تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 26 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس براى اصلاح خود، خويشتن را به زحمت بيندازد، خوشبخت مى‏شود هر كس خود را در لذت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853548782




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیشنهاد نشریه آمریکایی برای ادامه مذاکرات هسته‌ای با ایران


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


همزمان با سفر ظریف به نیویورک؛
پیشنهاد نشریه آمریکایی برای ادامه مذاکرات هسته‌ای با ایران
همزمان با نشستن دیپلمات ها بر سر میز مذاکرات برای نوشتن پیش نویس توافق نهایی، کشورهای منطقه باید فواید مشارکت گسترده تر با ایران را در نظر داشته باشند.



به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، پیش از آغاز مذاکرات هسته ای میان ایران و 1+5 در ژنو، برخی محافل تحلیلی و خبری از طمع طرف غربی در مذاکرات هسته ای سخن می گفتند، و در طول مدت این گفتگوها از ژنو تا لوزان نیز اخباری مبنی بر مذاکراتی خارج از موضوع هسته ای (مانند تحولات منطقه) مخابره می شد که حداقل بسیاری از موارد از سوی طرف ایرانی تکذیب می شد.   اکنون و همزمان با سفر محمدجواد ظریف به نیویورک و آغاز دوباره مذاکرات، محافل خبری آمریکایی از طرف مذاکره کننده کشورشان می خواهند تا موضوع مذاکرات با ایران گسترش یابد.   روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" (NYTimes) در نوشتاری با عنوان "گفتگوها با ایران را گسترش دهید" از طرف غربی مذاکره کننده با ایران خواست محدوده مذاکرات خود با ایران را به موضوع هسته ای محدود نکند.  
این روزنامه با این نکته که "اگر غرب بخواهد نقشی در راه حل بحران های خاورمیانه داشته باشد، لازم است مستقیماً با ایران وارد مذاکره شود" نوشته است: «گفتگوها تاکنون تنها محدود به موضوع هسته ای بوده، اما پیشرفت های اخیر در مذاکرات -در کنار وخیم تر شدن بحران منطقه- سبب می شود شکست در انجام اقدامات متقابل در برابر ایران به فرصتی از دست رفته مبدل شود.»     این روزنامه آمریکایی می افزاید: «محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران به وضوح گفته است ایران مایل به صحبت در خصوص مسائلی "بسیار فراتر از گفتگوهای هسته ای" است. اگرچه، سیاست منطقه ای ایران بیش از آن که پیداکردن متحدانی برای خود باشد، محروم کردن قدرت های رقیب از متحدان ضدایرانی آن هاست.»     نیویورک تایمز معتقد است "این معادله فضای لازم را برای رابطه ای متضمن سود برای هر دو طرف فراهم می کند و می نویسد: «مسئله این است که چطور به گونه ای پیش برویم که به کاستن از درگیری بینجامد، به جای آنکه به آن دامن بزند.»  
این روزنامه ادامه می دهد: «سابقه همکاری ایران و آمریکا در مبارزه با تروریسم سابقه مثبتی بوده است و البته در سال 2001 تنها چندماه برای سرنگونی طالبان و تأسیس یک دولت جدید در افغانستان طول کشید.»   این روزنامه آمریکایی حل نسبی بحران عراق را نیز نتیجه همکاری ایران و آمریکا قلمداد می کند و می نویسد: «سال گذشته نیز کابینه جدید عراق به شکل صلح آمیز تشکیل شد، در حالی که حملات رعدآسای دولت اسلامی [داعش] متوقف شد.
در این که مردان نقش آفرین ایران در صحنه این همکاری های ضمنی، افراد یکسانی بوده اند، تصادفی نیست. برخلاف تصور عمومی، سردار "قاسم سلیمانی" فردی که رهبری سپاهی قدرتمند را بر عهده دارد، فردی نه تندرو که یک عملگراست و برخلاف تصویر ارائه شده از ظریف به عنوان رقیب او، این دو نفر تجربه طولانی همکاری و نتیجه گرفتن را در پرونده خود دارند. آن ها در کنار یکدیگر طراح پیشنهاد آتش بس، گفتگوی ملی و تأسیس دولت هایی فراگیر در سوریه و یمن بوده اند.»     این روزنامه آمریکایی اضافه می کند: برغم فریادهای "مرگ بر آمریکا" در تهران، حقیقت آن است که ایالات متحده با ایران مشکل بسیار بزرگتری دارد. در واشنگتن، از ایران بی شرمانه، به عنوان توپ سیاسی فوتبال استفاده می شود، و در خاورمیانه، متحدین نگران، آمریکا را در گوشه ای محاصره کرده اند.
دفاع باراک اوباما از مذاکرات هسته ای، به لطف مشاجره قوی بر سر نبود هیچ گزینه واقع گرایانه دیگری در مقابل مذاکره، به بار نشست. اکنون زمان آن فرارسیده است که اوباما این واقعیت را در ارتباط با منطقه نیز به روشن بیان کند.
