واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تفاهمنامه هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک مرزی ایران و پاکستان امضا شد زاهدان- ایرنا- تفاهمنامه هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک مرزی ایران و پاکستان توسط معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان و دبیر کل ایالت بلوچستان پاکستان در 26 ماده در زاهدان امضا شد.
به گزارش ایرنا اعضای دو هیات ایرانی و پاکستانی پس از سه روز بحث، بررسی و تبادل نظر در هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک مرزی ایران و پاکستان تفاهمنامه ای در حوزه های مختلف بویژه امنیت مرزها، تجارت مرزی، مقابله با تروریسم، جرائم سازمان یافته از جمله قاچاق مواد مخدر، کالا و انسان تنظیم کردند که امروز /پنجشنبه/ در استانداری سیستان و بلوچستان به امضای روسای دو هیات رسید.
سرپرست هیات ایرانی و معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان در نشست امضای این تفاهمنامه گفت: فضای گفت و گو در این اجلاس پیرامون مسائل امنیتی، تجارتی و مرزی بویژه ارتقای سطح فعالیت های تجاری و بازرگانی بسیار صمیمی بود.
علی اصغر میرشکاری افزود: در نشست های این اجلاس علاوه بر تعیین راهبردها و نقشه راه ارتباط دو کشور، همچنین یک طرح عملیاتی و اجرایی برای توافقات طراحی شد و به جمع بندی و اشتراک خوبی نیز رسیدیم.
وی ادامه داد: تمام مفاد تفاهمنامه اجلاس هفدهم در این نشست سه روزه مورد بررسی قرار گرفت و آنچه که اجرایی شده بود از دستور کار خارج شد و موارد اجرا نشده مورد بحث و پیگیری قرار گرفت.
وی افزود: مهمترین ویژگی اجلاس هجدهم بحث و بررسی پیرامون مبارزه با تروریست، جرائم سازمان یافته، مواد مخدر، قاچاق کالا و انسان و شناسایی آسیب های مرزی دو طرف و یافتن ساز و کار مناسب برای ارتباط تنگاتنگ و دوره ای بین مرزبانان درجه دو و یک و فرماندهان مرزبانی بود.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس این تفاهمنامه مقرر شد مرزبانان درجه دو ایران و پاکستان هر ماه یک بار با یکدیگر دیدار و نشست داشته باشند و به بررسی موضوعات مختلف بپردازند و چنانچه مسائلی قابل حل نبود به مرزبانان درجه یک انتقال دهند.
وی اضافه کرد: همچنین مرزبانان درجه یک دو کشور باید هر سه ماه در نشستی به بررسی موضوعات و موارد انتقالی از مرزبانان درجه دو بپردازند.
وی گفت: فرماندهان مرزبانی نیز هر 6 ماه یک بار در کویته مرکز ایالت بلوچستان پاکستان و زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان تشکیل جلسه داده و مسائل و مشکلات را مورد تجزیه، تحلیل و پیگیری قرار می دهند.
میرشکاری افزود: در رابطه با مبارزه جدی با تروریست یک برنامه خاصی طراحی شد که با اجرای آن از اقدام های تروریستی پیشگیری می شود.
وی گفت: در صورت بروز حادثه تروریستی در مناطق مرزی، مرزبانان دو کشور با ارتباط سریع با یکدیگر عملیات های همزمان را تا سرکوب تروریست ها ادامه خواهند داد.
وی اظهار داشت: همچنین تفاهم کردیم که فرمانداران شهرهای مرزی هر چهار ماه یک بار نشست مشترکی داشته باشند و مسائل مورد علاقه محلی و بهره گیری از ظرفیت های اقتصادی و اجتماعی منطقه برای توسعه دو سوی مرز را به بحث و تبادل نظر بگذارند.
وی افزود: اقتصاد مرز و ارتقای سطح زندگی مردم دو سوی مرز و نگاه عمیق به بازارچه های مرزی از دیگر تفاهمات انجام شده است.
سرپرست هیات ایرانی گفت: در این اجلاس علاوه بر موضوعات یاد شده در زمینه انتقال انرژی، حل برخی معضلات نظیر سرقت های انجام شده در داخل خاک دو کشور، جعل اسناد و اوراق معتبر، هماهنگ سازی فعالیت های گمرک در دو طرف بحث و تبادل نظر شده و به توافقات خوبی نیز رسیدیم.
سرپرست هیات پاکستانی شرکت کننده در اجلاس هجدهم کمیسیون مشترک مرزی نیز گفت: تفاهمنامه امضا شده در این اجلاس به طور قطع می تواند موجب توسعه ارتباطات و حل برخی معضلات مرزی و توسعه و پیشرفت اقتصاد دو سوی مرز شود.
سیف الله چتا افزود: برقراری ارتباط نزدیک بین مرزبانان با استفاده از خطوط شبکه مخابراتی و هماهنگی در زمینه مقابله با تروریسم و قاچاق از جمله توافقات خوب این اجلاس بود.
دبیرکل ایالت بلوچستان پاکستان اظهار داشت: اجرای مفاد این تفاهمنامه از اهداف و برنامه های آینده دو طرف خواهد بود تا زمینه را برای ایجاد امنیت در مناطق مرزی و توسعه مبادلات تجاری فراهم کند.
وی از معاون امنیتی انتظامی استاندار و اعضای هیات ایرانی دعوت کرد در نوزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک مرزی که در ماه اکتبر در کویته برگزار می شود، شرکت کنند.
هیات 20 نفره از مسوولان، فرماندهان و فرمانداران ایالت بلوچستان پاکستان به سرپرستی سیف الله چتا دبیر کل این ایالت به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک مرزی ایران و پاکستان از روز دوشنبه وارد زاهدان شدند.
این اجلاس روز سه شنبه در استانداری سیستان و بلوچستان آغاز به کار کرد.
دیدارهای جداگانه با نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان، استاندار سیستان و بلوچستان و تجار و بازرگانان زاهدان، بازدید از دانشگاه سیستان و بلوچستان و موزه منطقه ای جنوب شرق کشور از دیگر برنامه های دو روز گذشته هیات پاکستانی در زاهدان بود.
3042/6081
10/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]