آن وقت بود که احساس کردم این کتاب را نمی شناختم و بعدها مکرراً آرزو کردم که ایکاش کسی پیدا شود و مرا با دنیای قرآن نیز آشنا کند . از آن پس چهره ی نهج البلاغه در نظرم عوض شد ، مورد علاقه ام قرار گرفت و محبوبم شد. گویی کتاب دیگری است غیر آن کتابی که از دوران کودکی آن را می شناختم . احساس کردم که دنیای جدیدی کشف کرده ام.
دریغ است از آن بزرگمردی که مرا اولین بار با نهج البلاغه آشنا ساخت و درک محضر او را همواره یکی از ذخائر گرانبهای عمر خودم – که حاضر نیستم با هیچ چیز معاوضه کنم- می شمارم و شب و روزی نیست که خاطره اش در نظرم مجسم نگردد ، یادی نکنم و نامی نبرم و ذکر خیری ننمایم.
به خود جرئت می دهم و می گویم او به حق حقیقت "عالم ربّانی" بود، اما چنین جرئتی ندارم که بگویم من " متعلم علی سبیل النجاه" بودم. یادم هست که در برخورد با او همواره این بیت سعدی در ذهنم جان می گرفت:
عالم و زاهد و صوفی همه طفلان رهند / مرد اگر هست ، بجز عالم ربّانی نیست
او هم فقیه بود و هم حکیم و هم ادیب و هم طبیب. فقه و فلسفه و ادبیان عربی و فارسی و طبّ قدیم را کاملا می شناخت و در برخی متخصص درجه ی اول به شمار می رفت. "قانون" بوعلی را که اکنون مدّرس ندارد او به خوبی تدریس می کرد ... او با نهج البلاغه می زیست، با نهج البلاغه تنفس می کرد، روحش با این کتاب همدم بود ، نبضش با این کتاب می زد و به آنها استشهاد می نمود. غالبا جریان کلمات نهج البلاغه بر زبانش با جریان سرشک از چشمانش بر محاسن سپیدش همراه بود .
برای ما درگیری او با نهج البلاغه ، که از ما و هر چه اطرافش بود می برید و غافل می شد – منظره ای تماشایی ، لذت بخش و آموزنده بود. سخن دل را از صاحبدل شنیدن ، تأثیر و جاذبه و کشش دیگری دارد. او نمونه ای عینی از سلف صالح بود . عالم ربّانی مرحوم آقای حاج میرزا علی آقا شیرازی اصفهانی – قدس الله سرّه – راستی مرد حق و حقیقت بود.
با این همه من ادعا نمی کنم که او در همه ی دنیاهای نهج البلاغه وارد بود و همه ی سرزمین های نهج البلاغه را فتح کرده بود.
استاد در ادامه می نویسد: نهج البلاغه چندین دنیا دارد : دنیای زهد و تقوا ، دنیای عبادت و عرفان ، دنیای حکمت و فلسفه ، دنیای پند و موعظه ، دنیای ملاهم و مغیبات ، دنیای سیاست و مسئولیت های اجتماعی، دنیای حماسه و شجاعت.
استاد شهید مرتضی مطهری که روز بزرگداشت مقام استاد و معلم در تقویم تاریخ ایران به نام ایشان مزیّن شده است ، در آثار متعدد خود به کرّات به آموزه های مولای متقیّان -علی علیه السلام – برگرفته از خطبه ها و کلمات نهج البلاغه ارجاع داده اند .
استاد مطهری که خود از متفکران دردمند روزگار بود، در کتاب انسان کامل ، بیشترین توصیفات از ویژگی های انسان حقیقی را از زبان علی (ع) جستجو کرده است. ایشان در بخشی از این کتاب به "دردهای والای انسان حقیقی " اشاره کرده و مباحثه ی امام علی (ع) با کمیل بن زیاد نخعی را نقل می نماید:
امیرالمؤمنین علی (ع) با کمیل بن زیاد نخعی به صحرا می رود ، کمیل می گوید همین که به صحرا رسیدیم و دیگر کسی آنجا نبود ، علی (ع) آه عمیقی کشید ، بعد فرمود : دل انسان به منزله ی ظرف است. بهترین ظرفها آن است که ظرفیتش بیشتر باشد یا بهتر (مظروف) را نگهداری کند. (سپس) در اواخر صحبت شان شکایت می کند که : افسوس افراد صاحب سرّی نیستند که من آنچه را که در دل دارم ، بتوانم به آنها اظهار کنم . بعد می گوید: ولی اینچنین هم نیست که هیچکس نباشد، همیشه در همه ی زمانها چنین افرادی هستند. ... آنهایی که به مقام یقین کامل رسیده اند و به روح یقین اتصال پیدا کرده اند و فاصله ای با روح یقین ندارند ، آن چیزهایی که برای اهل تَرف و ماده پرست ها خیلی سخت است ، برای آنها رام و نرم است، آنچه برای نادان ها مایه ی وحشت است ، یعنی خلوت با حق، برای آنها مایه ی انس است.
استاد در ادامه می گوید: دردهای علی و به تعبیر ما دردهای عرفانی علی و دردهای عبادتی علی و مناجات های علی یک مسئله ی بسیار واضح و روشنی است.
انس استاد با نهج البلاغه ، سرایش این کلمات را از قلمش جاری می سازد که : این درد انسان است ؛ یعنی درد جدائی از حق و آرزو و اشتیاق تقرب به ذات او و حرکت به سوی او و نزدیک شدن به او. تا انسان به ذات حق نرسد ، این دلهره و اضطراب از بین نمی رود و دائما این حالت برای او هست . اگر انسان خود را به هر چیز سرگرم کند ، آن چیز سرگرمی است و حقیقت چیز دیگری است.
استاد در مناسبات مختلف مخاطبان را به خواندن دعای کمیل ترغیب می فرمود و می گفت: این دعا از نظر مضمون در اوج عرفان است ؛ چرا که مضامین آن مافوق دنیا و مافوق آخرت است.
استاد درباره ی اتحاد شخصیتی مولای متقیان می گوید: نهج البلاغه مثل خود علی (ع) است. کلام انسان مثل خود اوست ، چون کلام تنزل روح انسان است، تجلی روح انسان است. یک روح پَست ، کلامش پست است و یک روح عالی ، کلامش عالی است، یک روح یک بُعدی، کلامش یک بُعدی و یک روح چند بعدی کلامش هم چند بعدی است. علی (ع) شخصیت جامع الاضداد است ، کلامش هم جامع الاضداد است. نهج البلاغه مثل خود علی ، جامع است. در کلامش آزادیخواهی، حماسه، عرفان ، فلسفه و اخلاق در اوج است.
استاد شهید مرتضی مطهری در سال 1298 در فریمان دیده به جهان گشود . وی استاد فلسفه و کلام اسلامی و تفسیر قرآن در دانشگاه تهران، و از نظریه پردازان نظام جمهوری اسلامی ایران بود. استاد مطهری به خاطر نوع تبیین اسلام در درس ها ، سخنرانی ها و آثار مکتوبش از جمله اثرگذار ترین شخصیت های تاریخ معاصر ایران در جذب جوانان به بینش اسلامی و ردّ تفکرات مادّی گرایانه ومبارزه با تفکر التقاطی بود. امام خمینی – قدس الله – رهبر کبیر انقلاب علاقه ی ویژه ای به شخصیت شهید مرتضی مطهری داشتند تا جائیکه در سوگ وی جامه ی ساه بر تن نمودند و وی را در تعبیری یگانه از سوی خود پاره ی تن اسلام و حاصل عمر خود خواندند. استاد مطهری در حالیکه فقط حدود سه ماه پیروزی انقلاب اسلامی گذشته بود، توسط نیروهای فاسد ضدّ انقلاب به شهادت رسیدند. مجموعه آثار چاپ شده ی ایشان بالغ بر 60 اثر را شامل می شود.
اندیشه ** آ.ش **1601**
11/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]
صفحات پیشنهادی
برای نخستینبار صورت میگیرد برگزاری کلاسهای کاربردی آشنایی با نهجالبلاغه در آستان حضرت عبدالعظیم(ع)
برای نخستینبار صورت میگیردبرگزاری کلاسهای کاربردی آشنایی با نهجالبلاغه در آستان حضرت عبدالعظیم ع کلاسهای کاربردی آشنایی با نهجالبلاغه برای نخستینبار در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی ع برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران بهنقل از روابطعبرگزاری کلاسهای آشنائی با نهجالبلاغه در آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)
دوشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۵ برای اولین بار کلاسهای کاربردی آشنائی با نهجالبلاغه در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیهالسلام برگزار میشود به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این کلاسها از 7 اردیبهشت ماه به مدت 10 جلسه هر هفته دوشنبهها از ساعت 17نهج البلاغه مختص به زمانی خاص نیست/روشهای جدید برای درک این کتاب
گفتگوی مهر با نویسنده کتاب نهج ابلاغه نوین نهج البلاغه مختص به زمانی خاص نیست روشهای جدید برای درک این کتاب شناسهٔ خبر 2562846 دوشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۵ استانها > البرز کرج - نهج البلاغه کتابی است که مختص به زمان و مکان خاصی نیست و برای همگان شگفت انگیز است حاصل این گفترجمه «شرح نهجالبلاغه» ابن ابی الحدید کامل شد
یکشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۶ ترجمه شرح نهجالبلاغه ابن ابی الحدید کامل شد به گزارش بخش ادبیات و نشر ایسنا انتشارات نیستان اعلام کرد چهار سال پس از آغاز ترجمه بزرگترین و معتبرترین شرح نوشتهشده بر کتاب معظم نهجالبلاغه به قلم ابن ابی الحدید معتزلی ترجمه غلامرضا لایقی ا- دانشگاه ها آثار استاد مطهری را نقد کنند
دبیر ستاد بزرگداشت شهید مطهری دانشگاه ها آثار استاد مطهری را نقد کنند تهران- ایرنا- دبیر ستاد بزرگداشت سالگرد استاد شهید مرتضی مطهری از دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه ها خواست تا آثار و کتاب های این شهید را مطالعه و نقد کنند به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا محمد دارایی روز دوشنبه ددانشگاه ها آثار استاد مطهری را نقد کنند/ رونمایی از دو کتاب جدید در 12 اردیبهشت
دانشگاه ها آثار استاد مطهری را نقد کنند رونمایی از دو کتاب جدید در 12 اردیبهشت فرهنگ > دین و اندیشه - خبرگزاری ایرنا نوشت محمد دارایی روز دوشنبه در نشست خبری سی و ششمین سالگرد شهادت استاد مطهری گفت از دانشگاه های دولتی آزاد پیام نور و سایر مراکز علمی می خواهیم تآیتالله نوری همدانی: روشهای حکومتداری ذکرشده در نهجالبلاغه مورد توجه قرار گیرد
آیتالله نوری همدانی روشهای حکومتداری ذکرشده در نهجالبلاغه مورد توجه قرار گیردیکی از مراجع تقلید گفت امام علی ع حکومت را تاسیس کرد و این امام بزرگوار در کتاب نهج البلاغه مطالب فراوانی در مورد حکومت دارد که یکی از احتیاجات مهم بشر است به گزارش خبرگزاری فارس از قم آیتالبرگزاري آزمون سراسري قرآن و نهج البلاغه در قم
۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۱۱ ۲۰ق ظ برگزاري آزمون سراسري قرآن و نهج البلاغه در قم موج -قم- مدير روابط عمومي ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم از برگزاري سيزدهمين دوره آزمون سراسري حفظ ترجمه و مفاهيم قرآن کريم و نهج البلاغه در 11 ارديبهشت ماه در اين استان خبر داد به گزارش خبرگزاري م- دوره آموزشی آشنایی با اندیشه ها و افکار شهید مطهری در کردستان برگزار می شود
دوره آموزشی آشنایی با اندیشه ها و افکار شهید مطهری در کردستان برگزار می شود سنندج- ایرنا- معاون پژوهش برنامه ریزی و آموزش نیروی انسانی آموزش و پرورش کردستان گفت به مناسبت فرا رسیدن ایام بزرگداشت مقام معلم دوره آموزشی 24 ساعته با عنوان آشنایی با اندیشه ها و افکار شهید مطهری ویژ- رقابت 53 هزار نفر در آزمون سراسری قرآن و نهج البلاغه
رقابت 53 هزار نفر در آزمون سراسری قرآن و نهج البلاغه کاشان– ایرنا- مجری برگزاری سیزدهمین آزمون سراسری قرآن و نهج البلاغه از رقابت 53 هزار و 620 نفر در این آزمون در روز جمعه یازدهم اردیبهشت ماه سالجاری خبر داد به گزارش ایرنا مجتبی حسن زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزمدیر روابط عمومی ارشاد قم خبر داد برگزاری آزمون سراسری قرآن و نهج البلاغه در قم
مدیر روابط عمومی ارشاد قم خبر دادبرگزاری آزمون سراسری قرآن و نهج البلاغه در قممدیر روابط عمومی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم از برگزاری سیزدهمین دوره آزمون سراسری حفظ ترجمه و مفاهیم قرآن کریم و نهج البلاغه در 11 اردیبهشت ماه در این استان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارسنخستین ترجمه کامل فارسی شرح «نهج البلاغه» به پایان رسید
نخستین ترجمه کامل فارسی شرح نهج البلاغه به پایان رسید چهار سال پس از آغاز ترجمه بزرگترین و معتبرترین شرح نوشته شده برکتاب معظم نهج البلاغه به قلم ابن ابی الحدید معتزلی ترجمه غلامرضا لایقی در بیست جلد تمام به پایان رسید به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران چهار سال پس از آغجام جم ایام - زندگینامه استاد مرتضی مطهری
روز 11 اردیبهشت 1358 استاد مرتضی مطهری هنگامی که از منزل دکتر یدالله سحابی در خیابان فخرآباد تهران در ساعات آخر شب خارج میشد هدف حمله مسلحانه گروه فرقان قرار گرفت و به شهادت رسید استاد شهید آیت اللّه مطهری در 13 بهمن 1298 هجری شمسی مطابق با 12 جمادی الاول 1338 هجری قمری 1920 مبرپایی نمایشگاه های موضوعی کتاب درباره امام علی(ع) و استاد مطهری
در حسینیه ارشاد صورت می گیرد برپایی نمایشگاه های موضوعی کتاب درباره امام علی ع و استاد مطهری شناسهٔ خبر 2564077 سهشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۵ فرهنگ > کتاب کتابخانه عمومی حسینیه ارشاد طی روزهای اردیبهشت امسال دو نمایشگاه کتاب موضوعی با محوریت شخصیت امام علی ع و استاد شهنشست« ساختار شناسی عدالت در نهج البلاغه» برگزار میشود
با سخنرانی دلشاد تهرانی نشست ساختار شناسی عدالت در نهج البلاغه برگزار میشود شناسهٔ خبر 2534616 چهارشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۹ دین و اندیشه > اندیشکده ها سی و دومین نشست علمی مرکز تحقیقات امام علی ع پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با عنوان ساختار شناسی عدالت درترجمه شرح نهج البلاغه ابن ابي الحديد کامل شد
۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۲۱ ۳۳ب ظ با انتشار جلد بيستم ترجمه شرح نهج البلاغه ابن ابي الحديد کامل شد موج- چهار سال پس از آغاز ترجمه بزرگ ترين و معتبرترين شرح نوشته شده برکتاب معظم نهجالبلاغه به قلم ابن ابي الحديد معتزلي ترجمه غلامرضا لايقي از اين کتاب که نخستين ترجمه کامل فارسي از آنبا انتشار جلد بیستم ترجمه شرح نهجالبلاغه ابن ابیالحدید کامل شد
با انتشار جلد بیستمترجمه شرح نهجالبلاغه ابن ابیالحدید کامل شد۴ سال پس از آغاز ترجمه بزرگترین و معتبرترین شرح نوشتهشده بر کتاب معظم نهجالبلاغه به قلم ابن ابیالحدید معتزلی ترجمه غلامرضا لایقی از این کتاب که نخستین ترجمه کامل فارسی از آن است در ۲۰ جلد تمام به پایان رسید به-
گوناگون
پربازدیدترینها