واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وجود اقوام، زبان و فرهنگ های مختلف در ایران سبب تکثر وحدت شده است سنندج - ایرنا - نماینده مردم شهرستان های سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی گفت: وجود اقوام، زبان و فرهنگ های مختلف در سطح کشور سبب تکثر وحدت شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سید احسن علوی روز پنجشنبه در همایش ملی هورامان انسان، طبیعت و زندگی در دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه امروز جایگاه پوشش و لباس کُردی در روستاهای کردستان در حال منسوخ شدن است، گفت: مسوولین باید در راستای حفظ فرهنگ، آداب و سنن اقوام مختلف در سطح کشور بویژه در کردستان تلاش کنند.
وی نقش رسانه ها بویژه صدا و سیما را در راستای حفظ تاریخ و فرهنگ کردستان بویژه اورامان بسیار خطیر ارزیابی کرد و گفت: صدا و سیما با تولیدات خود در زمینه منطقه اورامان و زیبایی های این منطقه بویژه صنایع دستی آن را به دنیا معرفی کند.
علوی با تاکید بر اینکه صدا و سیما در برنامه های خود بخشی را به زبان هورامی اختصاص دهد، از مسوولان خواست از وجود جوانان مستعد منطقه هورامان در پست ها و مناصب دولتی استفاده کنند.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به نابودی چشمه بل در منطقه اورامان اشاره کرد و گفت: متاسفانه امروز آب کانی بل با وجود تلاش استاندار و نمایندگان مجلس به دلیل سهل انگاری و بی تدبیری وزارت نیرو نابود شده است.
وی گفت: مسوولان موظفند در راستای احیای آب کانی بل تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان نیز در این ایین با اشاره به اینکه این همایش به مدت دو روز برگزار می شود گفت: روز اول شامل سخنرانی و ارایه مقالات و روز دوم نیز حضور در شهر اورامان تخت و برگزاری مراسم کومسای در مقبره پیرشالیار است.
رسول اشتودان محورهای اصلی این همایش را شیوه های بهره برداری از آب و منابع طبیعی، معماری بافت و الگوهای سکونت، کشاورزی، باغداری و دامپروری، رسوم و آیین ها، انسان، راه و کوهستان، نغمه ها و نواها، باز نمود طبیعت در هنر و ادبیات و گروهای اجتماعی و فرهنگ و یاریگری عنوان کرد.
وی اظهار کرد: صنایع دستی، پوشاک و معیشت پایدار، جلوه های بارز زمین ریخت شناسی هورامان، زیست بوم و تنوع زیستی، قابلیت ها و ظرفیت های گردشگری و زن تدوام زندگی اجتماعی از دیگر محورهای این همایش است.
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان اضافه کرد: در حاشیه این همایش ملی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات و نمایشگاه عکس هورامان نیز برپا خواهد شد و در روز جمعه 11 اردیبهشت ماه که مصادف با روز کومسای است مهمانان در این آیین معنوی حضور می یابند و همچنین از مفاخر کردستان تجلیل می شود.
اشتودان افزود: 60 مقاله در 12 محور به دبیرخانه همایش ملی هورامان رسیده که از این تعداد 14 مورد در روز همایش ارایه می شود و مابقی در قالب کتابی چاپ و منتشر خواهد شد.
اورامان یا هورامان، نام منطقه ای با دره های پرپیچ و خم و عمیق و رودبارهای متعدد است، اورامان منطقه ای واقع در شهرستان های مریوان و سروآباد در استان کردستان و شهرستان پاوه در استان کرمانشاه است و در خارج از ایران نیز بخشی از محدوده کردستان عراق در استان حلبچه را در بر می گیرد.ک/2
1904/7348/3033
10/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]