او در یمن، شجاعت خود را زمانی نشان داد که اجازه نداد تعهدات آمریکا به متحدینش، او را برای انتخاب گزینه اشتباه "تسلیم شدن در مقابل دوستان و حمایت بی قید و شرط از حماقت آن ها" در تنگنا قرار دهد. اکنون باید به منتقدین گفتگو با ایران تفهیم شود، همکاری در جهت ایجاد ثبات در منطقه، یک لطف غیرمنتظره به جمهوری اسلامی نیست، آن ها باید از این نکته آگاه شوند که غرب منافع مشترک زیادی در مثلث کابل-صنعا-بیروت با ایران دارد.   اوباما برای وارد کردن ایران به نقش آفرینی در راه حل منطقه، لازم است ابتدا به سیاست "قطع رابطه" یک دهه گذشته خود خاتمه دهد و به ایران مسؤولیت همراه کردن عمل با حرفش را واگذارد. با وجود همه مذاکرات اخیر، بدون مجوز صریح وزارت خارجه، دیپلمات های آمریکا تنها به مبادله شوخی و لطیفه با همتایان ایرانی خود محدود مانده اند.»     نیویورک تایمز به اوباما توصیه می کند: «نخست، باید کیفیت و کمیت ارتباط با ایران را برای بالا بردن احتمال نقش آفرینی این کشور افزایش داد. اوباما برای رسیدن به این هدف نیاز به تأییدیه یک کنگره ستیزه جو ندارد. او می تواند کاملاً با مسؤولیت خود سیاست "قطع رابطه" را معکوس کند.   او که شجاعانه سیاست آمریکا با کوبا را متحول کرده، با حذف تحریم های کهنه که یادگار انقلاب اسلامی 1979 و عواقب بعدی آن است، در مقابل بار مسؤولیت مشارکت متقابل را به دوش ایران می اندازد.   نکته دوم، غرب باید در خاتمه دادن به هراس از نقش ایران در منطقه الگو و پیشتاز باشد. تغییر زبان باید از گام های اولیه برای رسیدن به این هدف باشد. پیشرفت در مذاکرات هسته ای با گفتمان مشترک "برد-برد" میسر شده است. در فضای منطقه، انتخاب زبانی که نفوذ و تأثیر ایران را به جای یک مزاحمت قابل تغییر، به عنوان یک واقعیت به تصویر بکشد بسیار سودمند خواهد بود.   سوم آن که سازمان ملل با ایجاد چتر حمایتی برای مذاکرات باید نقش مثبتی ایفا کند. اجلاس 2001 بون که جلوی جنگ داخلی را گرفت و به ایجاد دولت جدید افغان منجر شد، ممکن نشد جز با حسن توجه سازمان ملل و کنار هم قرار گرفتن آمریکا و ایران بعلاوه همسایه های دیگر افغانستان و روسیه به خاطر مذاکرات چندجانبه.   ایران ترجیح می دهد گفتگوهای منطقه به قدرت های منطقه واگذار شود. اما رویه گذشته احتمال بی ثمر بودن این مسئله را تقویت می کند. چنان که در 2012 تلاش هایی برای یک جا جمع کردن ایران، مصر، ترکیه و عربستان برای ایجاد گروه تماس با سوریه به علت مخالفت عربستان به شکست انجامید، چرا که از مشروعیت دادن به نقش ایران هراس داشت. همین نامعادله در یمن با خودداری عربستان از قبول پیشنهاد ایران در حال تکرار است، آن هم به این دلیل که ایران "بخشی از جهان عرب نیست"، در حالی که عربستان از ارتش پاکستان تقاضای کمک کرده است.»  
این روزنامه اضافه کرده است: «رفتار عربستان به دلیل آن که عمدتاً در خدمت اهداف داخلی این کشور است احتمالاً بدون تغییر باقی خواهد ماند. اوباما با توجه به این مطلب، با جسارت ابراز کرده که بزرگترین تهدید کشورهای عربی نه از ناحیه ایران که از "نارضایتی در داخل خود این کشورها" نشأت می گیرد. متأسفانه، منطقه نمی تواند منتظر متحدین آمریکا بماند تا به ریشه نگرانی های خود بپردازند.
تا آن زمان، باید گروه های گفتگوی منطقه ای دربرگیرنده مصر، ایران، عربستان، ترکیه و آمریکا و روسیه شکل گیرد. چنان که مذاکرات هسته ای روشن کرده، رقبای صاحب وتوی عضو شورای امنیت می توانند با عبور از رنجش برای یکدیگر، مفید واقع شوند. و ایجاد یک گروه تماس با یمن می تواند الگویی برای گلاویز شدن با چالش های پیچیده تری مانند سوریه معرفی کند.»     نیویورک تایمز در پایان می نویسد: «همزمان که دیپلمات ها برای نوشتن پیش نویس توافق نهایی هسته ای دور میز می نشینند، منطقه باید فواید مشارکت گسترده تر با ایران را در نظر داشته باشند. غرب و همسایگان ایران چیزی برای از دست دادن ندارند، اما چیزهای بسیاری برای به دست آوردن دارند.»      

    505   *جام نیوز به تناسب سوگیری اعلام شده خود یعنی رصد رسانه‌های برون‎مرزی، تلاش می‎کند تا حد امکان خروجی آن‎ها را در معرض مشاهده و  قضاوت علاقمندان و  پژوهشگران قرار دهد. بنابراین پرواضح است که بازنشر مطالب مورد اشاره، لزوما به معنای تأیید محتوای آن‎ها نیست.*    



۰۸/۰۲/۱۳۹۴ - ۰۷:۲۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن