تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نيّت خوب، برخاسته از سلامت درون است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844549259




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- دو راهی پیش روی ایران و آمریکا پس از توافق هسته‎ای


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دو راهی پیش روی ایران و آمریکا پس از توافق هسته‎ای تهران - ایرنا - سایت فرارو نوشت: تعامل یا تقابل؛ این دو راهی است که پیش روی مناسبات تهران – واشنگتن پس از توافق جامع هسته ای قرار گرفته است. اینکه دو کشور کدام مسیر را پیش می گیرند هنوز محل تردید و موضوع بحث در محافل سیاسی و رسانه ای است.


اخیرا مناسبات تهران – واشنگتن پس از توافق جامع هسته ای به موضوع تحلیل و تفسیر برخی محافل سیاسی و رسانه ای قرار گرفته است که در وهله نخست این اتفاق حکایت از آن دارد که در سطح نخبگان آمریکایی توافق جامع و نهایی هسته ای با ایران قطعی به نظر می رسد.
بر پایه این قطعیت است که اکنون آینده مناسبات و روابط دو کشور به موضوع مورد بحث و تحلیل تبدیل شده است و از مقامات سابق و تحلیل گران و کار شناسان مسائل بین المللی تا مقامات و سناتورهای کنونی را بر آن داشته است که درباره آن اظهار نظر کنند.
در همین حال چندی پیش اندیشکده «صلح» آمریکا میزبان برخی مقام های اسبق این کشور و کار شناسان بین المللی پیرامون گفت وگوهای ایران و 6 قدرت جهانی و تاثیر آن بر روابط تهران و واشنگتن بود.
در این نشست که افرادی چون «جیم اسلاتری» نماینده اسبق مجلس نمایندگان آمریکا، «مایکل سینگ» تحلیلگر سابق اندیشکده «امنیت ملی» و نیز «هوارد برمن» رییس اسبق کمیته امور خارجی سنای آمریکا و برخی دیگر حضور داشتند به بحث در زمینه آینده مذاکرات ایران با قدرت های جهانی به ویژه آمریکا پرداختند.
در این نشست عمده حاضران و سخنرانان تقریبا یک نظر واحد داشتند و مدعی بودند که نمی توان انتظار گشایش در مناسبات تهران – واشنگتن پس از توافق جامع را داشت.
به گفته مایکل سینگ «منافع ایران و آمریکا در موارد بسیاری با هم متفاوت هستند بنابراین گشایش بزرگ در روابط بین این دو کشور بعد از توافق بعید است.»
جان مک کین سناتور جمهوری خواه و رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا در گفت و گو با شبکه تلویزیونی سی ان ان در اظهاراتی مشابه اتحاد آمریکا و ایران پس از توافق هسته ای را توهم خواند.
این در حالی است که پیش از این نظرات و تحلیل هایی متفاوت با آنچه مقامات و تحلیلگران دیروز و امروز آمریکایی بیان کرده اند نیز مطرح شده است.
بسیاری از تحلیلگران در ایران و آمریکا معتقدند که توافق هسته ای، پس از چندین دهه خصومت و دشمنی میان ایران و آمریکا، می تواند فرصت های بی سابقه ای برای «بهبود تدریجی» این روابط تیره وتار ایجاد کند و در صورت دستیابی به توافق جامع هسته ای دوکشور می توانند گام های هرچند در ابتدا کوچک و آهسته، اما رو به رشدی در جهت از بین بردن این دشمنی دیرینه بردارند.
در همین حال پس از تفاهم لوزان مقام معظم رهبری در جمع مداحان با تأکید بر اینکه مذاکره با آمریکایی ها فقط در مورد موضوع هسته ای است و نه هیچ موضوع دیگری خاطرنشان کردند: البته مذاکرات درخصوص موضوع هسته ای یک تجربه است. اگر طرف مقابل از کج تابی های خود دست بردارد، این تجربه را می توان در مسائل دیگر ادامه داد.
این سخنان رهبری ایران بازتاب گسترده ای در محافل سیاسی و رسانه ای جهان داشت و انتظارات از تاثیر توافق جامع هسته ای بر مناسبات تهران – واشنگتن را افزایش داد.
با این حال با اظهارات اخیر مقامات دیروز و امروز آمریکا، این انتظار کاهش پیدا کرده است و این سوال را بیش از پیش برجسته کرده است که به واقع مناسبات دو کشور پس از این توافق چه سمت و سویی پیدا خواهد کرد.
*توافق هسته ای، پلی برای نزدیک شدن ایران و آمریکا
یک استاد روابط بین الملل دانشگاه برخلاف مقامات و تحلیلگران آمریکایی معتقد است که این توافق می تواند پلی برای نزدیک شدن ایران و آمریکا به یکدیگر شود.
علی بیگدلی، با بیان این مطلب در گفت و گو با فرارو درباره آینده مناسبات ایران و آمریکا پس از توافق جامع هسته ای گفت: استراتژی جدید آمریکا و مخصوصا استراتژی جدید دولت باراک اوباما، نگاه محدود به خاورمیانه به نگاه معطوف به شرق تغییر پیدا کرده است.
وی افزود: با گسترش توان و قدرت سیاسی، امنیتی – نظامی چین، بازگشت جزایر استراتژیک ماکائو و هنگ کنگ از انگلیس به چین و پارامترهای جمعیتی و موقعیت ژئو استراتژیک و گسترده چین سبب شده است که تصمیم سازان سیاسی – اقتصادی و امنیتی آمریکا در پی تدوین یک استراتژی نوین در قبال منطقه شرق آسیا با هدف مهار چین باشند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به اینکه نیاز آمریکا به نفت خاورمیانه به پشتوانه منابع نفتی حاصل از سنگ های رسی یا به تعبیر دیگر «انقلاب نفتی شل» کاهش پیدا کرده است، خاورمیانه به لحاظ سیاسی جایگاه استراتژیک خود را نزد تصمیم گیران و تصمیم سازان در کاخ سفید از دست داده است و شرق آسیا و خاور دور از اهمیت استراتژیک و ژئوپلوتیک برخوردار شده است.
بیگدلی تصریح کرد: از این رو آمریکا پیش از کاهش تمرکز خود بر خاورمیانه نیازمند است که در دوره حساس برای گریز از بحران گذار خاورمیانه با کشورهای بزرگ منطقه از جمله ایران وارد تعامل شود و زمینه برقراری ثبات در این منطقه را فراهم آورد.
وی افزود: با توجه به برخی اشتراک منافع ایران و آمریکا در خاورمیانه دو کشور پس از توافق جامع هسته ای چاره ای جز تعامل و همکاری در برخی موضوعات از جمله مقابله با تروریسم ندارند.
این استاد دانشگاه گفت: اما پیش از آن نیاز است که دو کشور به یک فهم مشترک و جلب اعتمادی دست پیدا کنند که توافق هسته ای می تواند به مبنای این فهم مشترک تبدیل شود.
بیگدلی افزود: از سوی دیگر باراک اوباما در دوره دوم ریاست جمهوری خود تاکید کرده بود که در حوزه سیاست خارجی در مورد رابطه دو کشور ایران و کوبا تصمیماتی خواهد گرفت و تلاش خواهد کرد پرونده این دو کشور را در همین دوران به یک سرانجامی برساند.
وی ادامه داد: اوباما در مورد پرونده رابطه با کوبا گام های موثری تاکنون بر داشته است و تا حدود زمینه از سرگیری و عادی شدن روابط واشنگتن – هاوانا را فراهم کرده است.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: با توجه به افت محبوبیت اوباما در دوره دوم ریاست جمهوری او تلاش خواهد کرد که حتما در مورد پرونده دوم در حوزه سیاست خارجی هم تصمیمات مهمی را اتخاذ کند که این تصمیمات می تواند و به نوعی آن را به سرانجام برساند که این تصمیم می تواند برای حزب دموکرات در پایان دوران ریاست جمهوری اوباما به یک برگ برنده تبدیل شود.
وی تصریح کرد: از این رو معتقدم که با توجه به علاقه مندی آمریکا برای واگذاری ماموریت برقراری صلح و ثبات به کشورهای منطقه از جمله ایران و همچنین عمل به تعهدی که اوباما در دوره دوم ریاست جمهوری خود در مورد تعیین تکلیف پرونده روابط با ایران داده بود، مذاکرات هسته ای و توافق جامع می تواند به پلی برای نزدیک شدن بیشتر تهران – واشنگتن تبدیل شود.
بیگدلی در مورد اینکه مخالفت های مطرح شده در محافل سیاسی و رسانه ای آمریکا تا چه اندازه می تواند این پل را سست کند گفت: در آمریکا سیاست ها سیال هستند و هیچ تاکتیک و استراتژی ثابتی جز تحقق منافع ملی وجود ندارد. بنابراین اظهار نظر ها و بیان مخالفت ها نمی تواند مسیر سیاستی را برای حصول منافع ملی تغییر دهد.
وی در خاتمه گفت: زمانی که این واقعیت روشن شود که برای منافع ملی نیاز است که گشایش هایی در روابط آمریکا با کشوری انجام گیرد، تندرو ترین افراد و گروه ها هم دست از مخالفت می کشند و تصمیم گیران و تصمیم سازان برای حصول منافع ملی هم راستا می شوند و این ویژگی کشورهای دموکراتیک است که می توانند به سرعت مسیر خود را به سمت منافع ملی تغییر دهند.
اول**



09/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن