تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر کـس به رزق و روزى کم از خدا راضى باشد، خداوند از عمل کم او راض...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819238602




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- صدای جهانی شدن هورامان از سنندج برخاست، اصالت و فرهنگ برنگ برنده


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صدای جهانی شدن هورامان از سنندج برخاست، اصالت و فرهنگ برنگ برنده سنندج - ایرنا- نغمه ها و نواها، آداب و رسوم و فرهنگ و ادب منطقه هورامان امروز بار دیگر در سنندج مرکز استان فرهنگی کردستان خودنمایی کرد تا بار دیگر اصالت ناب این دیار به جهانیان معرفی شود و یونیسکو را برای جهانی کردن این منطقه بکر و بی نظیر مجاب کنند.


به گزارش خبرنگار ایرنا تالار مولوی دانشگاه کردستان امروز پنجشنبه 10 اردیبهشت میزبان همایشی ملی با محوریت هورامان، منطقه ای با اصالت و فرهنگی ناب در دل کردستان و از تاریخ ایران زمین بود تا به همگان ثابت شود این دیار، مامن عارفان و سالکان و جایگاه شعرا، ادبا و هنرمندان بزرگی بوده است که تاریخ، کمتر افرادی این چنین به خود دیده است.
این همایش با حضور استاندار، نماینده ولی فقیه در کردستان و جمعی از مسوولان، صاحب نظران، کارشناسان و اساتید دانشگاهی و هورامی زبان های منطقه و فعالان فرهنگی و اجتماعی برگزار شد.
مسوولان استانی در این همایش به سخنرانی پرداختند و بعد از آن موسیقی و آیین "هه له پرکی" (رقص کردی) نیز با حضور جوانان منطقه هورامان برگزار شد که حاضران در همایش را برای لحظاتی به وجد آورد.
ملا احمد نظیری، عثمان هورامی، محمدشریف علی رمایی و محوی سنندج از جمله مفاخری بودند که در این همایش با اهدای تندیس و لوح یادبود مورد تجلیل قرار گرفتند.
همچنین از تمبر هورامان، ژیوار و پالنگان پرده برداری شد و مسوولان و هنرمندان در این رونمایی جملاتی با موضوع هورامان بر روی این تمبرها نگاشتند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان در ابتدایی این همایش با اشاره به اینکه این همایش به مدت دو روز برگزار می شود گفت: روز اول شامل سخنرانی و ارایه مقالات و روز دوم نیز حضور در شهر اورامان تخت و برگزاری مراسم کومسای در مقبره پیرشالیار است.
رسول اشتودان محورهای اصلی این همایش را شیوه های بهره برداری از آب و منابع طبیعی، معماری بافت و الگوهای سکونت، کشاورزی، باغداری و دامپروری، رسوم و آیین ها، انسان، راه و کوهستان، نغمه ها و نواها، باز نمود طبیعت در هنر و ادبیات و گروهای اجتماعی و فرهنگ و یاریگری عنوان کرد.
وی اظهار کرد: صنایع دستی، پوشاک و معیشت پایدار، ریخت شناسی هورامان، زیست بوم و تنوع زیستی، قابلیت ها و ظرفیت های گردشگری و زن تدوام زندگی اجتماعی از دیگر محورهای این همایش است.
در حاشیه این همایش ملی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات و نمایشگاه عکس هورامان نیز برپا شده است.
60 مقاله در 12 محور به دبیرخانه این همایش رسیده بود که از این تعداد 14 مورد امروز ارایه شد و مابقی در قالب کتابی چاپ و منتشر خواهند شد.
اورامان یا هورامان، نام منطقه ای با دره های پرپیچ و خم و عمیق و رودبارهای متعدد است، اورامان منطقه ای واقع در شهرستان های مریوان و سروآباد در استان کردستان و شهرستان پاوه در استان کرمانشاه است و در خارج از ایران نیز بخشی از محدوده کردستان عراق در استان حلبچه را در بر می گیرد.
مردم منطقه اورامان، کُرد هورامی زبان هستند این منطقه زادگاه و مهد پرورش افراد سخت کوشی است که استقامت را از کوه های سر به فلک کشیده آن و لطافت طبع را از انواع گل های زیبای دامنه های کم نظیر رشته کوه های زاگرس به ارث برده اند.
واژه ˈهورامان ˈ از دو بخش ˈ هورا ˈ به معنی اهورا و ˈمانˈ به معنای خانه و جایگاه و سرزمین تشکیل شده است، بنابراین هورامان به معنای سرزمین اهورایی و جایگاه اهورا مزدا است.
ˈهورˈ در اوستا به معنی خورشید آمده و هورامان جایگاه خورشید نیز معنی می دهد، بنا به اعتقاد این مردم، روستای ˈ هورامان ˈ زمانی شهر بزرگی بوده و مرکزیت خاص داشته است و به همین دلیل از آن به عنوان تخت یا مرکز حکومت ناحیه هورامان یاد می کنند.
وضعیت خاص روستاهای منطقه هورامان از نظر معماری، موقعیت جغرافیایی، چشمه های پر از آب، سرسبز بودن، کوه های سربه فلک کشیده و همچنین مراسم خاص، آداب، رسوم و وجود مقبره و مسجد پیرشالیار در شهر اورامان تخت این منطقه را به یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور تبدیل کرده است.
در منطقه اورامان، شهر اورامان تخت با قدمتی سه هزار ساله و چهار هزار نفر جمعیت که در 160 کیلومتری شهر سنندج واقع شده است به دلیل معماری خاص روستا، آداب و فرهنگ و وجود مقبره پیرشالیار و برگزاری سالانه مراسم های معنوی مربوط به این پیر بیشتر مورد توجه است.ک/4
3033/1904



10/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن