محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844549259
- دو راهی پیش روی ایران و آمریکا پس از توافق هستهای
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دو راهی پیش روی ایران و آمریکا پس از توافق هستهای تهران - ایرنا - سایت فرارو نوشت: تعامل یا تقابل؛ این دو راهی است که پیش روی مناسبات تهران – واشنگتن پس از توافق جامع هسته ای قرار گرفته است. اینکه دو کشور کدام مسیر را پیش می گیرند هنوز محل تردید و موضوع بحث در محافل سیاسی و رسانه ای است.
اخیرا مناسبات تهران – واشنگتن پس از توافق جامع هسته ای به موضوع تحلیل و تفسیر برخی محافل سیاسی و رسانه ای قرار گرفته است که در وهله نخست این اتفاق حکایت از آن دارد که در سطح نخبگان آمریکایی توافق جامع و نهایی هسته ای با ایران قطعی به نظر می رسد.
بر پایه این قطعیت است که اکنون آینده مناسبات و روابط دو کشور به موضوع مورد بحث و تحلیل تبدیل شده است و از مقامات سابق و تحلیل گران و کار شناسان مسائل بین المللی تا مقامات و سناتورهای کنونی را بر آن داشته است که درباره آن اظهار نظر کنند.
در همین حال چندی پیش اندیشکده «صلح» آمریکا میزبان برخی مقام های اسبق این کشور و کار شناسان بین المللی پیرامون گفت وگوهای ایران و 6 قدرت جهانی و تاثیر آن بر روابط تهران و واشنگتن بود.
در این نشست که افرادی چون «جیم اسلاتری» نماینده اسبق مجلس نمایندگان آمریکا، «مایکل سینگ» تحلیلگر سابق اندیشکده «امنیت ملی» و نیز «هوارد برمن» رییس اسبق کمیته امور خارجی سنای آمریکا و برخی دیگر حضور داشتند به بحث در زمینه آینده مذاکرات ایران با قدرت های جهانی به ویژه آمریکا پرداختند.
در این نشست عمده حاضران و سخنرانان تقریبا یک نظر واحد داشتند و مدعی بودند که نمی توان انتظار گشایش در مناسبات تهران – واشنگتن پس از توافق جامع را داشت.
به گفته مایکل سینگ «منافع ایران و آمریکا در موارد بسیاری با هم متفاوت هستند بنابراین گشایش بزرگ در روابط بین این دو کشور بعد از توافق بعید است.»
جان مک کین سناتور جمهوری خواه و رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا در گفت و گو با شبکه تلویزیونی سی ان ان در اظهاراتی مشابه اتحاد آمریکا و ایران پس از توافق هسته ای را توهم خواند.
این در حالی است که پیش از این نظرات و تحلیل هایی متفاوت با آنچه مقامات و تحلیلگران دیروز و امروز آمریکایی بیان کرده اند نیز مطرح شده است.
بسیاری از تحلیلگران در ایران و آمریکا معتقدند که توافق هسته ای، پس از چندین دهه خصومت و دشمنی میان ایران و آمریکا، می تواند فرصت های بی سابقه ای برای «بهبود تدریجی» این روابط تیره وتار ایجاد کند و در صورت دستیابی به توافق جامع هسته ای دوکشور می توانند گام های هرچند در ابتدا کوچک و آهسته، اما رو به رشدی در جهت از بین بردن این دشمنی دیرینه بردارند.
در همین حال پس از تفاهم لوزان مقام معظم رهبری در جمع مداحان با تأکید بر اینکه مذاکره با آمریکایی ها فقط در مورد موضوع هسته ای است و نه هیچ موضوع دیگری خاطرنشان کردند: البته مذاکرات درخصوص موضوع هسته ای یک تجربه است. اگر طرف مقابل از کج تابی های خود دست بردارد، این تجربه را می توان در مسائل دیگر ادامه داد.
این سخنان رهبری ایران بازتاب گسترده ای در محافل سیاسی و رسانه ای جهان داشت و انتظارات از تاثیر توافق جامع هسته ای بر مناسبات تهران – واشنگتن را افزایش داد.
با این حال با اظهارات اخیر مقامات دیروز و امروز آمریکا، این انتظار کاهش پیدا کرده است و این سوال را بیش از پیش برجسته کرده است که به واقع مناسبات دو کشور پس از این توافق چه سمت و سویی پیدا خواهد کرد.
*توافق هسته ای، پلی برای نزدیک شدن ایران و آمریکا
یک استاد روابط بین الملل دانشگاه برخلاف مقامات و تحلیلگران آمریکایی معتقد است که این توافق می تواند پلی برای نزدیک شدن ایران و آمریکا به یکدیگر شود.
علی بیگدلی، با بیان این مطلب در گفت و گو با فرارو درباره آینده مناسبات ایران و آمریکا پس از توافق جامع هسته ای گفت: استراتژی جدید آمریکا و مخصوصا استراتژی جدید دولت باراک اوباما، نگاه محدود به خاورمیانه به نگاه معطوف به شرق تغییر پیدا کرده است.
وی افزود: با گسترش توان و قدرت سیاسی، امنیتی – نظامی چین، بازگشت جزایر استراتژیک ماکائو و هنگ کنگ از انگلیس به چین و پارامترهای جمعیتی و موقعیت ژئو استراتژیک و گسترده چین سبب شده است که تصمیم سازان سیاسی – اقتصادی و امنیتی آمریکا در پی تدوین یک استراتژی نوین در قبال منطقه شرق آسیا با هدف مهار چین باشند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به اینکه نیاز آمریکا به نفت خاورمیانه به پشتوانه منابع نفتی حاصل از سنگ های رسی یا به تعبیر دیگر «انقلاب نفتی شل» کاهش پیدا کرده است، خاورمیانه به لحاظ سیاسی جایگاه استراتژیک خود را نزد تصمیم گیران و تصمیم سازان در کاخ سفید از دست داده است و شرق آسیا و خاور دور از اهمیت استراتژیک و ژئوپلوتیک برخوردار شده است.
بیگدلی تصریح کرد: از این رو آمریکا پیش از کاهش تمرکز خود بر خاورمیانه نیازمند است که در دوره حساس برای گریز از بحران گذار خاورمیانه با کشورهای بزرگ منطقه از جمله ایران وارد تعامل شود و زمینه برقراری ثبات در این منطقه را فراهم آورد.
وی افزود: با توجه به برخی اشتراک منافع ایران و آمریکا در خاورمیانه دو کشور پس از توافق جامع هسته ای چاره ای جز تعامل و همکاری در برخی موضوعات از جمله مقابله با تروریسم ندارند.
این استاد دانشگاه گفت: اما پیش از آن نیاز است که دو کشور به یک فهم مشترک و جلب اعتمادی دست پیدا کنند که توافق هسته ای می تواند به مبنای این فهم مشترک تبدیل شود.
بیگدلی افزود: از سوی دیگر باراک اوباما در دوره دوم ریاست جمهوری خود تاکید کرده بود که در حوزه سیاست خارجی در مورد رابطه دو کشور ایران و کوبا تصمیماتی خواهد گرفت و تلاش خواهد کرد پرونده این دو کشور را در همین دوران به یک سرانجامی برساند.
وی ادامه داد: اوباما در مورد پرونده رابطه با کوبا گام های موثری تاکنون بر داشته است و تا حدود زمینه از سرگیری و عادی شدن روابط واشنگتن – هاوانا را فراهم کرده است.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: با توجه به افت محبوبیت اوباما در دوره دوم ریاست جمهوری او تلاش خواهد کرد که حتما در مورد پرونده دوم در حوزه سیاست خارجی هم تصمیمات مهمی را اتخاذ کند که این تصمیمات می تواند و به نوعی آن را به سرانجام برساند که این تصمیم می تواند برای حزب دموکرات در پایان دوران ریاست جمهوری اوباما به یک برگ برنده تبدیل شود.
وی تصریح کرد: از این رو معتقدم که با توجه به علاقه مندی آمریکا برای واگذاری ماموریت برقراری صلح و ثبات به کشورهای منطقه از جمله ایران و همچنین عمل به تعهدی که اوباما در دوره دوم ریاست جمهوری خود در مورد تعیین تکلیف پرونده روابط با ایران داده بود، مذاکرات هسته ای و توافق جامع می تواند به پلی برای نزدیک شدن بیشتر تهران – واشنگتن تبدیل شود.
بیگدلی در مورد اینکه مخالفت های مطرح شده در محافل سیاسی و رسانه ای آمریکا تا چه اندازه می تواند این پل را سست کند گفت: در آمریکا سیاست ها سیال هستند و هیچ تاکتیک و استراتژی ثابتی جز تحقق منافع ملی وجود ندارد. بنابراین اظهار نظر ها و بیان مخالفت ها نمی تواند مسیر سیاستی را برای حصول منافع ملی تغییر دهد.
وی در خاتمه گفت: زمانی که این واقعیت روشن شود که برای منافع ملی نیاز است که گشایش هایی در روابط آمریکا با کشوری انجام گیرد، تندرو ترین افراد و گروه ها هم دست از مخالفت می کشند و تصمیم گیران و تصمیم سازان برای حصول منافع ملی هم راستا می شوند و این ویژگی کشورهای دموکراتیک است که می توانند به سرعت مسیر خود را به سمت منافع ملی تغییر دهند.
اول**
09/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]
صفحات پیشنهادی
شمخانی در دیدار وزیر خارجه استرالیا: توافق نهایی با ۱+۵ منوط به انجام تعهدات و اتخاذ رویکرد مذاکره و تعامل طرف
شمخانی در دیدار وزیر خارجه استرالیا توافق نهایی با ۱ ۵ منوط به انجام تعهدات و اتخاذ رویکرد مذاکره و تعامل طرف مقابل تحریم آمریکا نماد مخالفت با پیشرفت صنعت و فناوری در ایراندبیر شورای عالی امنیت ملی دستیابی با بیان اینکه توافق نهایی با کشورهای 1 5 منوط به انجام تعهدات و اتخاذ ررئیس پیشین اطلاعات ارتش آمریکا: در مورد ایران اشتباه نکنید؛ آنها معتقدند که به توافق غیرقابل باور با ما رسیده
رئیس پیشین اطلاعات ارتش آمریکا در مورد ایران اشتباه نکنید آنها معتقدند که به توافق غیرقابل باور با ما رسیده اند سرلشگر مایکل فلین رئیس پیشین اطلاعات ارتش آمریکا گفت تصوری که دولت آمریکا از ایران دارد کاملا اشتباه است به گزارش نامه نیوز فلین در مصاحبه با فاکس نیوز گفت به نظرمذاکره ایران و آمریکا برای نگارش متن توافق جامع هسته ای
مذاکره ایران و آمریکا برای نگارش متن توافق جامع هسته ای تیم های مذاکره کننده ایران و امریکا به ریاست سید عباس عراقچی و وندی شرمن برای نگارش متن توافق جامع در وین وارد مذاکره شدند در این مذاکرات مجید تخت روانچی معاون وزیر ا مور خارجه حمید بعیدی نژاد مدیرکل امور سیاسی وامنیت بینآغاز مذاکرات خودرویی ایران و آمریکا |اخبار ایران و جهان
آغاز مذاکرات خودرویی ایران و آمریکا تاکنون پای هیچ شریک آمریکایی برای کار مشترک با خودروسازان به ایران باز نشده اما اکنون خبرها از آغاز مطالعات بازارسنجی خودروسازان آمریکایی برای ورود به بازار ایران حکایت دارد و مذاکراتی انجام شده است کد خبر ۴۹۳۳۲۰ تاریخ انتشار ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹وال استریت ژورنال: توافق با ایران یک رویاست؛ آقای اوباما از خواب بیدار شو!
وال استریت ژورنال توافق با ایران یک رویاست آقای اوباما از خواب بیدار شو وال استریت ژورنال نوشت هر کس به توافق هسته ای نگاه کند و در آن موفقیتی ببیند در دنیای رنگین کمان ها و اسب های تک شاخ رؤیاها زندگی می کند به گزارش نامه نیوز این روزنامه چاپ آمریکا در مقاله ای با عنوانرقابت نامزدهای جمهوریخواه آمریکا در حمله به توافق هستهای ایران
رقابت نامزدهای جمهوریخواه آمریکا در حمله به توافق هستهای ایران نامزدهای احتمالی جمهوریخواه برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ در نشست ائتلاف یهودیان جمهوریخواه به انتقاد از تفاهم هستهای میان ایران و گروه ۱ ۵ پرداختند به گزارش نامه نیوز نامزدهای احتمالی ریاستحضور بیسابقه جان کری در محل اقامت ایران در سازمان ملل /کری: ایران و 1+5 به یک توافق تاریخی نزدیک شده اند /ظری
حضور بیسابقه جان کری در محل اقامت ایران در سازمان ملل کری ایران و 1 5 به یک توافق تاریخی نزدیک شده اند ظریف آمریکا تاکید کرد به تعهدات فارغ از مشکلات داخلی پایبند است این برای نخستین بار پس از انقلاب سال 57 ایران است که یک وزیر خارجه آمریکا وارد اقامتگاه نماینده ایران در سازسخنراني 35 سال پيش ظريف در آمريکا |اخبار ایران و جهان
سخنراني 35 سال پيش ظريف در آمريکا تصوير ذیل مربوط به سخنراني دکتر محمّد جواد ظريف در تظاهرات دانشجويي حمايت از فلسطين در دهه ي ۱۹۷۰ ميلادي در آمريکا است کد خبر ۴۹۱۲۰۵ تاریخ انتشار ۲۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۰ - 14 April 2015نتیجه نظرسنجی از مردم سه ایالت آمریکا درباره توافق هسته ای با ایران
نتیجه نظرسنجی از مردم سه ایالت آمریکا درباره توافق هسته ای با ایران بین الملل > آمریکا - نتایج نظرسنجی از مردم سه ایالت آمریکا درباره توافق هسته ای با ایران نشان می دهد که عمده آنها موافق این رویه هستند به گزارش خبرآنلاین به نقل از وب سایت دانشگاه کویینی پیاک نتایج- آمریکا فارغ از اختلافات داخلی متعهد به اجرای تعهدات خود در توافق با ایران خواهد بود
در دیدار ظریف و کری مطرح شد آمریکا فارغ از اختلافات داخلی متعهد به اجرای تعهدات خود در توافق با ایران خواهد بود نیویورک - ایرنا - جان کری وزیر خارجه آمریکا در دیدار دوجانبه با وزیر امور خارجه کشورمان در نیویورک تأکید کرد در صورت دستیابی به توافق دولت آمریکا فارغ از مشکلات داخلیآغاز مذاکرات خودرویی ایران و آمریکا
آمریکاییها درراه جاده مخصوص آغاز مذاکرات خودرویی ایران و آمریکا تاکنون پای هیچ شریک آمریکایی برای کار مشترک با خودروسازان به ایران باز نشده اما اکنون خبرها از آغاز مطالعات بازارسنجی خودروسازان آمریکایی برای ورود به بازار ایران حکایت دارد و مذاکراتی انجام شده است به گزارش سرویسایران، امنیت و پیشرفت افغانستان را امنیت و پیشرفت خود میداند/ آمریکا موافق همکاری ایران و افغانستان نیست
رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیسجمهوری افغانستان ایران امنیت و پیشرفت افغانستان را امنیت و پیشرفت خود میداند آمریکا موافق همکاری ایران و افغانستان نیست حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر ضرورت اراده و تصمیم به تقویت همکاری و همدلی میان ایران و افغانستان گفتند ایران امنیت و پایران امنیت و پیشرفت افغانستان را از خود می داند/آمریکا موافق همکاری ایران و افغانستان نیست
ایران امنیت و پیشرفت افغانستان را از خود می داند آمریکا موافق همکاری ایران و افغانستان نیست رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس جمهور افغانستان با اشاره به ارتباطات و اشتراکات فرهنگی و تاریخی فراوان میان دو کشور نقش عالمان و ادیبان افغانستان در رشد و ترویج معارف اسلامی و زباموافقت باورودخودروسازان آمریکایی/ ۷ پیششرط شراکت ایرانی-آمریکایی
معاون نعمتزاده به مهر خبرداد موافقت باورودخودروسازان آمریکایی ۷ پیششرط شراکت ایرانی-آمریکایی شناسهٔ خبر 2562020 یکشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸ ۵۲ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت معاون وزیر صنعت با بیان اینکه منعی برای ورود خودروسازان آمریکایی به صنعت خودروی ایران وجود ندارد دایندیپندنت: هرگونه درگیری بین نیروی دریایی ایران و آمریکا در خلیج عدن یعنی مرگ مذاکرات هسته ای!
ایندیپندنت هرگونه درگیری بین نیروی دریایی ایران و آمریکا در خلیج عدن یعنی مرگ مذاکرات هسته ای روزنامه ایندیپندنت نوشت هرگونه درگیریِ بالقوه میان پرسنل نیروی دریایی آمریکا و کشتیهای ایرانی ممکن است مذاکرات هستهایِ بسیار حساس با ایران را بیثبات کند یا آن را کلاً برهم زند بهپیشنهاد نشریه آمریکایی برای ادامه مذاکرات هستهای با ایران
همزمان با سفر ظریف به نیویورک پیشنهاد نشریه آمریکایی برای ادامه مذاکرات هستهای با ایران همزمان با نشستن دیپلمات ها بر سر میز مذاکرات برای نوشتن پیش نویس توافق نهایی کشورهای منطقه باید فواید مشارکت گسترده تر با ایران را در نظر داشته باشند به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز پیش ازآسوشیتدپرس: در آمریکا يک توافق دو حزبي نادر درباره ایران شده است
آسوشیتدپرس در آمریکا يک توافق دو حزبي نادر درباره ایران شده استتاریخ انتشار پنجشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۵ ۴۴ اسوشیتدپرس در گزارشی از واشنگتن به قلم جولی پیس و دب ریچمن نوشت برای دستکم چند روز واشنگتن ممکن است در واقع کار کرده باشد جمهوریخواهان و دموکرات ها با یکدیگر-
گوناگون
پربازدیدترینها